Γιώργος Παράσχος: Ο «κακός δαίμονας» του Ολυμπιακού (vids)

Θοδωρής Βασίλης
Γιώργος Παράσχος: Ο «κακός δαίμονας» του Ολυμπιακού (vids)

bet365

Ο Γιώργος Παράσχος έκοψε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr ο 63χρονος τεχνικός αποτελεί τον κακό δαίμονα των πρωταθλητών.

Φαίνεται πως ο Γιώργος Παράσχος έχει βρει το κουμπί του Ολυμπιακού κι εξελίσσεται στον κακό δαίμονα των «ερυθρόλευκων». Ο 63χρονος τεχνικός είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει πάρει αποτέλεσμα με πέντε διαφορετικές ομάδες.

Μάλιστα, το κατόρθωμα αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι οι ομάδες με τις οποίες παίρνει αποτέλεσμα δεν είναι κάποιο μεγαθήριο, αλλά δεύτερης ταχύτητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Παράσχος έχει επικρατήσει του Ολυμπιακού ως προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας αλλά και του Ατρομήτου, ενώ έχει πάρει αποτέλεσμα ως προπονητής του Ακράτητου και της Χαλκηδόνας, καθώς και του Πλατανιά. Το κατόρθωμα αυτό ξεκίνησε το μακρινό 1994 στην Καρδίτσα και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα ματς στα οποία ο Γιώργος Παράσχος στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό!

Mε αναπτερωμένο ηθικό θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη ο Πλατανιάς. Σε απόδοση 4.20 στην Sportingbet βρίσκεται η νίκη των Κρητικών κόντρα στον Ηρακλή.

1994 Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός 1-0

Ήταν 21 Δεκεμβρίου του 1994 όταν η Αναγέννηση Καρδίτσας υποδέχεται τον Ολυμπιακό του Τάις Λίμπρεχτς. Οι καιρικές συνθήκες είναι τραγικές και ο αγώνας είναι στον αέρα. Τελικά το ματς ξεκινάει κανονικά με το γήπεδο να έχει μετατραπεί σε βούρκο. Παρόλα αυτά 10.000 άνθρωποι κατακλύζουν κάθε γωνία του γηπέδου. Η Καρδίτσα του Γιώργου Παράσχου καταφέρνει να επικρατήσει των Πειραιωτών με 1-0 με γκολ του Μίλος Άνισιτς στο 9ο λεπτό και γράφει ιστορία, αφού η Αναγέννηση γίνεται η πρώτη ομάδα Β' Εθνικής η οποία επικρατεί του Ολυμπιακού.

2002: Ολυμπιακός-Ακράτητος 2-2

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Ακράτητο ο οποίος δίνει την δική του μάχη για την παραμονή. Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν κεφάλι στο σκορ με τον Δημήτρη Μαυρογεννίδη στο 13ο λεπτό. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 38' με τον Ηλιόπουλο. Ο Ολυμπιακός πιέζει για το γκολ της νίκης και στο 77' ο Τζόρτζεβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι βάζει μπροστά ξανά την ομάδα του, αλλά στο 89' ο Ηλιόπουλος παγώνει το ΟΑΚΑ δίνοντας έναν σπουδαίο βαθμό στην ομάδα του.

2004 Χαλκηδόνα-Ολυμπιακός 1-1

Δύο χρόνια μετά ο Γιώργος Παράσχος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Χαλκηδόνας και υποδέχεται στο γήπεδο της Νεάπολης τον Ολυμπιακό των Τζιοβάνι και Ριβάλντο. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς τα βρίσκει σκούρα και στο 71' μετά από εκτέλεση φάουλ του Άντερσον, ο Δήμος με κεφαλιά ανοίγει το σκορ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε δύο λεπτά αργότερα με ένα περίεργο αυτογκόλ του Ντάγκα, με τον Ολυμπιακό να έχει διπλό δοκάρι στο 81' με Ριβάλντο και Οκκά.

2006 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0

Η Χαλκηδόνα πλέον έχει συγχωνευθεί με τον Ατρόμητο και οι Περιστεριώτες έχουν επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ τα βρίσκει σκούρα με τον Γιώργο Παράσχο να έχει κλείσει όλους τους χώρους προς την εστία του Μιχαηλίδη και όχι μόνο αυτό αλλά στο 60' μετά από εξαιρετική κούρσα του Μερίνο ο Κορακάκης ανοίγει το σκορ και δίνει μια ιστορική νίκη στον Ατρόμητο.

2016: Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1

Το σερί νικών του Ολυμπιακού (17) σταμάτησε στα Χανιά και στον Γιώργο Παράσχο. «Δράστης» ο Πλατανιάς που προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Ράμος στο 35'. Στη συνέχεια η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πίεσε για την ισοφάριση και το κατάφερε με τον Φορτούνη στο 72', αλλά μέχρι εκεί, αφού ο Σωτηρίου όποτε χρειάστηκε είπε όχι στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όλα τα ματς που ο Παράσχος έχει πάρει αποτελέσματα με Ολυμπιακό:
21/12/94 ΚΥΠ Αναγέννηση Καρδίτσας - Ολυμπιακός 1-0
24/12/97 ΚΥΠ Ολυμπιακός - Ηρακλής 2-2
19/11/97 ΚΥΠ Ηρακλής - Ολυμπιακός 2-0
07/04/02 Α' Ολυμπιακός - Ακράτητος 2-2
24/10/04 Α' Χαλκηδόνα - Ολυμπιακός 1-1
22/10/06 Α' Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός 1-0
21/11/09 Α' Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-2
12/02/14 ΚΥΠ Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός 1-1
29/01/14 ΚΥΠ Ολυμπιακός - Ατρόμητος Αθηνών 0-0
12/01/14 Α Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός 0-0
10/05/15 Α Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1
28/10/15 ΚΥΠ Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-2
8/01/16 Α Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα