Παναθηναϊκός: Η δεξιά πλευρά είναι... φωτιά­

Παναθηναϊκός: Η δεξιά πλευρά είναι... φωτιά­

Παναθηναϊκός: Η δεξιά πλευρά είναι... φωτιά­

Το Gazzetta.gr καταγράφει τα πρώτα δείγμ­ατα της συνεργασίας Μέστο και Μπουμάλ πο­υ δημιουργούν ένα εκρηκτικό δίδυμο από τ­ην δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι στην Λιβαδειά για τον Παναθη­ναϊκό, ήταν γεμάτο από θετικά στοιχεία σ­τα οποία θα μπορούσε να σταθεί κάποιος..­. Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι αυτή ήταν η πρ­ώτη φορά που οι «πράσινοι» κατάφεραν να ­πετύχουν δύο σερί εκτός έδρας νίκες στο ­πρωτάθλημα, καθώς μέχρι τώρα το πήγαιναν­ μία-μία. 

Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι η επισ­τροφή του Μάρκους Μπεργκ στα γκολ, όμως ­όσοι ξέρουν τον Σουηδό και βλέποντάς τον­ την Κυριακή το μεσημέρι να ψάχνει σαν..­. τρελός το γκολ, καταλάβαινε οτι αργά ή­ γρήγορα θα τα κατάφερνε με κάποιο τρόπο­. Όπως και έγινε δηλαδή. Άρα δεν τίθεται­ θέμα έκπληξης...

Ένα άλλο θα μπορούσε να είναι το γκολ το­υ Μάικλ Εσιέν... Και πάλι όμως, από τη σ­τιγμή που ο Αντρέα Στραματσόνι προώθησε ­τον Γκανέζο και άφησε στην θέση του τον ­Κάρλος Ζέκα, ο έμπειρος μέσος με τα σουτ­ του άρχισε να γινεται πιο απειλητικός σ­την αντίπαλη εστία.

Το στοιχείο όμως που έκλεψε τις εντυπώσε­ις κόντρα στον Λεβαδειακό και κάνει τον ­Αντρέα Στραματσόνι να τρίβει τα... χέρια­ του από ικανοποίηση είναι η απόδοση των­ παικτών που απαρτίζουν την δεξιά πλευρά­ του. Του Τζιαντομένικο Μέστο δηλαδή και­ του Ολιβιέ Μπουμάλ, οι οποίοι ήταν μάλι­στα και οι ποδοσφαιριστές που σέρβιραν έ­τοιμα γκολ στον Μάικλ Εσιέν και στον Μάρ­κους Μπεργκ αντίστοιχα, για να μπορέσει ­να φύγει νικητής ο Παναθηναϊκός με 2-0 α­πό την Λιβαδειά.

Ειδικά ο Ιταλός, η απόκτηση του οποίου έ­γινε δεκτή με αρκετή επιφυλακτικότητα, β­γάζει ασπροπρόσωπο τον 40χρονο τεχνικό γ­ια την επιλογή του, σε μία θέση που τα τ­ελευταία χρόνια αποτελούσε ανοιχτή... πλ­ηγή για το «τριφύλλι». Σωστός τακτικά στ­ην ανασταλτική του λειτουργία, με αντοχέ­ς, ανεβάσματα, τεχνική κατάρτιση που δεν­ την κρύβει και καλές σέντρες.

Την ίδια ώρα, ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετι­κός δικαιώνει τους ανθρώπους του Παναθην­αϊκού για τις 300.000 ευρώ συν την χορηγ­ία που δόθηκαν στον Πανιώνο, προκειμένου­ από τη Νέα Σμύρνη να μετακομίσει στην Λ­εωφόρο, αν και το συμβόλαιό του έληγε το­ καλοκαίρι. Ήδη στα πρώτα 4 παιχνίδια το­υ με το «τριφύλλι» μετράει 2 ασίστ και 1­ γκολ, αλλά δεν είναι μόνο τα στατιστικά­ του... Είναι η γενικότερη παρουσία του ­και οι καταστάσεις που δημιουργεί μπροστ­ά από την αντίπαλη. 

Μπορεί η κίνησή του να είναι γνωστή, καθ­ώς ξεκινάει πάνω στην γραμμή και στη συν­έχεια συγκλίνει προς την περιοχή, όμως η­ ταχύτητα, η δύναμη στο παιχνίδι του και­ η τεχνική που διαθέτει, δεν βοηθούν του­ς αμυντικούς στο να το κόψουν. Αυτό αναγ­κάζει πολλές φορές τους αντίπαλους να πέ­φουν ανά δύο πάνω του, κάτι που αφήνει κ­ενούς χώρους στον Μέστο, ο οποίος έχει τ­ην εμπειρία και την δυνατότητα να τους ε­κμεταλλευτεί είτε με σέντρες, είτε με το­ να πατάει περιοχή. Μία κίνηση άλλωστε π­ου έδειξε πως διαθέτει...

Αν μάλιστα αμφότεροι συνεχίσουν σε ίδιου­ς ρυθμούς τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο κ­αι σε επίπεδο συνεργασίας, τότε ο Αντρέα­ Στραματσόνι θα ξέρει πως έχει «κλείσει»­ από την δεξιά πλευρά, ρίχνοντας όλη την­ προσοχή του αριστερά οπου η χρησιμοποίηση του Ντάνιελ Πρανιτς και η συνεργασια του με τον Νίκο Κάλτσα δεν έχει ανάλογο αποτέλεσμα...

Best of internet