Οι αριθμοί του Παναθηναϊκού λένε πάντα την αλήθεια;

Οι αριθμοί του Παναθηναϊκού λένε πάντα την αλήθεια;

Νίκος Ρόλλας
Οι αριθμοί του Παναθηναϊκού λένε πάντα την αλήθεια;

bet365

Το Gazzetta.gr συγκρίνει τα περσινά και τα εφετινά στατιστικά του Παναθηναϊκού στην επίθεση, με τα αποτελέσματά τους να προκαλούν έκπληξη!

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανιώνιο χαρακτηρίστηκε ως καλύτερη επιθετικά εφέτος και όχι άδικα, καθώς οι «πράσινοι» έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν τη νίκη, όμως έπεσαν πάνω σε ένα καταπληκτικό Σωκράτη Διούδη.

Κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι να ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο των τελικών προσπαθειών τους ανά παιχνίδι, έχοντας συνολικά 17: 5 στην εστία, 9 εκτός εστίας και 3 κεφαλιές.

Ωστόσο οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια; Γιατί η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί φέτος είναι πως το πρόβλημα του «τριφυλλιού» είναι στην επίθεση. Αν συγκρίνει κανείς όμως τις επιδόσεις του εφετινού Παναθηναϊκού με τις αντίστοιχες του περσινού στον ίδιο αριθμό αγώνων, θα καταλήξει πως οι διαφορές είναι ελάχιστες και σε κάποια σημεία μηδαμινές...

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, για παράδειγμα, οι «πράσινοι» σε 17 ματς (δεν υπολογίζεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) έχουν πετύχει 26 τέρματα (11 παθητικό, καθώς δεν υπολογίζεται το 0-3 από τον Ολυμπιακό) έναντι 29 (15 παθητικό) που είχαν πέρυσι την ίδια αγωνιστική, ενώ και η συχνότητα σκοραρίσματος είναι η ίδια.

Πέρυσι είχαν 1 γκολ ανά 7 τελικές, ενώ φέτος έχουν 1 ανά 7,1. Ακόμη και τις συνολικές προσπάθειες σε κάθε ματς να δει κανείς, θα διαπιστώσει πως είναι και πάλι μικρή η διαφορά, καθώς φέτος έχουν 10,8 ανά αγώνα και πέρυσι 12,5.

Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και στην κατηγορία των ευκαιριών. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει 4,8 σουτ εντός εστίας, 4,3 εκτός και 1,6 κεφαλιές, ενώ οι περσινοί αριθμοί αντίστοιχα είναι 5,7 για τα εντός, 5 για τα εκτός και 1,8 για τις κεφαλιές.

Άρα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η εικόνα για το πρόβλημα στην επίθεση δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από στατιστικής άποψης... Τουλάχιστον στον μεγάλο βαθμό που παρουσιάζεται.

Ενδεχομένως βέβαια να φταίει και το γεγονός οτι λείπει ο παίκτης με τα πολλά γκολ που θα πάρει πάνω του την επίθεση του, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» εφέτος, ο Νίκος Καρέλης, έφυγε για άλλες... πολιτείες, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ ψάχνει να... ξεμπουκώσει, καθώς έχει να σκοράρει από τις 7 Νοεμβρίου και το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Υπάρχει όμως και εδώ αντίλογος, με την απάντηση να κρύβεται στον αριθμό των διαφορετικών σκόρερ. Πέρυσι τα γκολ του Παναθηναϊκού τα είχαν μοιραστεί σε όλο το πρωτάθλημα (33 παιχνίδια) συνολικά 13 ποδοσφαιριστές, ενώ φέτος μετά από 17 ματς, οι «πράσινοι» έχουν ήδη 10!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα