H Μάντσεστερ Σίτι χάνει από τις ομάδες της 8άδας!

Κώστας Ζάλιαρης
H Μάντσεστερ Σίτι χάνει από τις ομάδες της 8άδας!

bet365

Θα μπορούσε η διαφορά να είναι ακόμα μεγαλύτερη από την κορυφή. Κι αυτό, γιατί η Μάντσεστερ Σίτι δεν... σταυρώνει νίκη απέναντι στις ομάδες της 8άδας, τη στιγμή που μιλάει για πρωταθλητισμό...

Ευτυχώς για εκείνη ή... δυστυχώς για τις υπόλοιπες, είναι τέτοια ίσως η διαφορά των φετινών «Big-4» που τουλάχιστον για την ώρα, έπειτα από 26 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα, οι «πολίτες» δεν έχουν ν' αγχωθούν για τις ομάδες που ακολουθούν από την 5η θέση και κάτω.

Το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι – που από το καλοκαίρι θα τον διαδεχθεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα και για κάποιο ανεξήγητο λόγο αυτό έχει ήδη γίνει γνωστό επηρεάζοντας ενδεχομένως και την αφοσίωση του Χιλιανού στη δουλειά του – ηττήθηκε σε δεύτερο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι μετά από το 3-1 της Λέστερ στο «Etihad». Το απόγευμα της Κυριακής, οι φίλοι της Σίτι είδαν την ομάδα τους να φεύγει ξανά με σκυμμένο το κεφάλι και τους παίκτες της Τότεναμ να πανηγυρίζουν έξαλλα μπροστά στις κερκίδες των φιλοξενούμενων οπαδών για το τεράστιο «διπλό» με το οποίο οι Λονδρέζοι διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση και το -3 από τις «αλεπούδες» και το ρετιρέ.

Οι Πρωταθλητές του 2014, φέτος, αδυνατούν να... σταυρώσουν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στις ομάδες της πρώτης 8άδας. Και σε αυτή την 8άδα βρίσκονται σύλλογοι όπως η Σαουθάμπτον που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία μετά το πολύ κακό διάστημα στον πρώτο γύρο της σεζόν, ενώ και η Γουέστ Χαμ αθόρυβα και ταπεινά συνεχίζει την πορεία της, με τον Σλάβεν Μπίλιτς να έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων στο «Boleyn Ground», στην τελευταία χρονιά των «σφυριών» στην ιστορική τους έδρα προτού μετακομίσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Στο 8ο σκαλί βρίσκεται η Λίβερπουλ του Κλοπ, με τους «κόκκινους» ν' αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αναζήτηση σταθερότητας, κορμού παικτών, απουσιών και απόδοσης των μονάδων στις οποίες ήθελε και θα έπρεπε να στηριχθεί ο Γερμανός κόουτς.

Απέναντι, λοιπόν, στις υπόλοιπες 7 ομάδες των πρώτων 8 θέσεων όπως έχουν διαμορφωθεί αυτές στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 26 παιχνίδια, η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει μόλις μια νίκη και αυτή απέναντι στη Σαουθάμπτον, στις 28 Νοεμβρίου, πετυχαίνοντας τους «αγίους» στην «κοιλιά» που έκαναν για περίπου ένα δίμηνο!

Στα υπόλοιπα εννέα από τα 10 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής το σύνολο του Πελεγκρίνι κόντρα στις συγκεκριμένες εφτά ομάδες, μετράει 3 ισοπαλίες και 6 ήττες, με τελευταία από την Τότεναμ. Η τελευταία εβδομάδα, δε, με τα αποτελέσματα στις κρίσιμες αναμετρήσεις με Λέστερ και «σπιρούνια», δεν προκάλεσαν μονάχα βαθμολογικό πλήγμα, αλλά αποτέλεσαν ίσως και απόδειξη της αδυναμίας να βάλουν οι «πολίτες» κόντρα στους συλλόγους που συνδιεκδικούν τον φετινό τίτλό.

Κι αυτά, τη στιγμή η ομάδα του Μάντσεστερ έχει να παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ, και στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην Τσέλσι την προσεχή Κυριακή και στον τελικό του Λιγκ Καπ, στα τέλη του μήνα.

Αναλυτικά τα 10 ματς της Σίτι απέναντι στην 8άδα:

19/9/2015 Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 1-2

26/9/2015 Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 4-1

25/10/2015 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

21/11/2015 Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-4

28/11/2015 Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 3-1

21/12/2015 Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

29/12/2015 Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

23/1/2016 Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2

6/2/2016 Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 1-3

14/2/2016 Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 1-2

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα