To scouting report του Εβανζελίστα (pics)

To scouting report του Εβανζελίστα (pics)

Νίκος Ρόλλας
To scouting report του Εβανζελίστα (pics)

bet365

Το Gazzetta.gr ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ουντινέζε στο FM16 και καταγράφει τα στοιχεία του Λούκας Εβανζελίστα.

Για πολλούς το Football Manager αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τις ικανότητες και τις πιθανότητες εξέλιξης ενός ποδοσφαιριστή... Για άλλους είναι απλά ένα videogame από το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για έναν παίκτη. Όταν όμως οι δημιουργοί του παιχνιδιού, έχουν στην διάθεσή τους εκθέσεις από περίπου 1.200 «scouters» ανά τον κόσμο, προκειμένου να μπορέσουν να φτιάξουν τα στατιστικά των παικτών, τότε αυτό σημαίνει οτι γίνεται σοβαρή δουλειά.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον, πόσω μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε για ποδόσφαιρο όπου παίζουν ρόλο πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, αλλά δεδομένα μπορεί να πάρει μία μικρή γεύση του «τι μέλλει γενέσθαι» για κάποιον ποδοσφαιριστή. Ειδικά μάλιστα αν το ενδιαφέρον αφορά έναν παίκτη που δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής σε κάποιο από τα γνωστά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες που υπάρχουν στο ευρύ κοινό για αυτόν να περιορίζονται σε κάποιες μαρτυρίες όσων των έχουν ζήσει και σε κάποια video από το youtube.

Όπως γίνεται δηλαδή στην περίπτωση του Λούκας Εβανζελίστα, ο οποίος από την Τρίτη το βράδυ είναι στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού... Για αυτό και το Gazzetta.gr πάτησε play στο Football Manager 2016, ανέλαβε την Ουντινέζε και καταγράφει τα χαρακτηριστικά του 20χρονου Βραζιλιάνου μέσου...

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά: Ως φυσικός του χώρος κίνησης παρουσιάζεται ο άξονας της μεσαίας γραμμής, με την θέση του μεσοεπιθετικού να είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ όπως μπορεί να δει κανείς στο σχετικό γηπεδάκι που υπάρχει μπορεί να παίξει και στην αριστερή πλευρά. Στα καθήκοντα του, είναι ιδανικός για να έχει οργανωτικό ρόλο και αμέσως μετά αυτό του trequartista. Του ντελικάτου παίκτη δηλαδή που θα φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας, κρατώντας την μπάλα στα πόδια του μέχρι να βρει την κατάλληλη επιλογή.

Από εκεί και πέρα, κοιτώντας κανείς τις βαθμολογίες που έχει στα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα διαπιστώσει πως με ύψος 1.81 είναι συμπαθητικός στις κεφαλιές (13/20), ενώ στην τεχνική κατάρτιση (13/20), στην πρώτη επαφή (13/20) και στην ντρίμπλα (14/20) τα πάει καλά για έναν παίκτη που είναι 20 ετών και προορίζεται για τον χώρο του κέντρου και το δημιουργικό κομμάτι. Βέβαια θα περίμενε κανείς πως στα τελειώματα (11/20) και στις εκτελέσεις φάουλ (11/20) και κόρνερ (10/20) θα είχε μεγαλύτερο βαθμό, από τη στιγμή που μιλάμε για Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, αλλά σύμφωνα με το παιχνίδι είναι από τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να δουλέψει για να βελτιωθεί

Στα ψυχικά τώρα, διαθέτει φυσικό ταλέντο (14/20) και αποφασιστικότητα (14/20), είναι από τους παίκτες που κινείται στον χώρο ακόμη και αν δεν έχει την μπάλα στην κατοχή του (13/20), όμως θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνά του (9/20), την ψυχραιμία (11/20) και την συγκέντρωσή του (11/20), ειδικά από τη στιγμή που ο Αντρέα Στραματσόνι περιμένει από αυτόν να βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες.

Πάμε τώρα στα φυσικά και στα σωματικά χαρακτηριστικά του, όπου ξεχωρίζει για την ταχύτητά του (15/20), την επιτάχυνση (14/20) και την ευκινησία του (14/20), αλλά θα πρέπει να φτιάξει την αντοχή (11/20) και την δύναμή (9/20), πόσω μάλλον από τη στιγμή που πολλές φορές αναμένεται να γίνει... δέκτης σκληρού παιχνιδιού από τους αντιπάλους, προκειμένου να τον περιορίσουν.

Στις αγαπημένες του κινήσεις αναφέρεται οτι επιχειρεί απλές και κοντινές πάσες, όμως το 11/20 που έχει στην μεταβίβαση της μπάλας δεν είναι και τόσο θετικό για αυτόν. Για αυτό και ο γυμναστής της ομάδας στην αναφορά του ζητάει να μπει σε ατομικό πρόγραμμα προκειμένου να βελτιωθεί στον συγκεκριμένο τομέα. Σε αυτή όμως υπάρχουν και αρκετά θετικά στοιχεία, όπως οτι μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις, οτι είναι ισορροπημένη και φυσιολογική προσωπικότητα, οτι διαθέτει αρκετή ταχύτητα και μέγιστη επιτάγχυνση.

Βέβαια, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, (σ.σ θετικά και αρνητικά), στο παιχνίδι τουλάχιστον, με την κατάλληλη δουλειά και χρόνο συμμετοχής μπορούν να βελτιωθούν. Κάτι που επιβεβαιώνει και η σύνοψη του γυμναστή που τονίζει οτι «Έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας αναντικατάστατος παίκτης για την ομάδα». Το κακό στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι πως ο χρόνο δεν είναι σύμμαχός του, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει έρθει δανεικός για έξι μήνες και ο Ιταλός τεχνικός περιμένει από αυτόν άμεσα αποτελέσματα.

Με δεδομένο οτι είναι αριστεροπόδαρος και η λογική λέει οτι στο 4-1-2-3 θα παίζει ως αριστερό χαφ, ρόλο που μέχρι στιγμής έχει ο Μεχντί Αμπεντ, εκμεταλλευτήκαμε την επιλογή της σύγκρισης και τους βάλαμε στη... ζυγαριά. Ο Λούκας Εβανζελίστα υπερτερεί στην ντρίμπλα (12-14), στα μαρκαρίσματα (9-10) και στις κεφαλιές (5-13), ενώ ο Αλγερινός μέσος με μικρή διαφορά «κερδίζει» στις εκτελέσεις κόρνερ (12-10), στα μακρινά σουτ (13-11), στις πάσες (13-11), στην πρώτη επαφή της μπάλας (14-13) και στην σέντρα (12-11).

Στα ψυχικά αποθέματα, όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα οι διαφορές είναι ελάχιστες, ενώ στα σωματικά και φυσικά χαρακτηριστικά ο Μεχντί Αμπεντ είναι καλύτερος στην αντοχή (15-11) και στην δύναμη (13-9), ενώ ο Βραζιλιάνος ξεχωρίζει για την ταχύτητά του (15-14) και την ευκινησία του (14-13).


Πάντως αξίζει να τονίσουμε πως όσο ρεαλιστικό και αν είναι σε αρκετές περιπτώσεις το Football Manager, ενδεχομένως να προκύψουν μεγάλες διαφορές σε real timea καταστάσεις. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Οπότε ασφαλέστερα συμπεράσματα για τον Λούκας Εβανζελίστα θα μπορέσουν να βγουν όταν τον δούμε εν δράσει με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα