Τόμας Ερτέλ, το... κλειδί της Εφές (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Τόμας Ερτέλ, το... κλειδί της Εφές (pics & vids)
Η Εφές δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (12/02) κι είναι δεδομένο πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιμένει περισσότερο από τον Τόμας Ερτέλ, ο οποίος αποτελεί το... κλειδί της ομάδας, ωστόσο βρίσκεται σε πτώση στο TOP 16!

Στη διάρκεια της περσινής Euroleague, Τόμας Ερτέλ είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις ως παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα. Έτσι, η Εφές αποφάσισε γι' ακόμα μία φορά να ξοδέψει πολλά χρήματα, προκειμένου να θέσει τον Γάλλο γκαρντ (ύψος 1.89, γενν. το 1989) στη διάθεση του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Εξ αρχής φάνηκε πως το προπονητικό τιμ της τουρκικής ομάδας πόνταρε πολλά στον συγκεκριμένο παίκτη. Έτσι είναι. Ο Ερτέλ είναι ίσως ο πιο βασικός άξονας στο παιχνίδι της Εφές, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τη στατιστική του στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. 11.9 πόντοι, 7.7 ασίστ και 50% στα τρίποντα είναι οι αριθμοί του Γάλλου στη Euroleague τη σεζόν που διανύουμε, επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να εστιάσει εκεί, ενόψει της αναμέτρησης με την Εφές (12/02).

Πιο είναι το... ευχάριστο για τους «πράσινους»; Ο Τόμας Ερτέλ παρουσιάζει χειρότερους αριθμούς στο TOP 16. Στη νίκη της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς επί της Ουνικάχα Μάλαγα μέτρησε 7 πόντους, όσους έβαλε και στην ήττα από τη Φενέρμπαχτσε πριν από μία εβδομάδα. Όλα αυτά ενώ είχε μόλις 3 πόντους στο παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα και 6 με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα. Συνολικά, ο Γάλλος μετράει 8.5 πόντους με 37.5% στα τρίποντα στη δεύτερη φάση της Euroleague, τη στιγμή που στην πρώτη φάση είχε 13.9 πόντους με το εντυπωσιακό 55% στα σουτ τριών πόντων!

Κρατάμε, λοιπόν, πως ο Γάλλος σκοράρει λιγότερο το τελευταίο διάστημα, ωστόσο παραμένει σημαντικός για την ομάδα του, καθώς δεν έχει μειώσει τους αριθμούς του στις ασίστ. Η χρονιά του στη Euroleague ξεκίνησε με 15 τελικές πάσες κόντρα στη Λίμοζ (σ.σ. τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης) και... συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Εξάλλου, ο Ερτέλ «φιγουράρει» πρώτος στη λίστα με τους καλύτερους πασέρ της φετινής αγωνιστικής περιόδου, με 123 σε σύνολο 16 αναμετρήσεων.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Η Εφές θα έρθει στο ΟΑΚΑ με... άγριες διαθέσεις μετά το εντός έδρας αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε κι ο Τόμας Ερτέλ θ' αναλάβει πρωτοβουλίες. Μπορεί να ηγηθεί, μπορεί να σκοράρει και -κυρίως- μπορεί να πασάρει. Γι' αυτό τον πιστεύει κι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, γι' αυτό, λοιπόν, κι η άμυνα του Παναθηναϊκού θα πρέπει να επικεντρωθεί στο... κλειδί της τουρκικής ομάδας.

Εξάλλου, μπορεί στη δεύτερη φάση να μην είναι το ίδιο παραγωγικός, μπορεί να σουτάρει χειρότερα στα τρίποντα, ωστόσο δεν έχει περάσει καιρός από τις εμφανίσεις του κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα όταν μέτρησε 26 πόντους & 6 ασίστ στη Βιτόρια και 25 πόντους - 9 τελικές πάσες στην Πόλη! Είναι σπουδαίος πασέρ κι όταν καταφέρνει να συνδυάσει το ταλέντο του αυτό με... σκοράρισμα, τότε είναι πραγματικά ασταμάτητος.

Ο ΕΡΤΕΛ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ EUROLEAGUE

Ο ΕΡΤΕΛ ΣΤΗ REGULAR SEASON

Ο ΕΡΤΕΛ ΣΤΟ TOP 16

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΓΚΑΡΝΤ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.