Playoffs χωρίς ελληνική ομάδα; Σπάνιο φαινόμενο!

Φάνης Παναγιώτου
Playoffs χωρίς ελληνική ομάδα; Σπάνιο φαινόμενο!
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού και το gazzetta.gr θυμάται τις μοναδικές φορές που κάποια εκ των ελληνικών ομάδων έμεινε εκτός playoffs.

Το έχουμε πει ξανά. Στο μπάσκετ δεν ανήκουμε στην ελίτ. Είμαστε η ελίτ γι' αυτό κι από τότε που υπάρχει ο... θεσμός των playoffs, δεν έχει υπάρξει χρονιά δίχως ελληνική ομάδα στα προημιτελικά της Euroleague.

Φέτος, ο Παναθηναϊκός όλα δείχνουν πως θα είναι γι' ακόμα μία φορά ανάμεσα στις 8 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω κι η ήττα από τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού κι αν τελικά συμβεί αυτό, τότε θα σταματήσει ένα φοβερό σερί που... τρέχουν! Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα προημιτελικά της Euroleague χρονολογείται στην αγωνιστική περίοδο 2004-05! Έκτοτε η ομάδα του Πειραιά έχει σταθερή παρουσία στα playoffs.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Συμβαίνει κάτι πραγματικά... παράξενο, αφού αποκλείστηκε νωρίς τόσο μετά τη Euroleague που κατέκτησε στην Αθήνα το 2007, όσο και μετά από εκείνη που πήρε το 2009 στο Βερολίνο. Ανέβηκε, δηλαδή στην κορυφή της Ευρώπης και την επόμενη χρονιά απέτυχε!

Αυτές οι τρεις σεζόν είναι κι οι μοναδικές που ένας από τους... αιώνιους αντιπάλους έμεινε εκτός playoffs.

ΣΕΖΟΝ 2004-05

Προημιτελική φάση
Μακάμπι - Πέζαρο 2-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ούλκερ 2-0
Παναθηναϊκός - Εφές 2-1
Μπενετόν - Τάου 0-2

*Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στη regular season.

ΣΕΖΟΝ 2007-08

Προημιτελική φάση
Σιένα - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-0
Τάου - Παρτιζάν 2-1
Μακάμπι - Μπαρτσελόνα 2-1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 2-1

*Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στο TOP 16.

ΣΕΖΟΝ 2009-10

Προημιτελική φάση
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 3-1
Μακάμπι - Παρτιζάν 1-3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κάχα Λαμποράλ 3-1
Ολυμπιακός - Πρόκομ 3-1

*Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στο TOP 16.