Η επιστροφή των Ντιτρόιτ Πίστονς!

Η επιστροφή των Ντιτρόιτ Πίστονς!

Φάνης Παναγιώτου
Η επιστροφή των Ντιτρόιτ Πίστονς!

bet365

Οι Ντιρόιτ Πίστονς επιστρέφουν στα playoffs μετά από έξι χρόνια και το gazzetta.gr γράφει για τα... κακά παιδιά του ΝΒΑ!

Στα πρώτα χρόνια του Μάικλ Τζόρνταν στο ΝΒΑ, ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του μπάσκετ έπεσε πάνω στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Τα κακά παιδιά του ΝΒΑ κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα και το 2004 έκαναν την επιστροφή τους. Έκτοτε ακολούθησε η πτώση. Η ομάδα των Μπίλαπς, των Ουάλας και των υπόλοιπων διαλύθηκε κι οι Πίστονς με λανθασμένες κινήσεις έφτασαν πολύ χαμηλά.

Στο Ντιτρόιτ πίστεψαν πως η αναγέννηση θα έρθει με τον Τζος Σμιθ. Στις 10 Ιουλίου του 2013 οι Πίστονς υπέγραψαν τετραετές συμβόλαιο αξία 54 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Σμιθ, ωστόσο ο τελευταίος απογοήτευσε με την παρουσία του. Δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, όπως περίμεναν άπαντες και στις 26 Δεκεμβρίου του 2014 οι Πίστονς πήραν την απόφαση να μη συνεχίσουν με τον συγκεκριμένο παίκτη σε ρόλο ηγέτη. Οι περισσότεροι πίστεψαν πως η κίνηση αυτή θα τους αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο, ωστόσο στο παρκέ αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο!

Θα κάνουν την έκπληξη οι Πίστονς, σπάζοντας την έδρα των Καβαλίερς από το πρώτο ματς; Στο 5.75 προσφέρει η Interwetten το διπλό.

Οι Πίστονς έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ τον τελευταίων ετών στο δεύτερο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου κι είχαν την καλύτερη παρουσία με ρεκόρ 32-50. Η επιστροφή είχε ξεκινήσει και φέτος το μήνυμα που έστειλε το Ντιτρόιτ ήταν ακόμα πιο ηχηρό! Οι Πίστονς τερμάτισαν στην 8η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 44-38, κατάφεραν να τερματίσουν με θετικό πρόσιμο από το 2008 κι έπειτα από 6 σεζόν εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα playoffs. Κι υπάρχουν λόγοι που τα κακά παιδιά επέστρεψαν!

ΤΖΑΚΣΟΝ, Ο ΗΓΕΤΗΣ
Η πορεία του Ρέτζι Τζάκσον ξεκίνησε το 2011, όταν ο γκαρντ από το Boston College έγινε draft από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στη θέση Νο.24. Στις δύο πρώτες σεζόν του είχε συμπληρωματικό ρόλο, αφού την αγωνιστική περίοδο 2011-12 μέτρησε 3.1 πόντους κατά μέσο όρο σε 45 συμμετοχές και την επόμενη χρονιά είχε 5.3 σε 70 ματς. Δεν είχε ξεκινήσει σε κανένα ματς βασικός, ωστόσο την αγωνιστική περίοδο 2013-14 ο ρόλος του αυξήθηκε σημαντικά. Το ίδιο κι οι αριθμοί του, καθώς τελείωσε με 13.1 πόντους κατά μέσο όρο. Κι όμως. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν του έδωσαν μεγαλύτερο ρόλο, κάτι λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως στη συγκεκριμένη ομάδα υπήρχαν και υπάρχουν οι Ουέστμπρουκ & Ντουράντ. Δεν περίσσευαν επιθέσεις για τον Ρέτζι Τζάκσον κι εκείνος αναζήτησε τη μπασκετική του Ιθάκη αλλού... Τη βρήκε στο Ντιτρόιτ, καθώς έχει εξελιθχεί στον ηγέτη των Πίστονς και φέτος κάνει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του με 18.8 πόντους, 6.2 ασίστ και 3.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Είναι εκείνος που θα πάρει τη μπάλα όταν εκείνη... καίει κι από τα δικά του χέρια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η πορεία της ομάδας του.

ΝΤΡΑΜΟΝΤ, ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ
Ακόμα ένα παίκτης που ξεχωρίζει από τους φετινούς Πίστονς είναι ο Αντρέ Ντράμοντ. Επικές εμφανίσεις από τον ψηλό του Ντιρόιτ που μέσα στη χρονιά κατέρριψε πολλά ρεκόρ στα ριμπάουντ, ρεκόρ που υπήρχαν από την εποχή του Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος ήταν μία... μηχανή σκουπιδιών! Αυτή την περίοδο, όμως, κυριαρχεί ο Ντράμοντ. Στην 4η σεζόν της καριέρας τους (σ.σ. έγινε draft το 2012 στη θέση Νο.9 από τους Πίστονς) ο σέντερ από το Connecticut έχει τους καλύτερους αριθμούς της καριέρας του και συγκεκριμένα μετράει 16.2 πόντους και 14.8 ριομπάουντ κατά μέσο όρο. Τα double-double αποτελούν ειδικότητα του Ντράμοντ, ο οποίος είναι σημείο αναφοράς των Πίστονς τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

ΧΑΡΙΣ, ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ
Λίγοι τον θυμούνται ως παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς, αφού τις καλές του χρονιές τις έκανε ως παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ. Αναφερόμαστε στον Τομπάιας Χάρις, ο οποίος πέρυσι μέτρησε 17.1 πόντους και 6.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, πραγματοποιώντας τη δεύτερη πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του. Στο Ορλάντο τον πίστεψαν, ο ίδιος ανέβηκε επίπεδο, ωστόσο στα μισά της φετινής σεζόν άλλαξε μπασκετική στέγη. Ο άλλοτε φόργουορντ του Tennessee μετακόμισε στο Ντιτρόιτ για λογαριασμό των Πίστονς, με τους Μάτζικ να αποκτούν ως αντάλλαγμα τον Ερσάν Ιλιασόβα και τον Μπράντον Τζένινγκς. Σε πολλούς έκανε εντύπωση η συγκεκριμένη κίνηση κι ο λόγος είναι πως οι Πίστονς τα πήγαιναν αρκετά καλά. Κι όμως. Στο Ντιτρόιτ δικαιώθηκαν και με τον Χάρις στη σύνθεση τους παρουσιάζονται ακόμα καλύτεροι! Ο 23χρονος φόργουορντ (σ.σ. Νο.19 στο NBA draft 2011) μετράει 16.6 πόντους και 6.2 «σκουπίδια» κατά μέσο όρο, έχει… δέσει με το καλοδουλεμένο σύνολο των Πίστονς κι εξελίχθηκε σε κίνηση-ματ!

ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
Μην νομίζετε πως η φετινή πορεία των Ντιτρόιτ Πίστονς θα είναι… πυροτέχνημα. Και το λέμε αυτό διότι βασίζονται σ’ ένα νεανικό σύνολο, που με τις απαραίτητες κινήσεις μπορεί να πρωταγωνιστήσει ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Έχουμε και λέμε: Ο Ντράμοντ είναι 22, ο Χάρις 23, ο Μόρις 26 κι ο Τζάκσον επίσης 26. Στο ρόστερ υπάρχουν μόνο τρεις 30+ κι αυτοί δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αναφερόμαστε στους Τζόελ Άντονι (33), Στιβ Μπλέικ (36) και Άντονι Τόλιβερ (30) που θα δώσουν τις απαραίτητες λύσεις με την εμπειρία τους. Πάντα χρειάζονται κι οι βετεράνοι σε ένα ρόστερ, ωστόσο στην προκειμένη αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι οι Πίστονς έχουν το μέλλον μπροστά τους! Φέτος είναι απλά η αρχή…

ΕΡΓΟ ΣΤΑΝ ΒΑΝ ΓΚΑΝΤΙ
«Ο Σταν είναι ένας νικητής. Δημιουργεί ομάδες σκληρές που αγωνίζονται με πάθος. Είναι σπουδαίος δάσκαλος και θα βοηθήσει τους παίκτες μας να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν», τάδε έφη Tom Gores. Ο ιδιοκτήτης τον Πίστονς τον Μάιο του 2014 παρουσίασε τον πολύπειρο Σταν Βαν Γκάντι, ο οποίος δεν ανέλαβε απλά χρέη head coach. Ανέβαλε διπλό ρόλο κι έγινε και πρόεδρος της ομάδας. Ουσιαστικά οι Πίστονς τους έδωσαν τα κλειδιά και τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας και δύο χρόνια μετά προφανώς κι αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Ο Βαν Γκάντι είχε πει: «Θα δουλέψουμε για να εμφανίσουμε στο παρκέ μία ομάδα που θα πρεσβεύει την παράδοση του συλλόγου, δηλαδή τη σκληράδα» και τα κατάφερε, αφού οι Πίστονς υπάρχουν στιγμές όπου κάνουν τη διαφορά με την άμυνα τους.

Ο Tom Gores είδε την ομάδα του, λοιπόν, να επιστρέφει στα playoffs και προφανώς είναι ικανοποιημένος. «Είμαι ορόσημο για τον σύλλογο κι ένα πραγματικά πολύ σημαντικό βήμα. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες. Τα τελευταία χρόνια οι φίλαθλοι μας ήταν απογοητευμένοι κι αυτό είναι το χειρότερο για έναν ιδιοκτήτη! Αλλά τώρα είναι ενθουσιασμένοι και νομίζω πως αυτό είναι μόνο η αρχή...», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των Πίστονς, που… τρίβει τα χέρια του για τον Σταν Βαν Γκάντι! «Ξέρω ότι πήραμε ένα ρίσκο όταν συμφωνήσαμε με τον Σταν. Αλλά πραγματικά ξέρει μπάσκετ. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν...»

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ
«Αυτό είναι το αίσθημα που επικρατεί στα αποδυτήρια: Είμαστε πεινασμένοι!», τάδε έφη Ρέτζι Τζάκσον. Ο ηγέτης των Ντιτρόιτ Πίστονς μίλησε για τη σειρά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και δήλωσε έτοιμος να τα βάλει με τον Γολιάθ! Έτσι χαρακτήρισε τον ΛεΜπρον Τζέιμς και την παρέα του κι η αλήθεια είναι πως δεν έχει άδικο. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι το φαβορί της σειράς, αλλά ποιος μπορείς να… αγνοήσει τους Πίστονς; Κανείς πλέον! Γιατί τα κακά παιδιά επέστρεψαν!

 

NBA Τελευταία Νέα