Άντε Τόμιτς σε… κάθετη πτώση! (pics)

Άντε Τόμιτς σε… κάθετη πτώση! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Άντε Τόμιτς σε… κάθετη πτώση! (pics)
Η Μπαρτσελόνα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στο TOP 16 κι ένας από τους λόγους της αγωνιστικής πτώσης των «Μπλαουγκράνα» είναι κι η απόδοση του Άντε Τόμιτς.

Όταν μετά από 6 αγωνιστικές στο TOP 16 η Μπαρτσελόνα μετράει μόλις δύο νίκες, είναι δεδομένο πως πρόκειται για φαινόμενο που χρήζει… έρευνας. Τι φταίει στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι; Οι λόγοι είναι αρκετοί, ωστόσο ένας από τους βασικούς είναι και το γεγονός ότι ο Άντε Τόμιτς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Πρόσφατα εφημερίδα της Ισπανίας φιλοξένησε άρθρο σχετικά με τους λόγους που η Μπαρτσελόνα δεν τα πηγαίνει καλά στη δεύτερη φάση της Euroleague και -μεταξύ άλλων- ξεχώριζε η αναφορά στον Άντε Τόμιτς. Οι Καταλανοί έχουν πολλά αγωνιστικά θέματα να λύσουν, προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους, παράλληλα, όμως, πρέπει να ανεβάσει την απόδοση του κι ο Κροάτης σέντερ.

Θα κατορθώσει ο Αντε Τομιτς να φτάσει φέτος στην κορυφή της Ευρώπης με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα; Σε απόδοση 10.00 αυτή η επιλογή στη Vistabet.

Στην Ισπανία δεν έχουν άδικο. Ο Τόμιτς είναι από τους βασικούς άξονες του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα κι όταν εκείνος αποδίδει με βάση τις δυνατότητες του, τότε κι η ομάδα του να πηγαίνει καλύτερα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η αναμέτρηση με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έπεσε θύμα έκπληξης, με τον Κροάτη σέντερ να έχει 4 πόντους με 2/7 τρίποντα και 5 ριμπάουντ στα 18:22 που έμεινε στο παρκέ. Η εμφάνιση αυτή ήταν συνέχεια των αρνητικών που πραγματοποιεί ο Τόμιτς στον TOP 16.

Συγκεκριμένα, ο ψηλός της Μπαρτσελόνα είχε μόλις 6 πόντους και 6 ριμπάουντ κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα, ενώ με τη Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στους 4 πόντους και τα 5 ριμπάουντ. Όλα αυτά ενώ είχε προηγηθεί η επίσης πολύ άσχημη εμφάνιση στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (3 πόντοι με 1/5 δίποντα).

Η… κατάσταση σχετικά με την αγωνιστική πτώση του βασικού σέντερ των Καταλανών γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη αν συγκρίνει κανείς τους μέσους όρους του. Στη regular season, λοιπόν, ο Τόμιτς σημείωνε 13.9 πόντους ανά αγώνα με ποσοστό στα δίποντα 67.1%, κατεβάζοντας παράλληλα 6.3 ριμπάουντ, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί του στο TOP 16 είναι 7.5 πόντοι και 5.2 «σκουπίδια» κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα δίποντα να υποχωρεί στο 46.5%!

Κοντολογίς, ένας από τους βασικούς λόγους για την αγωνιστική πτώση της Μπαρτσελόνα είναι κι η πτώση στην απόδοση του καλύτερου της ψηλού. Ναι μεν ο Τόμιτς συνολικά βρίσκεται στους αριθμούς που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, τον τελευταίο καιρό, όμως, είναι… σκιά του καλού του εαυτού και καλείται να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις, αφού έχει αποδειχθεί πολλάκις πως από τη δική του απόδοση εξαρτάται σε μεγάλο η τύχη των «Μπλαουγκράνα»!

Ο ΤΟΜΙΤΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Ο ΤΟΜΙΤΣ ΣΤΟ TOP 16