Με... 46άρι βγαίνεις Ευρώπη!

Νίκος Τσιώκος
Με... 46άρι βγαίνεις Ευρώπη!

bet365

Το gazzetta.gr κάνει εκτίμηση ότι τα... ευρωπαϊκά εισιτήρια θα κριθούν στους 46 βαθμούς, με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Αστέρα να διεκδικούν την είσοδο στην πεντάδα. Πιο δύσκολο πρόγραμμα οι Αρκάδες.

Το μοναδικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος είναι η μάχη της πεντάδας, καθώς έχει κριθεί ο τίτλος, ενώ σε μεγάλο βαθμό έχει τελειώσει και η υπόθεση της παραμονής. Στη μάχη, λοιπόν, της εισόδου στα πλέι οφ, που σημαίνουν... Ευρώπη, έχουν ριχτεί Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Αστέρας.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην πεντάδα και από τις τρεις προαναφερθείσες η μία θα μείνει εκτός. Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια είναι πιθανά, όμως το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: «Στους πόσους βαθμούς θα κριθεί η μάχη της πεντάδας;».

Σύμφωνα με τα στατιστικά της τελευταίας πενταετίας και με δεδομένο ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία, η εκτίμηση είναι ότι όποιος φτάσει τους 46 πόντους έχει πάρει και... ευρωπαϊκό εισιτήριο! Πιο συγκεκριμένα, από τη σεζόν 2010-2011 μέχρι και την περσινή η ομάδα που έχει τερματίσει στην έκτη θέση δεν έχει κάνει... ταμείο πάνω από 45 βαθμούς.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε πέρυσι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έφτασε τους 53, αλλά με 18 ομάδες. Αυτό σημαίνει δύο παραπάνω εντός έδρας ματς, όσες νίκες απέχουν (μαζί με μία ισοπαλία) και οι 46 με τους 53 πόντους.

Βέβαια, σε όλα αυτά συνυπολογίζεται το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει με Αστέρα στην Τούμπα και Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ματς που θα κρίνουν πολλά στη μάχη της πεντάδας, τη στιγμή που απομένουν 8 αγωνιστικές για το φινάλε, οι οποίες... μεταφράζονται σε 24 διαθέσιμους βαθμούς.

Πιο δύσκολο πρόγραμμα ο Αστέρας

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το κατά πόσο είναι εφικτό να πετύχουν οι τρεις ομάδες τον παραπάνω στόχο, οι Αρκάδες βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση λόγω του προγράμματος που έχουν μπροστά τους.

Ο σύλλογος της Τρίπολης καλείται να παίξει με όλες τις ομάδες που είναι από πάνω του στον βαθμολογικό πίνακα, με εξαίρεση τον Πανιώνιο, ενώ έχει άλλα δύο δύσκολα ματς σε Περιστέρι, Καυτανζόγλειο με Ατρόμητο και Ηρακλή, αντίστοιχα, στα οποία είναι πιθανό να χάσει έδαφος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους άλλους δύο συλλόγους, που διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό... εισιτήριο οι «κυανέρυθροι» μπαίνουν στα δύσκολα στις τελευταίες αγωνιστικές και μέχρι τότε μπορούν να κάνουν καλή συγκομιδή, με δεδομένο ότι έχουν να αγωνιστούν με ομάδες που είναι στα μέτρα τους.

Όσο για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, πέραν των δύο αγώνων με τους έτερους διεκδικητές της εισόδου στα πλέι οφ και του επικείμενου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια υπάρχει η δυνατότητα για νίκες, που θα του εξασφαλίσουν άλλη μία συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η βαθμολογία των τριών

Πανιώνιος 35

ΠΑΟΚ 34

Αστέρας 32

Το υπόλοιπο πρόγραμμά τους

23η αγωνιστική

Βέροια-Πανιώνιος

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα

24η αγωνιστική

Πανιώνιος-Λεβαδειακός

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

25η αγωνιστική

Πλατανιάς-Πανιώνιος

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

26η αγωνιστική

Πανιώνιος-Σκόντα Ξάνθη

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

27η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος

ΠΑΟΚ-Καλλονή

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός

28η αγωνιστική

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης

29η αγωνιστική

ΑΕΚ-Πανιώνιος

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

30ή αγωνιστική

Πανιώνιος-Ατρόμητος

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης-Βέροια

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα