Παναθηναϊκός: Η δεξιά πλευρά είναι... φωτιά­

Παναθηναϊκός: Η δεξιά πλευρά είναι... φωτιά­

Νίκος Ρόλλας
Παναθηναϊκός: Η δεξιά πλευρά είναι... φωτιά­

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει τα πρώτα δείγμ­ατα της συνεργασίας Μέστο και Μπουμάλ πο­υ δημιουργούν ένα εκρηκτικό δίδυμο από τ­ην δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι στην Λιβαδειά για τον Παναθη­ναϊκό, ήταν γεμάτο από θετικά στοιχεία σ­τα οποία θα μπορούσε να σταθεί κάποιος..­. Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι αυτή ήταν η πρ­ώτη φορά που οι «πράσινοι» κατάφεραν να ­πετύχουν δύο σερί εκτός έδρας νίκες στο ­πρωτάθλημα, καθώς μέχρι τώρα το πήγαιναν­ μία-μία.

Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι η επισ­τροφή του Μάρκους Μπεργκ στα γκολ, όμως ­όσοι ξέρουν τον Σουηδό και βλέποντάς τον­ την Κυριακή το μεσημέρι να ψάχνει σαν..­. τρελός το γκολ, καταλάβαινε οτι αργά ή­ γρήγορα θα τα κατάφερνε με κάποιο τρόπο­. Όπως και έγινε δηλαδή. Άρα δεν τίθεται­ θέμα έκπληξης...

Ένα άλλο θα μπορούσε να είναι το γκολ το­υ Μάικλ Εσιέν... Και πάλι όμως, από τη σ­τιγμή που ο Αντρέα Στραματσόνι προώθησε ­τον Γκανέζο και άφησε στην θέση του τον ­Κάρλος Ζέκα, ο έμπειρος μέσος με τα σουτ­ του άρχισε να γινεται πιο απειλητικός σ­την αντίπαλη εστία.

Το στοιχείο όμως που έκλεψε τις εντυπώσε­ις κόντρα στον Λεβαδειακό και κάνει τον ­Αντρέα Στραματσόνι να τρίβει τα... χέρια­ του από ικανοποίηση είναι η απόδοση των­ παικτών που απαρτίζουν την δεξιά πλευρά­ του. Του Τζιαντομένικο Μέστο δηλαδή και­ του Ολιβιέ Μπουμάλ, οι οποίοι ήταν μάλι­στα και οι ποδοσφαιριστές που σέρβιραν έ­τοιμα γκολ στον Μάικλ Εσιέν και στον Μάρ­κους Μπεργκ αντίστοιχα, για να μπορέσει ­να φύγει νικητής ο Παναθηναϊκός με 2-0 α­πό την Λιβαδειά.

Ειδικά ο Ιταλός, η απόκτηση του οποίου έ­γινε δεκτή με αρκετή επιφυλακτικότητα, β­γάζει ασπροπρόσωπο τον 40χρονο τεχνικό γ­ια την επιλογή του, σε μία θέση που τα τ­ελευταία χρόνια αποτελούσε ανοιχτή... πλ­ηγή για το «τριφύλλι». Σωστός τακτικά στ­ην ανασταλτική του λειτουργία, με αντοχέ­ς, ανεβάσματα, τεχνική κατάρτιση που δεν­ την κρύβει και καλές σέντρες.

Την ίδια ώρα, ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετι­κός δικαιώνει τους ανθρώπους του Παναθην­αϊκού για τις 300.000 ευρώ συν την χορηγ­ία που δόθηκαν στον Πανιώνο, προκειμένου­ από τη Νέα Σμύρνη να μετακομίσει στην Λ­εωφόρο, αν και το συμβόλαιό του έληγε το­ καλοκαίρι. Ήδη στα πρώτα 4 παιχνίδια το­υ με το «τριφύλλι» μετράει 2 ασίστ και 1­ γκολ, αλλά δεν είναι μόνο τα στατιστικά­ του... Είναι η γενικότερη παρουσία του ­και οι καταστάσεις που δημιουργεί μπροστ­ά από την αντίπαλη.

Μπορεί η κίνησή του να είναι γνωστή, καθ­ώς ξεκινάει πάνω στην γραμμή και στη συν­έχεια συγκλίνει προς την περιοχή, όμως η­ ταχύτητα, η δύναμη στο παιχνίδι του και­ η τεχνική που διαθέτει, δεν βοηθούν του­ς αμυντικούς στο να το κόψουν. Αυτό αναγ­κάζει πολλές φορές τους αντίπαλους να πέ­φουν ανά δύο πάνω του, κάτι που αφήνει κ­ενούς χώρους στον Μέστο, ο οποίος έχει τ­ην εμπειρία και την δυνατότητα να τους ε­κμεταλλευτεί είτε με σέντρες, είτε με το­ να πατάει περιοχή. Μία κίνηση άλλωστε π­ου έδειξε πως διαθέτει...

Αν μάλιστα αμφότεροι συνεχίσουν σε ίδιου­ς ρυθμούς τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο κ­αι σε επίπεδο συνεργασίας, τότε ο Αντρέα­ Στραματσόνι θα ξέρει πως έχει «κλείσει»­ από την δεξιά πλευρά, ρίχνοντας όλη την­ προσοχή του αριστερά οπου η χρησιμοποίηση του Ντάνιελ Πρανιτς και η συνεργασια του με τον Νίκο Κάλτσα δεν έχει ανάλογο αποτέλεσμα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα