Θάνατοι που συγκλόνισαν το ποδόσφαιρο (pics)

Gazzetta team
Θάνατοι που συγκλόνισαν το ποδόσφαιρο (pics)

bet365

Με αφορμή τον θάνατο του Πατρίκ Εκένγκ, το gazzetta.gr θυμάται τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά με θανάτους ποδοσφαιριστών μέσα στον χώρο που λάτρευαν να είναι, το γήπεδο.

Ο Πατρίκ Εκένγκ άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο. Φυσικά, δεν είναι ο μόνος.

Ο 26χρονος Καμερουνέζος υπέστη καρδιακή προσβολή και λίγο αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο που διακομίστηκε.

Ετσι, προστίθεται στη μακροσκελή λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο γήπεδο.

Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, το gazzetta.gr σάς θυμίζει παρόμοια περιστατικά που σόκαραν τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Λύσανδρος Δικαιόπουλος

1938 - Σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, συγκρούστηκε με τον Τρύφωνα Τζανετή και δύο μέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Κονσταντίν Ταμπαρτσέα

1964 - Στην Ρουμανία συνέβη κι αυτό το τραγικό περιστατικό με τον ότε 26χρονο Ταμπαρτσέα να καταρρέι αφού τον πρόδωσε η καρδιά του σε ματς της Πετρολούλ Πλοέστι.

Τζιουλιάνο Τάκολα

1969 - Στη Σαρδηνία, το ματς της Ρόμα με την Κάλιαρι τελειώνει. Εκεί ο Τάκολα πέφτει στο έδαφος και χάνει τη ζωή του.

Ρενάτο Κούρι

1977 - Μόλις στα 24 του, ο Ρενάτο Κούρι άφησε την τελευταία του πνοή στο ματς με την Γιουβέντους, αφού έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ολιβιέ Πετί

1987 - Ο αδερφός του Εμανουέλ Πετί έχασε τη ζωή του με την ερασιτεχνική Αρκς από ανεύρυσμα.

Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες

Ο θρυλικός Βούβαλος, που πέρασε και από την Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, σε ηλικία μόλις 29 ετών χάνει τις αισθήσεις του σε ματς της Βέλεζ Σάρσφιλντμε την Ρίβερ Πλέιτ. Πέφτει σε κώμα και τρεις μέρες αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή. Επασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Μουγκαντί Τσιμάνγκα

1995 - Επαιζε στον Ατρόμητο ο Ζαϊρινός, ξέροντας ότι έχει πρόβλημα στην καρδιά. Επρεπε, όμως να ζήσει την οικογένειά του. Ετσι, σε ένα ματς με την Ελευσίνα άφησε την τελευταία του πνοή μιας και στο γήπεδο δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Ήταν μόλις 28 ετών.

Μαρκ Βιβιάν Φοέ

2003 - Το Καμερούν αντιμετωπίζει την Κολομβία στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ο Φοέ καταρρέει από ανεύρυσμα και σοκάρει εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολουθούσαν το ματς.

Μίκλος Φούχερ

2004 - Ο 25χρονος τότε Ούγγρος άσος της Μπενφίκα, στο ματς με την Βιτόρια Γκιμαράες έπεσε στον αγωνιστικό χώρο από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Η φανέλα με το 29 έχει αποσυρθεί από την Μπενφίκα.

Σερζίνιο

2004 - Μόλις στα 30 του, ο Βραζιλιάνος σωριάζεται στο έδαφος στο ματς της Σάο Καετάνο με την Σάο Πάουλο. Η καρδιά του ήταν πολύ μεγαλύτερη απ΄όσο έπρεπε. Ζύγιζε 600 γραμμάρια.

Φιλ Οντόνελ

2007 - Στα 35 του, ο αρχηγός της Μάδεργουελ πέφτει στο έδαφος διακομίζεται στο νοσοκομείο αλλά δεν τα καταφέρνει.

Αντόνιο Πουέρτα

2007 - Το ματς της Σεβίλλης με την Χετάφε ήταν το τελευταίο για τον τότε 23χρονο Πουέρτα. Αφού κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, τρεις μέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι δεν είναι πια στη ζωή. Η σύζυγός του ήταν μόλις στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ντάνιελ Χάρκε

2009 - Στα 26 του έφυγε από την ζωή ο Ντάνιελ Χάρκε από ανακοπή στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εσπανιόλ στην Ιταλία.

Πιερμάριο Μαροζίνι

2012 - Στο ματς της με την Πεσκάρα, υπέστη καρδιακή προσβολή και έφυγε από τη ζωή. Κι αυτός ήταν μόλις 26 ετών.

* Δεν είναι αυτοί φυσικά οι μόνοι. Τζόσουα Γουίλκινσον, Τζο Τόμπσον, Τζέιμς Ατερσον, Παβάο, Ζουνίνγκα, Βασμέρ, Γκρεγκουάρ, Κοπέ, Τροσέρο, Γιόνγκμπλεντ, Γκαγιάρδο, Ναβάλιο, Οκουαράτζι, Λόνκχαρστ, Ντούτα, Μπαρέτα, Καντίντο, Ανγκουέ, Γκιέργκι, Αουανεγκμπό, Τσάριτι, Βραμπιόρου, Ικορόμα, Εσέκου, Μπενούγια, Περγιούν, Γκαβίρια, Τολέσκι, Κόρντομπα, Μάρσιο ντος Σάντος, Ντασκάλου, Φερέιρα, Ορτίζ, Μπαϊάνο, Λίμα, Σαμίου, Μπότονιτς, Γκερέρο, Νσοφουά, Γκρέκο, Ντάγκο, Ινταχόρ, Οπόκου, Τούντσιτς, Wleh, Ομογκμπεχίν, Μενέ, Οβούσου, Ογκολί, Λόκο, Ματσούντα, Ελέικο, Μ' Μπογιέ, Ακαντάρ, Margueritte, Ρουπ, Σατσίπι, Φαχάντ, Κλάβιχο, Καμαρά, Βιερέτσκι, Μαρκές, Σκίνερ, Φαϊρούζ, Μποντζόνγκο, Μπιακσανγκζουάλα, Αντικάρι, Μέρτενς, Νίκοτ, Ορτέγκα, Γκόμεζ, Αγιετίγκμπο, Ονίγια, Ντίαν, Φιλιπένκοφ, Πετρόφσκ. Τελευταίος της μαύρης αυτής λίστας ο Εκένγκ.

 

Τελευταία Νέα