Οι μεγαλύτεροι απόντες του All Star Game (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Οι μεγαλύτεροι απόντες του All Star Game (vids)

bet365

Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ βρίσκεται προ των πυλών κι εκτός από τους... παρόντες,όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, σημαντικό θέμα είναι κι οι απόντες, αφού υπάρχουν ονόματα που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρίσκονται στο All Star Game.

Ο... σοφός λαός λέει πως η ιστορία γράφεται από τους παρόντες. Έτσι είναι. Στο All Star Game 2016 που θα λάβει χώρα στο Τορόντο θα δούμε τους σταρ του ΝΒΑ να προσφέρουν γι' ακόμα μία φορά πλούσιο θέαμα και να διασκεδάζουν το κοινό.

Ο κόσμος ψήφισε τις βασικές πεντάδες, οι προπονητές επέλεξαν τους αναπληρωματικούς και τα πάντα είναι έτοιμα. Πριν, όμως, τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, καλό θα ήταν να ρίξουμε και μία ματιά στους απόντες. Στους παίκτες δηλαδή που θα μπορούσαν να έχουν θέση στο All Star Game αλλά εν τέλει δεν θα βρεθούν στο Τορόντο...

H αναμέτρηση του All Star Game παρουσιάζει πάντοτε έντονο ενδιαφέρον με τους παίκτες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Σε απόδοση 1.88 στην Expekt, το ενδεχόμενο να σημειωθούν περισσότεροι από 311 πόντοι.

Νο.10 Ρέτζι Τζάκσον

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς θα έχουν εκπρόσωπο στο All Star Game, καθώς εκεί θα βρεθεί ο... γίγαντας Αντρέ Ντράμοντ. Θέση, όμως, θα μπορούσε να έχει κι ο Ρέτζι Τζάκσον που μετράει φέτος 19.1 πόντους και 6.2 ασίστ κατά μέσο όρο, προσφέροντας σημαντικές λύσεις στην ομάδα του.

No.9 JJ Ρέντικ

Θα βρεθεί στον διαγωνισμό τριπόντων, ωστόσο θα μπορούσε να είναι και στο All Star Game, αν σκεφτεί κανείς πως πέρυσι ήταν εκεί ο Κάιλ Κόρβερ με παρόμοιους αριθμούς. Ο Ρέντικ σουτάρει με 47.6% από τη γραμμή του τριπόντου, είναι πίσω μόνο από τον Καουάι Λέοναρντ, η παρουσία του είναι εξαιρετικά σημαντική για τους Κλίπερς, παρόλα αυτά, όμως, δεν θα είναι στο All Star Game.

No.8 Κρις Μίντλετον

Από τις σημαντικές απουσίες. Παίκτης-κλειδί των Μιλγουόκι Μπακς, με πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα, μέσο όρο πόντων 17.7 και σημαντικούς αριθμούς τόσο στις ασίστ όσο και στα ριμπάουντ. Ο Κρις Μίντλετον παίζει ως All Star, ωστόσο δεν θα τον δούμε στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ.

Νο.7 Καρλ-Άντονι Τάουνς

Το Νο.1 του NBA draft 2015 θα βρεθεί στον αγώνα για τον αγώνα Rising Stars Challenge. Θα μπορούσε, όμως, να είναι και στον αγώνα των κορυφαίων, καθώς πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά, με σημαντική παρουσία και στις δύο μεριές του παρκέ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ο ψηλός των Μινεσότα Τίμπεργουλβς μετράει 17.1 πόντους, 10.1 ριμπάουντ και περίπου 2 τάπες κατά μέσο όρο.

Νο. 6 Μαρκ Γκασόλ

Η περίπτωση του Μαρκ Γκασόλ είναι διαφορετική. Δεδομένα ο σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις θα ήταν στο All Star Game, ωστόσο φάνηκε εξαιρετικά άτυχος, καθώς έσπασε το πόδι του κι όχι απλά δεν θα πάρει μέρος στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, αλλά παράλληλα δημιουργεί και πολύ σημαντικό πρόβλημα στην ομάδα του.

Νο. 5 CJ ΜακΚόλουμ

Ο αδερφός του Έρικ ΜακΚόλουμ, του άλλοτε γκαρντ του Απόλλωνα και του Πανιωνίου, κάνει φοβερή σεζόν και παρουσιάζεται τρομερά βελτιωμένος. Πέρυσι είχε μέσο όρο 6.8 πόντους, φέτος μετράει 20.7 πόντους και 4.2 ασίστ ανά αγώνα, ωστόσο οι αριθμοί του φαίνεται πως δεν είναι ικανοί να στείλουν τον γκαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ.

Νο. 4 Γκόρντον Χέιγουορντ

Ο άσος των Γιούτα Τζαζ δεν εμφανίζεται πρώτη φορά στη συγκεκριμένη λίστα, αφού κάθε χρόνο έχει πολύ καλή παρουσία, αλλά όχι αρκετή για να γίνει All Star! Μία από τα ίδια και φέτος, με τον Γκόρντον Χέιγουορντ να έχει 19.9 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ κατά μέσο όρο, αλλά να μένει... εκτός.

Νο. 3 Κέμπα Oυόκερ

Η απουσία του Κέμπα Oυόκερ προκάλεσε αντιδράσεις στους φίλους των Σάρλοτ Χόρνετς κι αρκετές απορίες. Βλέπετε, μιλάμε για παίκτη που σκοράρει 20.5 πόντους κατά μέσο όρο και παράλληλα έχει 5 ασίστ, 4.4 ριμπάουντ και 1.8 κλεψίματα ανά αγώνα, με το ποσοστό του στα σουτ τριών πόντων να ξεπερνάει το 42%! Κι όμως. Τον... αγνόησαν.

Νο. 2 Ντιρκ Νοβίτσκι

Εντάξει. Δεν είναι όπως παλιά. Έχουν περάσει τα χρόνια κι είναι λογικό ο Ντιρκ Νοβίτσκι να μην βρίσκεται στην κατάσταση του παρελθόντος. Και πάλι όμως. Όταν ο Γερμανός φόργουορντ έχει 17.6 πόντους και 6.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, θα έπρεπε να βρίσκεται στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ. Εξάλλου, πρόκειται για εντυπωσιακούς αριθμούς, αν αναλογιστεί κανείς πως ο μεγάλος Ντιρκ βρίσκεται σε ηλικία 37 ετών!

Νο. 1 Ντέιμιαν Λίλαρντ

Τον είχαν αγνοήσει και πέρυσι, απλά βρέθηκε εν τέλει στο All Star Game εξαιτίας του τραυματισμού του Μπλέικ Γκρίφιν. Τον αγνόησαν και φέτος. Αναμφίβολα πρόκειται για τη μεγαλύτερη απουσία, καθώς αναφερόμαστε σε παίκτη που έχει κατά μέσο όρο 24.3 πόντους, 7.3 ασίστ και 4.4 ριμπάουντ! Βέβαια, υπάρχει κι η άποψη που λέει πως όταν έχει να ανταγωνιστείς γκαρντ όπως ο Στεφ Κάρι, ο Κρις Πολ ή ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι δύσκολο να κερδίσεις μία θέση στην τελική δωδεκάδα της Δύσης. Έτσι γίνεται και στην περίπτωση του ηγέτη των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς...

 

NBA Τελευταία Νέα