Η Λέστερ... των άκρων

Κώστας Ζάλιαρης
Η Λέστερ... των άκρων

bet365

Το gazzetta.gr κοιτάζει τους πίνακες και εντυπωσιάζεται με την αλλαγή της Λέστερ μέσα σ' έναν χρόνο. Από τον πάτο της βαθμολογίας, στο +5 από κάθε διώκτη και διεκδικητή του τίτλου!

Το ημερολόγιο γράφει 7 Φεβρουαρίου του 2016 και η Λέστερ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 25 αγωνιστικές, έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη, Τότεναμ και 6 βαθμούς από την τρίτη, Μάντσεστερ Σίτι.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στο «Etihad», όσοι δεν την πίστεψαν ή σκέφτηκαν πως «ως εδώ ήταν, εκεί μέσα δεν έχει τύχη και η Σίτι θα αλλάξει πλέον την κατάσταση», αναγκάζονται να κάνουν μια μεγαλοπρεπέστατη «κωλοτούμπα».

Αυτή η Λέστερ σε κάνει να την παραδέχεται, γιατί δεν κλέβει ματς. Δεν είναι μόνο τυχερή. Δεν είναι φούσκα. Είναι ομάδα που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει και που το παίρνει γιατί έχει τσαμπουκά, έχει... κότσια και έχει και ποδοσφαιριστές που πέρα από την ποιότητά τους, έχουν το κίνητρο και τη δίψα να τους οδηγεί.

Και να μην το πάρουν αυτή τη στιγμή, ξέρουν μέσα τους βαθιά, όσο και να θέλουν να μην τους επηρεάσει αυτό, ότι έχουν καταφέρει να τα βάλουν με τα θηρία, να τα λυγίσουν και να βάλουν τα ονόματά τους δίπλα σε άλλα, αυτά των ποδοσφαιριστών που έχουν αξία... πολλών περισσότερων εκατομμυρίων.

Όταν το ημερολόγιο έγραψε 7 Φεβρουαρίου του 2015, η Λέστερ βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 24 αγωνιστικές, με μόλις 17 βαθμούς (18 στις 7/2 μετά και το ματς με τη . Φέτος, έχει φτάσει στους 53...

Θα ... ολοκληρώσει το «θαύμα» της η Λέστερ, κατακτώντας τον τίτλο της Barclays Premier League; Στο 3.50 αυτή η επιλογή στη Novibet.

Πριν από έναν χρόνο, η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον, τότε, είχε να επιδείξει μόλις μια νίκη με την έναρξη του 2015 στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, έχοντας επιβληθεί με σκορ 1-0 της Άστον Βίλα. Μέχρι και τη συγκεκριμένη ημερομηνία που εξετάζουμε, είχε μια καλή ισοπαλία (2-2) με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» την Πρωτοχρονιά και μετά το ... θετικό διάλειμμα απέναντι στους «χωριάτες», είχαν έρθει απανωτές ήττες από Στόουκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Κρίσταλ Πάλας. Το σερί δίχως νίκη είχε συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές Απρίλη (!) όταν και ξεκίνησε μια... τρελή διαδρομή με θετικά αποτελέσματα για να καταφέρει να κρατηθεί η ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Φέτος, από την έναρξη του 2016, το σύνολο του Κλαούντιο Ρανιέρι έχει μετρήσει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, έχοντας επιβληθεί σε αυτό το διάστημα των Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, παίρνοντας από αυτά τα ματς το απόλυτο βαθμών! Δεν είναι, βέβαια, δύσκολο να ψάξεις για ήττες των «αλεπούδων» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφού με... κόκκινο θα βρεις μονάχα δύο ματς πρωταθλήματος!

Πέρυσι, μέχρι και αυτή τη μέρα, 15 φορές είχε φύγει η ομάδα με σκυμμένο το κεφάλι από το κάθε γήπεδο στο οποίο βρισκόταν!

Σε αυτό το σημείο της περσινής σεζόν, τα γκολ υπέρ ήταν στα 21 και τα κατά στα 38 με διαφορά 17 τερμάτων, έχοντας μάλιστα τρομερή αδυναμία στα εκτός έδρας, όπου μετρούσε μόλις δύο νίκες, 9 από τις 15 ήττες και είχε σκοράρει 8 φορές. Όχι βέβαια ότι ήταν... τρομερή η διαφορά με τα γκολ που πετύχαινε η Λέστερ μπροστά στο κοινό της, αφού κι αυτά ήταν 13...

Φέτος, το κοντέρ έχει γράψει 47 – 27 στα γκολ (!) με περισσότερες νίκες εκτός έδρας έναντι αυτών στο «King Power Stadium» (8 – 7) ενώ έχει θετικό απολογισμό τερμάτων είτε παίζει στο «σπίτι» της, είτε γίνεται... επισκέπτης που τα κάνει όλα λίμπα! Γκολ υπέρ 21, γκολ κατά 13 στα εντός, γκολ υπέρ 26, γκολ κατά 14.

Πέρυσι, τέτοιες μέρες, ασχοληθήκαμε στο FourFourTwo του gazzetta.gr με την παντελή έλλειψη πειθαρχίας, ανταγωνιστικού χαρακτήρα και τρόπων βελτίωσης από τον πάγκο, σε μια ομάδα που είχε κάνει τεράστια έκπληξη με το 5-3 επί της Γιουνάιτεντ, είχε πρωταγωνιστές παίκτες όπως οι Καμπιάσο και Ουγιόα, αλλά είχε βρεθεί στα χαμένα...

Φέτος, το βίωμα αυτό, έκανε πιο δυνατό τον σύλλογο. Έργο Ρανιέρι, έργο Βάρντι, έργο Μαχρέζ, έργο Σμάιχελ, έργο Χουτ, έργο Ολμπράιτον, έργο Καντέ, έργο Οκαζάκι κι άλλων πολλών...

Οι παρακάτω πίνακες, απλά προκαλούν θαυμασμό...

Σεζόν 2014-2015, 7/2

Σεζόν 2015-2016, 7/2

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα