Οι αριθμοί «μιλούν»: Η άμυνα του Ολυμπιακού τα… σπάει! (pics)

Οι αριθμοί «μιλούν»: Η άμυνα του Ολυμπιακού τα… σπάει! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Οι αριθμοί «μιλούν»: Η άμυνα του Ολυμπιακού τα… σπάει! (pics)
Είναι η άμυνα του Ολυμπιακού η καλύτερη στη Euroleague; Το gazzetta.gr έχει την απάντηση και καταγράφει σε πίνακες όλα τα δεδομένα!

Το έχει δηλώσει πολλάκις ο Σφαιρόπουλος από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, το έχετε διαβάσει και στα περισσότερα άρθρα που έχουν να κάνουν με την ομάδα του Πειραιά: Το… Α και το Ω για τους «ερυθρόλευκους» είναι η άμυνα!

Ποια, όμως, είναι η πραγματικότητα; Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους… αμυντικούς μέσους όρους των 16 ομάδων που συνεχίζουν στη Euroleague και το συμπέρασμα είναι πως ο Ολυμπιακός -έως τώρα- παίζει την καλύτερη στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Οι GM στην ψηφοφορία τους έφεραν τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της κατηγορίας «ο πιο δύσκολος αντίπαλος». Έτσι είναι. Και το λέμε αυτό διότι η ομάδα του Πειραιά δεν έχει απλά τον χαμηλότερο μέσο όρο στους πόντους. Παράλληλα -όπως θα δείτε στον πίνακα που ακολουθεί- αναγκάζει τους αντιπάλους της να σουτάρουν με τα χαμηλότερα ποσοστά στα σουτ δύο πόντων!

Ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει πολύ στο κομμάτι της άμυνας. Βασίζει τεράστιο μέρος του παιχνιδιού του στη σωστή αμυντική λειτουργία και μέχρι τώρα παίρνει πολύ καλό βαθμό, όπως δείχνουν κι οι αριθμοί.

Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτά όσον αφορά στον Ολυμπιακό. Ποια είναι η δεύτερη καλύτερη άμυνα μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στο TOP 16; Η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ πολύ καλά τα πηγαίνουν ακόμα η Ουνικάγα Μάλαγα κι η Φενέρμπαχτσε του Ζελικο Ομπράντοβιτς. Όσο για τον Παναθηναϊκό; Παίρνει επίσης καλό βαθμό, ενώ γενικά στον Όμιλο του «Τριφυλλιού» οι ομάδες παρουσιάζουν καλύτερη αμυντική συμπεριφορά από τον Όμιλο του Ολυμπιακού.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ