Οι παίκτες που προτίμησαν ΑΕΚ από Ολυμπιακό

Οι παίκτες που προτίμησαν ΑΕΚ από Ολυμπιακό

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ απορρίπτοντας τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr θυμάται ανάλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που προτίμησαν την Ένωση από τους Πειραιώτες.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι η τελευταία περίπτωση ποδοσφαιριστή που για την μεταγραφή του θα χυθούν τόνοι μελανιού. Και αυτό επειδή η μεταγραφή του έγινε σήριαλ με τον Κορίνθιο άσο να διαλέγει την ΑΕΚ απορρίπτοντας την πρόταση του Ολυμπιακού.

Το gazzetta.gr θυμάται άλλες περιπτώσεις παικτών που είπαν όχι στον Ολυμπιακό για χάρη της ΑΕΚ.

Ντέμης Νικολαΐδης: Παρά το πρέσινγκ του Ολυμπιακού ήθελε ΑΕΚ

Από το καλοκαίρι του 1995 είχε ξεκινήσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον επιθετικό του Απόλλωνα, ενώ ο ίδιος ήθελε ΑΕΚ. Τον επόμενο Ιούλιο ο Ντέμης προχώρησε στην ιστορική δήλωση: «Ή θα πάω στην ΑΕΚ ή θα μείνω στον Απόλλωνα». Η πρόταση της ΑΕΚ στον ποδοσφαιριστή ήταν πιο συμφέρουσα για τον ίδιο από αυτήν του Ολυμπιακού, αφού θα έπαιρνε τα ίδια χρήματα σε τρία χρόνια αντί πέντε, ενώ φυσικά ήταν από μικρό παιδί οπαδός της ΑΕΚ. Και μπορεί οι διοικήσεις Ολυμπιακού και Απόλλωνα να είχαν συμφωνήσει αλλά τελικά έγινε το... δικό του και στο τέλος του Ιουλίου η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του.

Ευριπίδης Κατσαβός: «Πόσο πολύ τον αγαπώ τον Ευριπίδη Κατσαβό»

Εκτός από τον Ντέμη Νικολαΐδη, την ίδια εποχή σφαγή γινόταν και για τον Ευριπίδη Κατσαβό. Ο μεσοαμυντικός της Βέροιας με τις εμφανίσεις του είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη. Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 1997 ο ξανθομάλλης μεσοαμυντικός ζητάει από την Βέροια να τον παραχωρήσει στην ΑΕΚ, κάτι όμως που δεν άρεσε όπως φαίνεται στην διοίκηση της Βέροιας.

Με απόφαση του τότε προέδρου Βασίλη Τσιαμήτρο μπαίνει στο «ψυγείο» για τους επόμενους έξι μήνες. Το καλοκαίρι του 1997 έρχεται η δικαίωση από την επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών για τον Κατσαβό και ο ίδιος υπογράφει για τρία χρόνια.

Έμεινε τρία χρόνια στην Ένωση κι έγινε μάλιστα σύνθημα από τον κόσμο: «Πόσο πολύ τον αγαπώ, τον Ευριπίδη Κατσαβό».

Xρήστος Κωστής: Όταν η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό

Έχοντας εντυπωσιάσει όλη τη φίλαθλη Ελλάδα με τα επιτεύγματά του στον Ηρακλή, το καλοκαίρι του 1994 είχε φτάσει η στιγμή για τον Χρήστο Κωστή για τη μεγάλη μεταγραφή. Ο αείμνηστος πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Πέτρος Θεοδωρίδης ήξερε τι έχει στα χέρια του και ήθελε να βγάλει τα περισσότερα που μπορούσε. Παρότι είχε πάρει στα χέρια του την επιταγή της προκαταβολής για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό, τελικά άλλαξε γνώμη και υπέκυψε στην ΑΕΚ που εκ των υστέρων κατέθεσε υψηλότερη προσφορά και έκανε δικό της τον Κωστή. Ο ίδιος μπήκε στο αεροπλάνο για την Αθήνα νομίζοντας πως πάει στο Λιμάνι, πριν φτάσει όμως η Ένωση έκανε νέα πρόταση, βελτιωμένη και τον απέκτησε!

Γιαννάκης Οκκάς: Το δώρο του Μελισσανίδη στον Μπάγεβιτς!

Ο Οκκάς έκανε προσφυγή κατά του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2003 λόγω οφειλών με τις φήμες μάλιστα της εποχής να αναφέρουν πως αυτό συνέβη κατόπιν... υπόδειξης του Ολυμπιακού. Ωστόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενώ δεν είχε κανέναν θεσμικό ρόλο στην ΑΕΚ, πήρε τον παίκτη και τον έκανε… δώρο στον φίλο του, τότε προπονητή της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πάντως ο Κύπριος έμεινε μία μόνο χρονιά στην ΑΕΚ, αφού στη συνέχεια «μετακόμισε» στον Ολυμπιακό για μία τριετία.

Κώστας Κατσουράνης: Η επιμονή του Ψωμιάδη

Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής έκανε τα πρώτα του βήματα στην Παναχαϊκή και υπογράφει με τους Πατρινούς το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Στις 15 Ιανουαρίου 1997 κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής σε παιχνίδι εναντίον του Αθηναϊκού.

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στους Πατρινούς, το καλοκαίρι του 2002 μένει ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του δείχνουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ, με την Ένωση να δίνει μάχη με τους Πειραιώτες.

Τελικά η επιμονή του Μάκη Ψωμιάδη φέρνει αποτέλεσμα και ο «Κατσούρ» υπογράφει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Πέτρος Μάνταλος: Προτίμησε την ΑΕΚ της Γ΄Εθνικής από τον Ολυμπιακό

Για μήνες πριν το καλοκαίρι του 2013, ο Πέτρος Μάνταλος αποτελούσε βασική επιλογή του Ολυμπιακού. Ο Τύπος είχε συχνά ρεπορτάζ για το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον επιτελικό παίκτη της Ξάνθης. Τελικά στις 23 Ιουλίου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τελείωσε αυτή τη σπουδαία μεταγραφή και αμέσως έδωσε εντολή να ανακοινωθεί η απόκτηση του και ο Μάνταλος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που επέλεξε μια ομάδα μικρότερη κατά δύο κατηγορίες!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα