Οι λόγοι και η σιγουριά για Μπεργκ

Οι λόγοι και η σιγουριά για Μπεργκ

Νίκος Ρόλλας
Οι λόγοι και η σιγουριά για Μπεργκ

bet365

Το Gazzetta.gr αναλύει την εφετινή παρουσία του Μάρκους Μπεργκ, τους λόγους της «αφλογιστίας» του και την σιγουριά που υπάρχει στον Παναθηναϊκό οτι σύντομα θα γίνει ο γνωστός «killer».

Το κεφάλαιο Μάρκους Μπεγκ είναι μεγάλο για τον Παναθηναϊκό. Ίσως το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στην ομάδα, καθώς και ο Μάικλ Εσιέν είναι όνομα και έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα για να φορέσει την φανέλα του «τριφυλλιού», αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την μεταπωλητική αξία του Σουηδού. Λογικό είναι λοιπόν το ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του να είναι μεγαλύτερο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που διανύει μία περίοδο αφλογιστίας...

Ο 29χρονος επιθετικός έχει να βρει δίχτυα από το ματς με τον Ατρόμητο στις 7 Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει οτι έχει 72 μέρες να σκοράρει. Στο διάστημα αυτό λόγω κάποιων μικροπροβλημάτων που αντιμετώπισε, από τα 11 παιχνίδια (σ.σ δεν περιλαμβάνεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ) που έχουν δώσει οι «πράσινοι» σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ήταν στην αποστολή στα 7, χάνοντας αυτά με Βέροια, Αστέρα Τρίπολης και Πανθρακικό.

Ο αριθμός των συγκεκριμένων ματς σίγουρα είναι μεγάλος, ειδικά για έναν παίκτη όπως ο Μάρκους Μπεργκ που μας έχει συνηθίσει να σκοράρει συνεχώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία ανησυχία για την αγωνιστική του κατάσταση... Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα, οι λόγοι που έχουν ρίξει τα στατιστικά του Σουηδού είναι απλοί...

Ο πρώτος, όσον αφορά το διάστημα με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο έχει να κάνει με την αλλαγή του συστήματος. Στις δύο πρώτες του σεζόν στην Ελλάδα, οι «πράσινοι» είχαν ως βάση τους το 4-3-3 και τις παραλλαγές του, χρησιμοποιώντας μερικές φορές και τον ρόμβο του 4-4-2. Φέτος όμως ο «Ολλανδός» αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στο σύστημα με 2 επιθετικούς, χωρίς ωστόσο η αλλαγή αυτή να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μπορεί ο Καρέλης να έπαιζε πιο κοντά στον 29χρονος στράικερ, όμως η έλλειψη ανάπτυξης από τα άκρα και το... άπλωμα του παιχνιδιού, τον ανάγκαζε να βρίσκεται συνήθως ανάμεσα από δύο αμυντικούς, με αποτέλεσμα να χάνει τις μονομαχίες που έδινε. Βέβαια αυτό άλλαξε με την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι, καθώς ο Ιταλός τεχνικός μετά τα πρώτα δοκιμαστικά του παιχνίδια, φαίνεται να έχει καταλήξει στο 4-3-3, είτε αυτό μεταφράζεται σε 4-2-1-3, είτε σε 4-1-2-3.

Εκείνη την περίοδο όμως, αμέσως μετά δηλαδή το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο, ο Μπεργκ ταλαιπωρήθηκε από έναν μικροτραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για 2 παιχνίδια. Όταν επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς όμως, θα έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που είχε γύρω του. Τι εννοούμε; Τους παίκτες με τους οποίους θα έπρεπε να συνεργαστεί...

Από την αριστερή πλευρά πλέον έλειπε ο Νίκος Καρέλης με τον οποίο βρίσκονταν με κλειστά μάτια και στην θέση του ήταν ο Ολιβιέ Μπουμάλ, ενώ από δεξιά ο Νίκος Καλτσάς (σ.σ συχνά οι ακραίοι αλλάζουν πλευρές) αν και είναι στην ομάδα από το καλοκαίρι, είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην εντεκάδα του Παναθηναϊκού. Ακόμη και ο Βίκτορ Κλωναρίδης που είναι πιο παλιός, ποτέ δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως βασικός και να αποκτήσει μία μεγαλύτερη οικειότητα με τον πρώτο σκόρερ του «τριφυλλιού» από το 2013 και μετά...

Εκτός όμως από τα συστήματα και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την εντεκάδα, σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος ανάπτυξης. Στα δύο πρώτα χρόνια του Γιάννη Αναστασίου, οι «πράσινοι» στηρίζονταν στην γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και τις πολλές κοντινές πάσες. Φέτος όμως, με το 4-4-2 να μην αποδίδει, πολλές φορές κατέφευγαν στις βαθιές μπαλιές προς την επίθεση, όπου ο Σουηδός έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Κάτι που συνεχίζεται, σε μικρότερο βέβαια βαθμό και επί των ημερών του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός όμως προσπαθεί να το εξαλείψει, για αυτό και κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο την Κυριακή ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν με κάτω τη μπάλα και να σταματήσουν τις σέντρες για τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σε όλο το 90λεπτο που αγωνίστηκε είχε μόλις μία τελική προσπάθεια στο ενεργητικό του. Μία φορά φορά τροφοδοτήθηκε σωστά και έφτιαξε την ευκαιρία του 25λεπτου με τον Βίκτορα Κλωναρίδη, όμως και εκεί ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε ένα καταπληκτικό Σωκράτη Διούδη.

Βλέποντας όμως τον τρόπο που αλλάζει το παιχνίδι του «τριφυλλιού», αφομοιώνοντας τα «θέλω» του «Στράμα», η λογική λέει οτι οι πάσες πλέον θα πηγαίνουν με σωστό τρόπο στον Μάρκους Μπεργκ, προκειμένου να τις εκμεταλλευτεί. Κάτι που θεωρεί δεδομένο ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος πιστεύει πολύ στον Σουηδό επιθετικό. Για αυτό και μετά το ματς με την Καλλονή τον αποθέωσε στην συνέντευξη Τύπου, γνωρίζοντας οτι με το που βρει τον εαυτό του, ο Παναθηναϊκός θα ανέβει επίπεδο.

Κάτι που ο ίδιος θεωρεί οτι είναι θέμα χρόνου. Ή μάλλον για την ακρίβεια, είναι θέμα ενός γκολ. Όταν πετύχει το πρώτο και... ξεμπουκώσει, τότε θα γίνει και πάλι ο Μάρκους Μπεργκ που όλοι γνωρίζουμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα