Ολυμπιακός στα προκριματικά, όφελος για την Ελλάδα!

Ολυμπιακός στα προκριματικά, όφελος για την Ελλάδα!

bet365

Η ενδεχόμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League, ίσως να αποδειχθεί ευεργετική για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το gazzetta.gr εξηγεί το γιατί...

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κινδυνεύει αν και πρωταθλητής, να μείνει εκτός των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και… εύχεται να καταφέρει η Ντόρτμουντ να πετάξει εκτός συνέχειας την Λίβερπουλ, για να μπορεί να ελπίζει πως θα γλιτώσει τα προκριματικά.

Ωστόσο η συμμετοχή στα προκριματικά ίσως να αποδειχθεί ευεργετική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρότι δεν θα ενθουσιάσει τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς. Αν το σκεφτούμε σε εθνικό και όχι ομαδικό επίπεδο, τότε ίσως και να είναι καλύτερα να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός από τα τέλη Ιουλίου την ευρωπαϊκή του περιπέτεια, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να δώσει πολύ μεγάλη ανάσα στην ευρωπαϊκή μας βαθμολογία, αλλά και παράλληλα, μεγαλύτερο - από το… μηδαμινό φέτος - ενδιαφέρον στην κούρσα ου πρωταθλήματος

Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιο μεγαθήριο στον δρόμο τους για τους ομίλους. Κάθε άλλο, οι αντίπαλοι θα είναι απολύτως βατοί και στα… μέτρα τους. Δεν έχει καμία σχέση, δηλαδή, με τα γκρουπ που είδαμε τα τελευταία χρόνια τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να «μπλέκουν» σε αντίστοιχες κληρώσεις, αφού αυτοί δεν ήταν εκεί ως πρωταθλητές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Βασιλεία που ήταν πρωταθλήτρια Ελβετίας και είχε την θέση που θα πάρει αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός. Πρώτος αντίπαλος, η Λεχ Πόζναν, την οποία και πέρασε εύκολα, για να ακολουθήσει η… αυτοκτονία με την Μακάμπι, που την πέταξε έξω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα που μπορεί να φοβίσει τον Ολυμπιακό των τελευταίων ετών με τις εκπληκτικές Ευρωπαϊκές παρουσίες.

Με λίγα λόγια, αν οι «ερυθρόλευκοι» βρεθούν στα προκριματικά, θα μπορούν με… τυπική σοβαρότητα, όχι μόνο να βρεθούν στους ομίλους, αλλά να χαρίσουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 3, αν όχι και 4, νίκες μέχρι τον Αύγουστο. Πόσο σημαντικό είναι αυτό; Αν υπολογίσουμε πως στην φετινή σεζόν οι Ελληνικές ομάδες έμειναν στις 11 νίκες συνολικά, τότε, μπορείς να το χαρακτηρίσεις ακόμα και ευεργετικό. Σε συνδυασμό και με την παρουσία των άλλων Ελληνικών ομάδων, ενδέχεται να έχουμε πλησιάσει αυτό το νούμερο πριν καν μπει ο Σεπτέμβρης, αφού οι 6 από αυτές έγιναν έτσι κι αλλιώς στα προκριματικά, χωρίς να υπάρχει εκεί ο πρωταθλητής!

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο καλό που θα φέρει στην χώρα μας μία συμμετοχή του Ολυμπιακού στα προκριματικά, αφού αυτόματα θα αύξανε και τον εγχώριο ανταγωνισμό. Ο λόγος, φυσικά, είναι η περίοδος της προετοιμασίας και ο χρόνος ξεκούρασης που θα έχουν οι ομάδες, που μετά από πολλά χρόνια, θα… εξομοιωνόταν. Με όπλο την μόνιμη εδώ και πολλά χρόνια κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούσαν τις υποχρεώσεις τους ένα μήνα μετά από τις άλλες ομάδες με Ευρωπαϊκή παρουσία, κάτι που αποτελούσε τεράστιο αβαντάζ, που επηρεάζει την πορεία όλης της σεζόν.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα