Ο Ολυμπιακός εντός κι εκτός έδρας (infographics)

Ο Ολυμπιακός εντός κι εκτός έδρας (infographics)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Ολυμπιακός εντός κι εκτός έδρας (infographics)
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε… εύκολα στη Μόσχα και γι’ ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι έδειξε πως στο TOP 16 μοναδική του δύναμη είναι το ΣΕΦ! Το gazzetta.gr παρουσιάζει.

Πολλοί στέκονται στην εντός έδρας ήττα από τη Μπάμπεργκ. Ακόμα περισσότεροι κάνουν λόγο για τις κομβικές απουσίες των Γιανγκ & Λοτζέσκι συν τα… μικροπροβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του Πειραιά στη διάρκεια της χρονιάς. Και τα δύο είναι σωστά, αν κάτσει κάποιος να αναλογιστεί το τι έφταιξε στον Ολυμπιακό και μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του TOP 16 έχει κατά πάσα πιθανότητα αποκλειστεί…

Δεν υπάρχει καμία διάθεση μηδενισμού, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» μαθηματικά δεν έχουν ακόμα μείνει εκτός συνέχειας. Είναι, όμως, δεδομένο πως πληρώνουν τις εκτός έδρας αδυναμίες τους!

Τo TOP 16 για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με εντυπωσιακή νίκη επί της Μπαρτσελόνα κι ένα πολύ σημαντικό «διπλό» στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ Κούτσα. Μέχρι εκεί. Έκτοτε η ομάδα του Πειραιά όχι απλά δεν πανηγύρισε μακριά από την έδρα της, αλλά παράλληλα παρουσιαζόταν πολύ κατώτερη αγωνιστικά! Στο μπάσκετ οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και βλέποντας κανείς το infographic που ακολουθεί θα καταλάβει από πρώτο χέρι πως ο Ολυμπιακός εκτός έδρας δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι! Δεν είναι υπερβολή. Θα το δείτε και στη συνέχεια, με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα! Μία ομάδα όπως ο φετινός Ολυμπιακός που βασίζεται στην αμυντική του συμπεριφορά, εκτός έδρας δέχεται 82.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Θυμηθείτε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας κι εν συνεχεία δείτε αναλυτικά τη στατιστική σύγκριση εντός κι εκτός έδρας...

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΕΦ

vs. Μπαρτσελόνα 74-62
vs. Μπάμπεργκ 72-77
vs. Χίμκι 89-77
vs. Λαμποράλ Κούτσα 82-68
vs. Ζαλγκίρις Κάουνας 74-59
vs. Ρεάλ Μαδρίτης 99-84

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

@Λαμποράλ Κούτσα 76-82
@Ζαλγκίρις Κάουνας 75-55
@Ρεάλ Μαδρίτης 84-72
@ΤΣΣΚΑ Μόσχας 92-85
@Μπαρτσελόνα 82-66
@Μπάμπεργκ 72-71
@Χίμκι 98-66