ΠΑΟΚ: Ο ασπρόμαυρος «εφιάλτης» του ΟΑΚΑ…

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Ο ασπρόμαυρος «εφιάλτης» του ΟΑΚΑ…

bet365

Το ΟΑΚΑ δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ. Τελεία και παύλα! Το Gazzetta.gr έψαξε και σας εξηγεί με νούμερα τους ασπρόμαυρους «εφιάλτες» στο συγκεκριμένο γήπεδο…

Ο ΠΑΟΚ μαζί με την ΑΕΚ, ήταν οι πρώτες ελληνικές ομάδες, που το 1983 αγωνίστηκαν στο «Ολυμπιακό Στάδιο» της Αθήνας. Εκτοτε, όμως, το συγκεκριμένο στάδιο μοιάζει… στοιχειωμένο για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις…

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει και τους τρεις (1983, 1985, 2014)τελικούς, που έχει δώσει στο «Σπύρος Λούης».

Δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αγώνα κυπέλλου, αλλά ούτε και σε αγώνα των playoffs, που μπήκαν από το 2008 στη ζωή μας.

Για ποια νίκη να μιλήσουμε, όταν στους 7 αγώνες του «έξτρα πρωταθλήματος» έχει όλο κι όλο μία ισοπαλία (0-0) με την ΑΕΚ στην 1η αγωνιστική των playoffs του 2010.

Οι νίκες του, είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενός (συν ένα…) χεριού! Έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό 3 φορές, την ΑΕΚ δύο φορές και μια φορά τον Ολυμπιακό. Ολες έρχονται εύκολα στο μυαλό των φίλων του: η νίκη επί των «πράσινων» με το γκολ του Πάπριτσα το 1985, το διπλό επί του Ολυμπιακού, με το γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη το 1988, το γκολ – φάουλ του Φρατζέσκου το 1999 στο 0-1 επί του Παναθηναϊκού.

Κι αν δεν υπήρχαν τα δύο «κολλητά» «διπλά» με Παναθηναϊκό (0-2) και ΑΕΚ (0-2), επί Μπόλονι, την περίοδο 2011-’12, τότε η σύγχρονη γενιά των ΠΑΟΚτσήδων, ίσως να μην είχε δει νίκη στο ΟΑΚΑ…

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τους πέντε αγώνες, που έδωσε την σεζόν 2010-’11 δεν υπάρχει. Εκείνη τη χρονιά ο ΠΑΟΚ επισκέφτηκε πέντε φορές το «Ολυμπιακό Στάδιο». Γνώρισε τέσσερις ήττες (δύο στο πρωτάθλημα και δύο στα playoffs) από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ενώ απέσπασε μόλις ισοπαλία (0-0) από την Ένωση. Σε 450 αγωνιστικά λεπτά, μάλιστα, δεν κατάφερε να πετύχει ούτε γκολ…

Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ, κόντρα στην αρνητική του παράδοση, να φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ; Σε απόδοση 3.30 στην Expekt, η νίκη της ομάδας του Τούντορ.

Με νούμερα…

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 56 αγώνες στο ΟΑΚΑ. Έφυγε με άδεια τα χέρια σε 42 από αυτούς, με το ποσοστό… αποτυχίας να φτάνει το 75%, ενώ σε μόλις 14 αγώνες δεν γνώρισε την ήττα, με μόλις έξι νίκες στο ενεργητικό του.

Πάμε να δούμε τον (τραγικό) απολογισμό:

  • Σε 42 αγώνες πρωταθλήματος έχει: 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 30 ήττες.
  • Σε 4 αγώνες κυπέλλου μετράει: 1 ισοπαλία, 3 ήττες.
  • Σε 7 αγώνες των playoffs έχει: 1 ισοπαλία, 6 ήττες.
  • Σε 3 τελικούς κυπέλλου έχει ισάριθμες ήττες.

Οι στιγμές…

Το ΟΑΚΑ είναι ένα γήπεδο όπου καταγράφηκαν δύο σημαντικές στιγμές της 90χρονης ιστορίας του. Η πρώτη το 1990 όταν με εντολή του Θωμά Βουλινού η ομάδα αποχώρησε από το γήπεδο και η δεύτερη-πιο τραγική στιγμή- το 1999.

Το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν το γήπεδο, όπου 6 αετόπουλα είδαν για τελευταία φορά την αγαπημένη τους ομάδα, στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό.

Ήταν 3 Οκτωβρίου 1999…

 

Τελευταία Νέα