Μίλος Τεόντοσιτς: 1000+1 τρόποι για να χάσεις ένα ματς! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Μίλος Τεόντοσιτς: 1000+1 τρόποι για να χάσεις ένα ματς! (vids)
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ηττήθηκε στη Βαρκελώνη, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να εξελίσσεται γι' ακόμα μία φορά στον αρνητικό πρωταγωνιστική της ομάδας του!

Έχει ειπωθεί και γραφτεί πολλές φορές κι είναι η αλήθεια. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι από τους πιο ταλαντούχους γκαρντ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει την ικανότητα να... διαλύσει τις αντίπαλες άμυνες, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πως αν θέλεις να πάρεις τον τίτλο, τότε πρέπει να τον κρατήσεις στον πάγκο στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Αυτή τη φορά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχασε κάποιον τίτλο, όπως άλλες φορές στο παρελθόν, ωστόσο ο Μίλος Τεόντοσιτς πρόσθεσε ακόμα ένα λάθος στο βιογραφικό του, ένα από τα πολλά που έχει καταγράψει στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στην κανονική διάρκεια, σε μια φάση που... μυρίζει Τεόντοσιτς από μακριά, προτίμησε ένα... τούβλο από τα 6,75μ. προκαλώντας την αντίδραση του Ιτούδη που του έβαλε τις φωνές στη λήξη, ενώ το αποκορύφωμα ήταν στην παράταση, όταν οι Ρώσοι... κατάφεραν να χάσουν πλεονέκτημα τριών πόντων μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο Τζάστιν Ντόελμαν έβαλε ένα φοβερό σουτ για το 98-98 κι εν συνεχεία έκλεψε τη μπάλα από τη λάθος επαναφορά του Σέρβου πόιντ γκαρντ για το 100-98! Φοβερό φινάλε και νίκη για τη Μπαρτσελόνα, όπως μπορείτε να δείτε στο video:

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά στο TOP 16 της σεζόν που διανύουμε όπου ο Μίλος Τεόντοσιτς εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή για την ομάδα του. Στην ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα με 81-71, ο Σέρβος είχε πολλές λάθος πάσες στο ενεργητικό του στα τελευταία καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης, ενώ αποβλήθηκε κιόλας, καθώς διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ από τον Κιμ Τιγί.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ 2012
Οι περισσότεροι θυμούνται τις βολές του Ραμούνας Σισκάουσκας. Όντως. Με το σκορ στο 61-60 υπέρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Λιθουανός φόργουορντ είχε την ευκαιρία να... καθαρίσει το ματς για την ομάδα του κι εν τέλει αυτό που έκανε ήταν να χάσει και τις δύο βολές, δίνοντας την ευκαιρία στον Γιώργο Πρίντεζη να χαρίσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον Ολυμπιακό. Είχαν προηγηθεί, όμως, ακόμα μία άστοχη βολή από τον Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά κι ένας άστοχο σουτ από τον Σέρβο με το σκορ στο 60-58.

ΛΑΘΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε μπροστά της το εμπόδιο του Παναθηναϊκού κι έπειτα από τις εντός έδρας νίκες που πανηγύρισε στα πρώτα ματς της σειράς των playoffs, αντιμετώπισε τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ. Το σκορ ήταν 86-85 υπέρ του «Τριφυλλιού» έπειτα από την εύστοχη βολή του Νίκου Παππά κι η ΤΣΣΚΑ είχε στη διάθεση της 3.5 δευτερόλεπτα για να πάρει το ματς. Ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε τη μπάλα για να κάνει την επαναφορά, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει λάθος:

ΣΟΥΤ ΧΩΡΙΣ ΤΥΧΗ
Ακόμα ένα χαμένο σουτ του Μίλος Τεόντοσιτς σε τελικό ήταν σ' εκείνον του Κυπέλλου Ελλάδας το 2008. Βέβαια, ο Σέρβος γκαρντ είχε ελάχιστο χρόνο στη διάθεση του κι απλά πέταξε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, όπως θα δείτε στο video:

ΠΑΡΑΛΙΓΟ... ΜΟΙΡΑΙΟΣ!
Υπάρχουν και ματς όπου ο Σέρβος γκαρντ λίγο έλειψε ν' αποδειχθεί μοιραίος, αλλά εν τέλει πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ημιτελικός του 2010 στο Παρίσι, όταν πήρε το τελευταίο σουτ με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται δύο πόντους πίσω στο σκορ, ωστόσο το τρίποντο που δοκίμασε ήταν απελπιστικά άστοχο! Ο Τζος Τσίλντρες, όμως, τον... έσωσε και στο τέλος της βραδιάς ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τους παίκτης του πανηγύρισαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του F4!

Μία από τα ίδια και στο Eurobasket 2011. Η Σερβία αντιμετώπισε την Τουρκία κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Μίλος Τεόντοσιτς θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μοιραίο παίκτη! Ο Σέρβος γκαρντ έκανε το 68-63 με βολές στα -57'' για το φινάλε, στη συνέχεια, όμως, ο Αρσλάν του έκλεψε τη μπάλα και μάλιστα ο Μίλος έχασε καθοριστικό τρίποντο! Εν τέλει, όμως, την πρόκριση την πανηγύρισαν οι Σέρβοι, καθώς οι Τούρκοι έχασαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

H... ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ FINAL 4
Ο Μίλος Τεόντοσιτς προσπαθεί εδώ κι αρκετά χρόνια για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, ωστόσο δεν τα έχει καταφέρει. Το 2009 στο Βερολίνο του το... στέρησε ο Παναθηναϊκός, ενώ το 2010 στο Παρίσι η Μπαρτσελόνα έκανε... πλάκα στον Ολυμπιακό. Αυτά όσον αφορά την πορεία του με τους «ερυθρόλευκους». Όσο για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Πιο πάνω διαβάσατε για τον τελικό του 2012 στην Πόλη. Το 2013 στο Λονδίνο εκείνος που τον «πλήγωσε» ήταν ξανά ο Ολυμπιακός, ενώ στο Μιλάνο το 2014 την... πάτησε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Ταϊρίς Ράις. Μάλιστα, ο Σέρβος γκαρντ έχει χάσει ένα καθοριστικό σουτ περίπου ένα λεπτό πριν από το φινάλε του ημιτελικού με τη Μακάμπι. Πέρυσι ο Μίλος αποχώρησε ξανά ηττημένος από Final 4, με τον Βασίλη Σπανούλη να δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ και να «εκτελεί» την ΤΣΣΚΑ!