Ελληνικό ποδόσφαιρο: Οι πιο βαριές τιμωρίες

Δήμος Μπουλούκος
Ελληνικό ποδόσφαιρο: Οι πιο βαριές τιμωρίες

bet365

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ με αφαίρεση 5 βαθμών και κλείσιμο της Τούμπας για 5 αγωνιστικές είναι η πιο βαριά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το gazzetta.gr θυμίζει τις υπόλοιπες περιπτώσεις με ηχηρές «καμπάνες» στις ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί και άλλες φορές, αλλά αυτή τη φορά η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ. Βαριές καμπάνες έχει δεχθεί ο Αρης αλλά και ο Παναθηναϊκός.

Να σημειώσουμε ότι οι τιμωρίες είναι πιο μεγάλες, όταν δεν ολοκληρώθηκαν οι αγώνες σε σχέση με ματς που τελείωσαν κανονικά! Αυτές είναι οι πιο βαριές τιμωρίες από το 2000 και μετά:

Άρης (2004-2005)

Ο Άρης φιλοξενεί τον Ηρακλή αλλά τα πράγματα για τους «κίτρινους» δεν πάνε καθόλου καλά. Ο αγώνας δεν ολοκληρώνεται ποτέ αφού ο Θανάσης Μπριάκος αποφασίζει την οριστική διακοπή μετά το ντου των οπαδών του Άρη βλέποντας τον Γηραιό να κερδίζει με 2-1. Η απόφαση για τα επεισόδια τελειώνει οριστικά τους «κίτρινους» οι οποίοι λένε αντίο στην μεγάλη κατηγορία. Μηδενισμός στο συγκεκριμένο ματς, αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, 5 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, που γίνονται 6, επειδή είναι υπότροπος και πρόστιμο 100.000 ευρώ!

Παναθηναϊκός (2011-12)

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και το κλίμα θυμίζει μπαρούτι. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» συγκρούονται με την αστυνομία πριν την έναρξη του αγώνα ενώ επεισόδια συμβαίνουν και κατά την διάρκεια με τον Τάσο Κάκο να διακόπτει την αναμέτρηση στο 82ο λεπτό. Η «καμπάνα» που ακολουθεί είναι βαριά. Αφαίρεση τριών βαθμών, -2 για την επόμενη σεζόν, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο ενώ το ντέρμπι κατοχυρώνεται στον Ολυμπιακό με σκορ 3-0.

Παναθηναϊκός (2015-16)

Με αφαίρεση τριών βαθμών, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 190.000 τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο, το οποίο δεν έγινε ποτέ λόγω ρίψης φωτοβολίδων στους παίκτες του Ολυμπιακού. Ακολούθησε εισβολή των οπαδών του τριφυλλιού στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΕΚ (2014-15)

Η εισβολή των οπαδών και η διακοπή του ντέρμπι Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο 89', φέρνει «μπελάδες» στην Ένωση. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, επέβαλε βαριά τιμωρία στην ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Στην «Ένωση» επεβλήθη ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 17.000. ευρώ.

Παναθηναϊκός (2014 - 15)

Βαριά «καμπάνα» στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο νίκησε με 2-1. Για την εισβολή των οπαδών του, το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων και πρόστιμο 100.000 ευρώ!

ΠΑΟΚ (2013-14)

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ατμόσφαιρα είναι πολεμική κι επεισόδια γίνονται πριν αλλά και μετά το τέλος του αγώνα που βρίσκει νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0 και παίρνει την πρόκριση. Η τιμωρία είναι βαριά και είναι αφαίρεση 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Ολυμπιακός (2004-05)

Στις 9 Ιανουαρίου του 2005 ο Πανιώνιος ήταν να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό για την 14η αγωνιστική της Α΄ Εθνικής,σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε ποτέ .Ο αγώνας σημαδεύτηκε από άγριες συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων. Για περισσότερες από δύο ώρες το γήπεδο της Νέας Σμύρνης είχε μετατραπεί σε αρένα. Η ποινή ήταν αφαίρεση 3 βαθμών, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 300.000 ευρώ στον Ολυμπιακό.

Άρης (2011-2012)

Ο Άρης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης κι ένας οπαδός των «κιτρίνων» πετάει μπουκάλι με νερό το οποίο χτυπάει την βοηθό Κουρομπύλια με τον διαιτητή Τριτσώνη να ζητάει την εκκένωση του «Κλεάνθης Βικελίδης». Όμως, η εκκένωση καθυστερεί να γίνει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την οριστικό διακοπή του αγώνα. Η τιμωρία που ακολουθεί για τους «κίτρινους» είναι σκληρή. ο Αρης χάνει το ματς στα χαρτιά με σκορ 3-0, ενώ παράλληλα αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα. Επίσης το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα μείνει κλειστό για έναν αγώνα, ενώ οι Θεσσαλονικείς καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο 40.000.

Ολυμπιακός (2010-2011)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων να είναι στο +6 υπέρ των«ερυθρόλευκων». Το τελικό σκορ του αγώνα είναι 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού με το «τριφύλλι» να έχει έντονα παράπονα για την διαιτησία του Καλόπουλου-ειδικά για το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη. Μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, αλλά παράλληλα και να επιτεθούν στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Η τιμωρία που ακολουθεί είναι μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (κόντρα σε Εργοτέλη) και πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα