Είναι η Λέστερ το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα; (poll)

Είναι η Λέστερ το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα; (poll)

bet365

Η Λέστερ ζει το δικό της ποδοσφαιρικό παραμύθι και το gazzetta.gr αναρωτιέται αν είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα.

Η ισοπαλία 2-2 της Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι σφράγισε το πρωτάθλημα για την Λέστερ. Πολλοί αναρωτιούνται αν η κατάκτηση του τίτλου από τις «αλεπούδες» είναι τομεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα όλων των εποχών.

Βέβαια, ποδοσφαιρικές ιστορίες σαν της Λέστερ έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν. Άλλωστε ποιος ξεχνάει το κατόρθωμα της Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας στο Euro 2004 βγάζοντας όλη την χώρα στο δρόμο ή την κατάκτηση του Euro του 1992 από την Δανία η οποία κλήθηκε την τελευταία στιγμή να λάβε μέρος στην διοργάνωση.

Σε διασυλλογικό επίπεδο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ίσως θα μπορούσαν να συγκριθούν με αυτό της Λέστερ. Η Νότιγχαμ Φόρεστ της σεζόν 1977-78 η οποία ως νεοφώτιστη είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας τερματίζοντας μάλιστα επτά βαθμούς πάνω από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ.

Μια ανάλογη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί η Βόλσφμπουργκ του Φέλιξ Μάγκατ η οποία παρά τις πέντε ήττες πριν τα Χριστούγεννα του 2008 κατάφερε με ένα τρομερό σερί δέκα νικών (με μια απίστευτη νίκη με 5-1 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου) να πάρουν την σαλατιέρα σπίτι τους. Στην Γερμανία πάλι ποιος μπορεί να ξεχάσει το κατόρθωμα της Καϊζερσλάουτερν του Ότο Ρεχάγκελ η οποία επίσης ως νεοφώτιστη έκανε το μεγάλο μπαμ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τέλος, μην ξεχνάμε και το εγχώριο ποδοσφαιρικό θαύμα με την ομάδα-μοντέλο της Λάρισας η οποία έσπασε το κατεστημένο κι έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτούσε πρωτάθλημα Ελλάδας!

Όλες ανεξαιρέτως πέτυχαν για τα δικά τους δεδομένα ένα ποδοσφαιρικό θαύμα και το gazzetta.gr σας καλεί να ψηφίσετε ποιο από αυτά θεωρείται το πιο σοκαριστικό.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα