Η... τέχνη του δανεισμού (poll)

Η... τέχνη του δανεισμού (poll)

Αντώνης Σαούλης
Η... τέχνη του δανεισμού (poll)

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το δίλημμα για την αγορά του Ερνάνι και το gazzetta.gr θυμάται τους δανεικούς που απασχόλησαν τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Μόνο εύκολο δεν είναι να διαχειρίζεσαι μια μεταγραφική περίοδο. Είτε έχεις μεγάλο μπάτζετ, είτε μικρό, είτε καθόλου μπάτζετ. Στόχος της κάθε ομάδας-εταιρείας είναι να έχει το μέγιστο κέρδος ή την ελάχιστη ζημιά. Ταυτόχρονα, εκτός δηλαδή από το οικονομικό σκέλος της εκάστοτε μεταγραφικής περιόδου, πρέπει να δημιουργήσεις και καλό σύνολο ώστε να πετύχεις τους αγωνιστικούς σου στόχους.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια ανήκει στις ομάδες-εταιρείες που έχουν πάρει πολύ καλό βαθμό στο συγκεκριμένο κομμάτι. Οι γνωριμίες με τους top agent ανά τον κόσμο, η μόνιμη συμμετοχή σε επίπεδο Τσάμπιονς αλλά και οι καλές πορείες βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι. Οπως φυσικά και η διαπραγματευτική πωλητική του συλλόγου. Το κυριότερο όμως ήταν πως μειώνουν τις πιθανότητες της ζημιάς. Αλλες φορές με επιτυχία, άλλες φορές με αποτυχία. Στη... σούμα όμως οι επιλογές ήταν αυτές που έπρεπε, με τον τρόπο που έπρεπε.

Για μια τακτική που δέχθηκε αρκετή κριτική η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» από τους ίδιους τους φιλάθλους της ομάδας (αλλά και από τους αντιπάλους βεβαίως) ήταν πως πήγαινε συχνά στην λύση των δανεικών. Με αφορμή και την περίπτωση του Ερνάνι, το gazzetta.gr θυμάται τις περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός... δανείστηκε παίκτες τους αξιολόγησε και έκρινε στη συνέχεια το μέλλον τους. Κι αποδεικνύεται πως στον Πειραιά παίρνουν εξαιρετικό βαθμό και σε αυτό το κομμάτι.

Ολα άρχισαν από το καλοκαίρι του 2010 και την υπόθεση του Κέβιν Μιραλάς. Η οποία έπεσε και στο καλοκαίρι της αλλαγής ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από την στιγμή που η τακτική ήταν πετυχημένη ο Ολυμπιακός την ακολούθησε και στη συνέχεια. Οχι πάντα με επιτυχία και όχι πάντα με τους όρους που ήθελε (π.χ. Κάμπελ). Αλλά το τελικό συμπέρασμα είναι ότι μάλλον καλώς πήγαινε σε δανεισμούς. Είτε που του βγήκαν είτε όχι.

Το καλοκαίρι του 2010:
Ο Ολυμπιακός δανείστηκε από την Σεντ Ετιέν τον Μιραλάς και το επόμενο καλοκαίρι τον αγόρασε.

Το καλοκαίρι του 2011:
Ο Ολυμπιακός δανείστηκε τους Μαρκάνο, Μακούν και Ορμπάιθ (δεν έμεινε κανείς)
Τον Γενάρη του 2012:
Ο Ολυμπιακός δανείστηκε τον Κόλιν Καζίμ (έφυγε στο εξάμηνο)

Το καλοκαίρι του 2012:
Ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε κανέναν δανεικό.

Το καλοκαίρι του 2013:
Ο Ολυμπιακός πήρε δανεικούς τους Ρομπέρτο, Κάμπελ και Ντινγκά. Τον Ρομπέρτο τον αγόρασε, τον Κάμπελ ήθελε αλλά δεν υπήρχε ρήτρα και η Αρσεναλ δε το συζητούσε και για τον Ντινγκά ανανέωθηκε ο δανεισμός του.
Τον Γενάρη του 2014:
Ο Ολυμπιακός πήρε δανεικούς τους Μαρκάνο, Πέρες και Βαλντές (δεν έμεινε κανείς μετά το εξάμηνο).

Το καλοκαίρι του 2014:
Ο Ολυμπιακός δανείστηκε τους Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου και Αφελάι. Ο «Μίλι» αποκτήθηκε εν τέλει από την Αντερλεχτ, ο Αφελάι οχι κι έμεινε κι ελεύθερος και ο Μήτρογλου επέστρεψε στην Φούλαμ.
Τον Γενάρη του 2015:
Ο Ολυμπιακός δανείστηκε τον Σαντάνα

Το καλοκαίρι του 2015:
Ο Ολυμπιακός δανείστηκε τους Πάρντο (ουσιαστικά τον αγόρασε από το καλοκαίρι αλλά φαίνεται ως δανεισμός) και Ερνάνι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα