Με τέτοιο Τουρέ, μόνο πρόκριση... (pics&vids)

Με τέτοιο Τουρέ, μόνο πρόκριση... (pics&vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Με τέτοιο Τουρέ, μόνο πρόκριση... (pics&vids)

bet365

Το 3-1 στο Κίεβο, στέλνει ουσιαστικά τη Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι όπως αναλύει το gazzetta.gr, ο Γιάγια Τουρέ έκανε τη διαφορά επιπέδου.

Ο Ιβοριανός χαφ των «πολιτών» ήταν εκείνος που στο 90ο λεπτό με ωραίο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ομάδα του κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» και ασφαλώς, το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ καλύτερο απ' αυτό που θα έπαιρνε πίσω στο Μάντσεστερ το σύνολο του Πελεγκρίνι αν είχε μονάχα τα γκολ των Αγουέρο και Σίλβα μετά τη μείωση του σκορ από τους Ουκρανούς.

Ο Τζο Χαρτ, στο 2-1 έχει κάνει εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Μπουγιάλσκι στο 89ο λεπτό, ο Τουρέ έχει χάσει... άχαστη κεφαλιά λίγο αργότερα ολομόναχος από τη μικρή περίοχο, όμως «επέστρεψε» για να καθαρίσει ουσιαστικά την πρόκριση με το τρίτο γκολ για τη Σίτι στην εκπνοή των 90 λεπτών.

Η εμφάνιση του υψηλόσωμου χαφ ήταν από αυτές για τις οποίες κουβαλάει την ταμπέλα ενός εκ των κορυφαίων στον κόσμο, στη θέση του. Ακόμα κι αν όσο μεγαλώνει, τα πόδια γίνονται πιο «βαριά» και δεν έχει τη σπιρτάδα που θα ήθελε και με την οποία συνήθιζε να κάνει συνεχώς τη διαφορά, η ποιότητα δεν έχει μειωθεί από τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χειριστεί τη μπάλα ή να διαβάσει ένα ματς στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου, όσο επικίνδυνη κι αν εμφανίστηκε αυτή το βράδυ της Τετάρτης, κάνοντας φάσεις μπροστά από τα καρέ του Τζο Χαρτ ακόμα κι αν βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, ήταν τέτοιο που ο διεθνής μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού έπρεπε και μπορούσε να δείξει κάτι πολύ παραπάνω από τους αντιπάλους του.

Μαζί με τον Φερναντίνιο στη μεσαία γραμμή, είχαν φτάσει σε κάποιο σημείο να μην έχουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ χαμένη μεταβίβαση προς τους συμπαίκτες τους, με τον Τουρέ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση στο «Ολιμπίσκι» έχοντας γράψει στα συστήματα μέτρησης απόδοσης των ποδοσφαιριστών πως είχε ποσοστό 98% επιτυχημένων τροφοδοτήσεων προς τους υπόλοιπους «πολίτες».

Είχε 4 σουτ, κέρδισε 3 μονομαχίες με αντιπάλους (με καίρια τάκλιν που έδειξαν σωστή, εγκεφαλική εκτίμηση των φάσεων) 1 ασίστ κι ένα γκολ.

«Ο Γιάγια Τουρέ δεν ξέρει τι θα πει “αδύναμο” πόδι» ήταν ένα από τα μηνύματα που κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το βράδυ αφότου ο Ιβοριανός έγραψε το τελικό 3-1 για τη Μάντσεστερ Σίτι, βάζοντας παράλληλα τέλος στην «ανομβρία» 730 λεπτών δίχως να σημειώσει τέρμα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τελευταία φορά που είχε σκοράρει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση προτού το κάνει στο Κίεβο, ήταν στην εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στις 5/11/2014, όταν είχε ισοφαρίσει προσωρινά, ενώ αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα στο 81ο λεπτό, σ' ένα παιχνίδι που ο Σιδηρόπουλος άφησε τους Άγγλους με πάρα πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα