Ρεκόμπα: Ο τελευταίος των Μοϊκανών! (pics&vids)

Θοδωρής Βασίλης
Ρεκόμπα: Ο τελευταίος των Μοϊκανών! (pics&vids)

bet365

Ο Άλβαρο Ρεκόμπα ετοιμάζεται για την τελευταία του παράσταση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και το gazzetta.gr θυμάται τον «El Chino» που θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο.

Ήταν κάτι παραπάνω από καλός. Όλοι το κατάλαβαν αυτό στο ντεμπούτο του με την Ίντερ τον Αύγουστο του 1997 την ημέρα που το «φαινόμενο» έκανε το ντεμπούτο του με τους «νερατζούρι» απέναντι στην Μπρέσια. «Φαινόμενο» όμως, δεν ήταν ο Ρονάλντο, αλλά ένας άλλος νεοφερμένος ο Ουρουγουανός Αλβάρο Ρεκόμπα ο οποίος σημειώνει δύο υπέροχα γκολ.

Μία εβδομάδα αργότερα και το σόου συνεχίζεται. Απέναντι στην Έμπολι ο Ρεκόμπα πετυχαίνει ένα απίστευτο τέρμα από το κέντρο του γηπέδου. Ένας σταρ μόλις είχε γεννηθεί. Παρόλα αυτά ο Ουρουγουανός δεν έγινε ποτέ ο μεγαλύτερος παίκτης στον κόσμο, αλλά κατάφερε να γίνει ο ακριβότερος. Ο Μάσιμο Μοράτι τον λάτρευε, αλλά ποτέ ο Ρεκόμπα δεν κατάφερε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του ισχυρού άνδρα της Ίντερ και των πεινασμένων εκείνη την εποχή για τίτλους οπαδούς της ομάδας του Μιλάνου.

Πολλοί ήταν οι προπονητές που προσπάθησαν να βάλουν μέσα στα σχέδια τους το αριστερό πόδι του «Κινέζου», μετά μάλιστα και από προτροπή του Μοράτι, αλλά η πλειοψηφία απέτυχε. Άλλωστε όλοι βρίσκονταν υπό το φάσμα της απόλυσης αν το αποτέλεσμα δεν ήταν άμεσο και για το λόγο αυτό ζητούσαν από τους παίκτες σταθερότητα, κάτι που ο Ρεκόμπα δεν κατάφερε ποτέ να προσφέρει.

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον αγώνα Σάουθεντ - Σέφιλντ, αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Αυτό όμως ενόχλησε όχι μόνο τους «Ιντερίστι», αλλά και τους ειδικούς του ποδοσφαίρου που παραδέχονταν τον Ουρουγουανό ως αληθινό αρτίστα της μπάλας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρώην τεχνικού των πρωταθλητών Ιταλίας όταν ρωτήθηκε να εξηγήσει το αίνιγμα Ρεκόμπα. «Είναι ιδιοφυΐα», παραδέχτηκε ο Μαντσίνι για να προσθέσει: «Όπως όμως όλες οι ιδιοφυΐες, έχει την ικανότητα να σε κάνει να χοροπηδάς από χαρά, αλλά και να σε γεμίζει με οργή. Θα πρέπει απλώς να εκτιμάμε εκείνες τις στιγμές που το μυαλό του είναι στο κεφάλι και τα πόδια του στη Γη».

Οι φίλοι του Ρεκόμπα θα έλεγαν ότι ήταν παρεξηγημένος από τους εκάστοτε προπονητές του, αφού στην Ίντερ οι τεχνικοί άλλαζαν σαν τα πουκάμισα, ενώ και τα προβλήματα τραυματισμών δεν τον άφησαν ποτέ να δείξει την πραγματική του αξία. Υπάρχει μία δόση αλήθειας σε αυτά τα στοιχεία, αλλά το μεγαλύτερο λάθος του άλλοτε παίκτη του Πανιωνίου ήταν ότι έλεγχε την καρδιά του Μοράτι. Μπορεί οικονομικά να κέρδισε πολλά εξαιτίας της αγάπης αυτής, αλλά η ποδοσφαιρική του καριέρα όχι.

Ο Ρεκόμπα έμεινε στην Ίντερ για υπερβολικά πολύ καιρό. Ο σεβασμός που έτρεφαν Μοράτι-Ρεκόμπα σκέπασε τις πραγματικές ανάγκες του El Chino. Χρειαζόταν μία αλλαγή, έναν σύλλογο που θα μπορούσε να του εγγυηθεί μία θέση στην 11αδα. Όπως τη σεζόν 1998-99 όταν για έξι μήνες παραχωρήθηκε δανεικός στη Βενέτσια με την οποία σκόραρε 10 τέρματα και μοίρασε εννιά ασίστ υπό τις οδηγίες του Βάλτερ Νοβελίνο.

Με τον Νοβελίνο συναντήθηκαν ξανά την περασμένη σεζόν στην Τορίνο, όταν ο γεννημένος στο Μοντεβίδεο βαρέθηκε τον πάγκο της Ίντερ. Παρ' όλα αυτά και στο «Κομουνάλε» τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Μόλις 1 γκολ σε 22 εμφανίσεις. Αυτό δεν ήταν αρκετό για την Τορίνο για να κάνει μόνιμη τη μεταγραφή, αλλά πλέον και για τον πρόεδρο της Ίντερ.

Μετά από 53 τέρματα σε 175 αγώνες πρωταθλήματος με τη «νερατζούρο» φανέλα, ο Μοράτι κατάλαβε ότι ήταν καιρός να αφήσει τον Αλβάρο Ρεκόμπα, ο παίκτης που ποτέ δεν έγινε αυτός που πραγματικά μπορούσε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα