Τζιμπρίλ Σισέ vs Μάρκους Μπεργκ (vids)

Τζιμπρίλ Σισέ vs Μάρκους Μπεργκ (vids)

Νίκος Ρόλλας
Τζιμπρίλ Σισέ vs Μάρκους Μπεργκ (vids)

bet365

Με το «τάλιρο» κόντρα στον Πανθρακικό, ο Μάρκους Μπεργκ έφτασε τα γκολ Τζιμπρίλ Σισέ στην SuperLeague και το Gazzetta.gr βάζει τους δύο επιθετικούς στην... ζυγαριά.

Η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ το καλοκαίρι του 2011 για την Ιταλία και την Λάτσιο, έκανε πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού να πουν πως «πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθεί ένας τέτοιος επιθετικός» με την φανέλα του «τριφυλλιού», όμως δύο χρόνια αργότερα η ιστορία τους διέψευσε... Στα χρόνια του... μνημονίου, όπου οι μεταγραφικές κινήσεις ήταν μετρημένες και τα χρήματα ξοδεύονταν με τεράστια προσοχή, οι «πράσινοι» κατάφεραν να φέρουν στην Αθήνα έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να μην είχε το ίδιο brand name, αλλά αποδείχθηκε εξίσου αποτελεσματικός στην επίθεση. Το όνομά του; Μάρκους Μπεργκ!

Ο Σουηδός επιθετικός με το ρεσιτάλ που έδωσε την Κυριακή το απόγευμα στην Λεωφόρο και τα 5 τέρματα που πέτυχε κόντρα στον Πανθρακικό, έφτασε τον Γάλλο στράικερ στα 47 γκολ στην SuperLeague με αποτέλεσμα η σύγκρισή τους, να είναι αναπόφευκτη... Το Gazzetta.gr επιχειρεί να βάλει και τους δύο στη... ζυγαριά και να αναλύσει τα στατιστικά τους, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, λόγω της ποιότητας του ρόστερ.


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή με τα γκολ που έχουν πετύχει. Όπως είπαμε παραπάνω, αμφότεροι έχουν πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα συνολικά 47 γκολ, αλλά αν κοιτάξουμε τι έχουν κάνει συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, θα δούμε οτι ο Μάρκους Μπεργκ έχει πετύχει 103 γκολ σε 62 παιχνίδια, ενώ ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει 55 σε 89 ματς.

Η διαφορά τους αυτή πηγάζει από το γεγονός οτι ο Σουηδός επιθετικός μετράει μία σεζόν παραπάνω από τον Γάλλο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την συχνότητα τους στο σκοράρισμα. Αμφότεροι έχουν 0,6 γκολ ανά παιχνίδι ή αν θέλετε να το θέσουμε διαφορετικά, σκοράρουν 1 γκολ ανά 1,6 ματς.

Εκεί όμως που υπάρχει μία διαφορά είναι στην ευστοχία τους. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στατιστικά που φιλοξενεί στο επίσημο site της η SuperLeague και αφορούν μόνο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στα δύο χρόνια που έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Σισέ πέτυχε 43 τέρματα σε συνολικά 229 τελικές, κάτι που σημαίνει οτι το ποσοστό του είναι στο 1 γκολ ανά 5,3 προσπάθειες. Ο Μάρκους Μπεργκ από την πλευρά του, στις τρεις σεζόν που είναι στο «τριφύλλι» έχει 43 τέρματα σε 186 τελικές, με αποτέλεσμα το ποσοστό του να είναι 1 γκολ ανά 4,3 προσπάθειες. Χρειάζεται δηλαδή μία προσπάθεια λιγότερη από ότι ο Γάλλος...


Όσον αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τώρα, ο Σουηδός σίγουρα είναι πιο ομαδικός από ότι ο Γάλλος, αν και αυτό δεν αποτυπώνεται στις ασίστ των δύο. Ο Σισέ στα δύο χρόνια που έμεινε πρόλαβε να δώσει 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο νυν στράικερ του «τριφυλλιού» έχει 15, με μία σεζόν όμως παραπάνω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα