Παναθηναϊκός: Οι... τελειωμένοι, δεν τελείωσαν ακόμη

Παναθηναϊκός: Οι... τελειωμένοι, δεν τελείωσαν ακόμη

Νίκος Ρόλλας
Παναθηναϊκός: Οι... τελειωμένοι, δεν τελείωσαν ακόμη

bet365

Οι Σεμπάστιαν Λέτο και ο Ροντρίγκο Μολέντο τον Ιανουάριο ήταν «τελειωμένοι» για κάποιους, αλλά τώρα ξεχωρίζουν σαν την μύγα μέσ'το γάλα.

Η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα play offs της SuperLeague δεν προσφέρεται για ιδιαίτερη ανάλυση, καθώς η εμφάνιση των «πράσινων» ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που το «τριφύλλι» στόχευε στο 3/3 (ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια), προκειμένου να βρεθεί αγκαλιά με την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League...

Στην μετριότητα αυτή όμως, υπήρχαν δύο λαμπρές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν την εικόνα που είχαμε σχηματίσει εδώ και λίγους μήνες για την αξία τους. Τα ονόματά τους; Σεμπάστιαν Λέτο και Ροντρίγκο Μολέντο. Αμφότεροι ξεχώριζαν σαν την μύγα μεσ'το γάλα κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς δεν είχαν απλά το πάθος, την συγκέντρωση και την διάθεση που χρειαζόταν, αλλά έδειχναν και με την απόδοσή τους οτι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να «χτίσει» γύρω τους τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Κοινός παρανομαστής των δύο Λατίνων είναι το γεγονός πως η άφιξή τους στην Αθήνα, πριν από λίγο καιρό, συνοδεύτηκε από μεγάλη επιφύλαξη, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε στα επίπεδα της υπερβολής. Για τον Αργεντίνο πολλοί έλεγαν οτι είναι «κουτσός», οτι έρχεται στους «πράσινους» επειδή δεν μπορεί να βρει αλλού ομάδα και οτι έπιασε κορόιδο τον Γιάννη Αλαφούζο που του προσέφερε συμβόλαιο για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Εκ του αποτελέσματος όμως ο «Σέμπα» φρόντισε να διαψεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όλα τα σχόλια αυτά... Σίγουρα η σπιρτάδα στις κινήσεις του, δεν είναι όπως στη πρώτη θητεία του στο «τριφύλλι», όμως η τεχνική, η εξυπνάδα και η εκτελεστική του δεινότητα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως επιβεβαίωσε και το γκολ της ισοφάρισης στη Νέα Σμύρνη, όπου με γυρισμένη πλάτη στο τέρμα, το οποίο βρισκόταν 19 μέτρα μακριά, κατάφερε να δώσει στην μπάλα ταχύτητα 80 χιλιομέτρων/ώρα και καμπύλη τέτοια, που να μην επιτρέψει στον Σωκράτη Διούδη να μπλοκάρει ή να αποκρούσει.

Το τέρμα αυτό, βελτίωσε ακόμη περισσότερο τα στατιστικά του, καθώς σε 7 παιχνίδια έχει φτάσει τα 3 γκολ και τις 5 ασίστ, παίζοντας κυρίως στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ και δείχνοντας πως τη νέα σεζόν μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερο ηγετικό ρόλο, καθώς θα έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την αγωνιστική του ετοιμότητα...

Ο Ροντρίγκο Μολέντο από την πλευρά του, όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό, υπήρξαν χαρακτηρισμοί όπως «τελειωμένος», ενώ γινόταν λόγος ακόμη και για τον δυναμικό (σ.σ αλλά καθόλου αντιαθλητικό) τρόπο με τον οποίο έμπαινε στις φάσεις, ο οποίος χαρακτηριζόταν επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Με το «καλημέρα» όμως, έδειξε οτι πρόκειται για ένα λαχείο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, «κλήρωσε» στα χέρια του «τριφυλλιού».

Σίγουρος στις επεμβάσεις του, οι οποίες σχεδόν πάντα είναι επιτυχημένες και με αρκετό μυαλό στο παιχνίδι του, ο 28χρονος στόπερ αποτελεί τον παίκτη από τον οποίο ξεκινάει και τελειώνει η αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού, ανεξαρτήτως παρτενέρ. Είτε αυτός είναι ο Τελάντερ, είτε ο Κουτρουμπής, είτε ο Ταυλαρίδης... Μάλιστα, αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το πως «διαβάζει» τις φάσεις, παίρνοντας σωστές και καίριες θέσεις...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία φάση, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού στη Νέα Σμύρνη: Βλέποντας οτι με την κεφαλιά που έκανε, η μπάλα όχι απλά δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, αλλά έφτασε στην κατοχή του Κενάν Μπαργκάν, ο οποίος μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους, άρχισε να συγκλίνει προς την εστία του Λουκ Στιλ. Μία κίνηση που αποδείχθηκε σωτήρια για τον Παναθηναϊκό, καθώς αν δεν ήταν εκεί, το πλασέ του μεσοεπιθετικού του Πανιώνιου, θα είχε καταλήξει στα δίχτυα και σε... νεκρό χρόνο οι γηπεδούχοι θα είχαν πάρει τη νίκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα