Οι Αργεντίνοι του Παναθηναϊκού ξέρουν από... Ολυμπιακό (vids)

Νίκος Ρόλλας
Οι Αργεντίνοι του Παναθηναϊκού ξέρουν από... Ολυμπιακό (vids)

bet365

O Λούκας Βιγιαφάνιες καλείται να συνεχίσει την παράδοση που έχουν εδώ και οι 25 χρόνια οι Αργεντίνοι που φοράνε την φανέλα του Παναθηναϊκού. Το gazzetta.gr θυμίζει...

Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν εμπιστευόταν την αγορά της Αργεντίνης και τις περισσότερες φορές έβγαινε δικαιωμένος για τις επιλογές του, καθώς μεταξύ άλλων κατάφερε να εντάξει στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Χουάν Ραμόν Βερόν, ο Όσκαρ Αλβάρες, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και πιο πρόσφατα ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι, ο Έκι Γκονζάλες και ο Σεμπάστιαν Λέτο.

Τελευταίο μέλος της Αργεντίνικης... παρέας, είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό, κόντρα στον Ατρόμητο, έδειξε ένα μικρό δείγμα των πλούσιων ικανοτήτων που διαθέτει. Μια εμφάνιση που ήρθε ίσως, τηρουμένων των συνθηκών, στο κατάλληλο timing για τους «πράσινους», καθώς την Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ένα ματς, στο οποίο οι ποδοσφαιριστές από την χώρο του τάνγκο που έχουν φορέσει την φανέλα με το «τριφύλλι» έχουν δημιουργήσει την δική τους παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον αιώνιο αντίπαλο. Είτε αυτός χρησιμοποιεί το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είτε το ΟΑΚΑ.

Τα τελευταία 25 χρόνια, δηλαδή από το 1991 και μετά μόλις 1 ποδοσφαιριστής από την Αργεντίνη που ντύθηκε στα πράσινα δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: Ο Σεμπάστιαν Ρομέρο (υπάρχει και ο Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο, αλλά με μία μόλις συμμετοχή δεν μπορεί να μπει στην λίστα). Όλοι οι άλλοι έχουν καταφέρει να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα των «ερυθρόλευκων».

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι που ήρθε το 1991 είχε ανοίξει το σκορ στο περίφημο ντέρμπι του... Καπουράνη την σεζόν 1995-96.


Ο Φερνάντο Γκαλέτο την σεζόν 1999-2000 είχε ισοφαρίσει σε 1-1, σε ένα ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός έχασε τον τίτλο μέσα από τα... χέρια του.

Ο Έκι Γκονζάλες την σεζόν 2005-2006 είχε ανοίξει το σκορ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και κέρδισε 3-2.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο την σεζόν 2010-11 είχε ισοφαρίσει το γκολ του Μιραλάς, σε ένα ντέρμπι που πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι αποφάσεις του διαιτητή Καλόπουλου και ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1.

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα την σεζόν 2012-13 είχε βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ, αλλά το γκολ του Μήτρογλου στο 87' στέρησε από τους «πράσινους» τη νίκη.

Θα καταφέρει ο Λούκας Βιγιαφάνιες να συνεχίσει την παράδοση; Η απάντηση την Κυριακή στις 21:30 (πρώτα ο Θεός) όταν και θα έχει ακουστεί το σφύριγμα της λήξης...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα