Τα αξέχαστα διπλά του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι (vids)

Νίκος Ρόλλας
Τα αξέχαστα διπλά του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι (vids)

bet365

Εβδομάδα ντέρμπι και το Gazzetta.gr θυμάται 5 από τις εκτός έδρας νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού που έχουν την δική τους σημασία...

Άλλη έδωσε αήττητο πρωτάθλημα... Άλλη ήταν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και άλλη ήταν επιβλητική. Το σίγουρο είναι οτι κάθε νίκη σε ντέρμπι, έχει ξεχωριστή σημασία. Πόσω μάλλον όταν αυτή είναι εκτός έδρας. Το Gazzetta.gr επέλεξε τις 5 καλύτερες εκτός έδρας νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

1963-64
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1
Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, όμως μόνο αδιάφορος δεν παρουσιάστηκε στο τελευταίο ματς της σεζόν. Και αυτό γιατί ήθελε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα τελείωνε την χρονιά, αγνοώντας την ήττα. Το γκολ του Πανάκη στο 54ο λεπτό δίνει το πολυπόθητο διπλό στους «πράσινους», που κάνουν τον γύρο του θριάμβου στο Φαληρικό γήπεδο, σημειώνοντας την μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής που έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα.



1987-88
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-4
Παράσταση για έναν ρόλο, αποδείχθηκε το ντέρμπι εκείνης της σεζόν... Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, οι γηπεδούχοι ήταν τραγικοί αμυντικά και οι «πράσινοι» έφτασαν σχετικά εύκολα σε ένα μεγάλο θρίαμβο, επικρατώντας 4-1 στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου.

1995-96
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2
Πρόκειται για το λεγόμενο ντέρμπι του Καπουράνη. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Μπορέλι στο 54', όμως 5 λεπτά αργότερα ο Καραπιάλης ισοφάρισε σε 1-1. Η ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου μάλιστα είχε την ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή στο 56, αλλά ο Βάντσικ απέκρουσε το πέναλτι του Σκαρτάδου. Έτσι φτάσαμε στο 89ο λεπτό που ο Καπουράνης με μία ατομική ενέργεια, βγήκε απέναντι από τον Στρακόσια, πλάσαρε σωστά και έβαλε... φωτιά στους πάνω από 5.000 οπαδούς του «τριφυλλιού» που βρίσκονταν στο Καραϊσκάκη.

2006-2007
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Η χρονιά ήταν χαμένη από τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί... Το αποτέλεσμα όμως ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Έμπεντε έκανε το ματς της ζωής του, βγάζοντας ότι πήγαινε προς την εστία του και στο 88ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε την υπεροψία του Ανατολάκη, κλέβοντάς του την μπάλα. Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1, «παγώνοντας» το Καραϊσκάκη.


2013-14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3
Στην πρώτη χρονιά του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» πάνε στο Καραϊσκάκη, έχοντας στηθεί άριστα από τον «Ολλανδό». Απειλούνται ελάχιστα, «εγκλωβίζουν» το παιχνίδι των γηπεδούχων και χτυπάνε στις αντεπιθέσεις... Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είναι ήδη στο 0-2, ο Τσόρι αστοχεί σε πέναλτι και ο Αμπεντ λίγο πριν το τέλος διαμορφώνει το θριαμβευτικό 0-3, με τους φίλους των γηπεδούχων να ξεσπούν σε έντονες αποδοκιμασίες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα