Το Top-10 των ελληνικών μεταγραφών (poll)

Θοδωρής Βασίλης
Το Top-10 των ελληνικών μεταγραφών (poll)

bet365

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις δέκα καλύτερες μεταγραφές που έγιναν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να κινούνται σε ρηχά νερά. Εξαίρεση αποτέλεσαν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετά από απαίτηση του Αντρέα Στραματσόνι έκανε extreme makeover με οκτώ μεταγραφές, ενώ και ο ΠΑΟΚ έβγαλε από τα ταμεία του 1,250.000 ευρώ για να αποκτήσει τους Βελλίδη και Χατζηϊσαΐα σε θέσεις που η ομάδα αποδεδειγμένα είχε θέματα.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις δέκα πιο σημαντικές μεταγραφές των ελληνικών ομάδων σε αυτή την μεταγραφική περίοδο.

Ολιβιέρ Μπουμάλ: Στον Πανιώνιο ήταν η ειδοποιός διαφορά αλλά πολλοί θεωρούσαν ότι στον Παναθηναϊκό θα χανόταν. Έναντι 550.000 ευρώ ο «Μπούμι» άφησε την Πλατεία για την Λεωφόρο σε μια μεταγραφή που ο περισσότερος κόσμος του τριφυλλιού την αντιμετώπισε με δυσπιστία. Ο Καμερουνέζος όμως από την αρχή βούλωσε στόματα αφού μπήκε άμεσα στην ενδεκάδα και με ένα γκολ και τρεις ασίστ έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.

Λούκας Βιγιαφάνιες: Το μεγαλύτερο απόκτημα του Παναθηναϊκού στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Αργεντινός παικταράς έβγαλε μάτια στον 1,5 χρόνο που αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναιτωλικού και είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός τίναξε την μπάνκα στον αέρα βγάζοντας από τα ταμεία του 500.000 για να τον κάνει δικό του και αν ο Αργεντινός κάνει αυτά που έκανε στο Αγρίνιο τότε θα αποτελέσει το νέο είδωλο των «πράσινων» φιλάθλων.

Σεμπάστιαν Λέτο: Ότι και να πούμε για τον Λέτο είναι λίγο. Ο αγαπημένος παίκτης των οπαδών του Παναθηναϊκού επιστρέφει ξανά στην ομάδα ελπίζοντας ότι η παρουσία του θα είναι το ίδιο πετυχημένη με την πρώτη. Ο 29χρονος Αργεντινός έμεινε ελεύθερος από την Κατάνια και από την στιγμή που ο Αντρέα Στραματσόνι άναψε το πράσινο φως έρχεται στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την συμφωνία. Ερωτηματικό πάντως, αποτελεί η αγωνιστική του κατάσταση, αφού προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό που παραλίγο να του κοστίσει ακόμα και την ζωή του.

Τζιαντομένικο Μέστο: Αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός τεχνικός βλέποντας ότι στο δεξί άκρο της άμυνας δεν υπήρχε καμία αξιόπιστη επιλογή αποφάσισε να φέρει στο Κορωπί τον 34χρονο άσος παρά το γεγονός ότι βρισκόταν χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι. Ο Μέστο μπήκε άμεσα στην ομάδα κι έδειξε από τα πρώτα του ματς ότι είναι ένα αξιόπιστο δεξί μπακ και ότι μπορεί να δώσει λύσεις σε μια θέση που ο Παναθηναϊκός πονούσε.

Μπρούνο Σουκουλίνι: Μπορεί η ΑΕΚ να μην είχε ανάγκη από ενίσχυση στην μεσαία γραμμή, αλλά όταν σου παρουσιάζεται μια τέτοια ευκαιρία δεν την αφήνεις ανεκμετάλλευτη. Ο Μπρούνο Σουκουλίνι μετακόμισε στην Ένωση δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι, ένας ποδοσφαιριστής που κουβαλάει εμπειρία και παραστάσεις από Πρέμιερ Λιγκ και Πριμέρα Ντιβιζιόν, ένας ποδοσφαιριστής που στο ξεκίνημα της καριέρας του όλοι μιλούσαν για έναν παίκτη που θα αφήσει εποχή. Αποδεδειγμένα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Μάρκος Βελλίδης: Μετά την παρουσία του στον Άρη, ο Μάρκος Βελλίδης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη αλλά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος πορτιέρο μετά από 2,5 φανταστικά χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα όπου ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας, είπε το ναι στην πρόταση του Δικεφάλου του Βορρά που έψαχνε για μια αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια. Διεθνής με την Εθνική, ελπίζει ότι στην Τούμπα θα καταφέρει να κατακτήσει τίτλους.

Δημήτρης Χατζηϊσαΐας: Έναντι 500.000 ευρώ ο 24χρονος αμυντικός άφησε τα κυανέρυθρα του Πανιωνίου για τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ. Ο Χατζηϊσαΐας μέσα σε δύο χρόνια στον Πανιώνιο κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας τρομερή εξέλιξη από την ημέρα που μετακόμισε στα Χανιά. Με τις εμφανίσεις ξετρέλανε αρχικά τον Ζήση Βρύζα και στη συνέχεια και τον Φρανκ Άρνεσεν και ο ΠΑΟΚ ελπίζει ότι βρήκε στόπερ για πολλά χρόνια.

Κρίστιαν Τσάβες: Αποτελεί την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης. Και πως να μην είναι όταν οι Αρκάδες έφεραν στην Τρίπολη έναν ποδοσφαιριστή που για χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της Μπόκα Τζούνιορς έχοντας φορέσει και την φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε με πολλές προσδοκίες και όλοι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ελπίζουν ότι θα χορέψουν τάνγκο.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Ο πολύπειρος επιθετικός επέστρεψε στο Περιστέρι μετά το όχι και τόσο πετυχημένο πέρασμά του από την Τρίπολη και τον Αστέρα. Ο «Παπ» υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο-το τελευταίο του συμβόλαιο-και ο Τραϊανός Δέλλας ελπίζει ότι με την εμπειρία του θα βοηθήσει τον Ατρόμητο να βγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Κοσμίν Ματέι: Όταν αποκτάς διεθνή Ρουμάνο άσο και αρχηγό στην ομάδα του δεν το λες και αμελητέα ποσότητα. Ο λόγος για τον Κοσμίν Ματέι ο οποίος άφησε την Ντιναμό Βουκουρεστίου για τον Ατρόμητο υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο Ματέι μπορεί να καλύψει με την ίδια ευχέρεια τόσο την θέση του δεξιού εξτρέμ, όσο και αυτή του δεκαριού και με την απόδοσή του μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Περιστερίου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα