Οι αποκλεισμοί της Λίβερπουλ από αουτσάιντερ (vids)

Οι αποκλεισμοί της Λίβερπουλ από αουτσάιντερ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι αποκλεισμοί της Λίβερπουλ από αουτσάιντερ (vids)

bet365

Το gazzetta.gr ενημερώνει τον Γιούργκεν Κλοπ για την αρνητική πρωτιά της Λίβερπουλ και τους ... κινδύνους που κρύβει πάντοτε μια ανεπιθυμήτη ρεβάνς στο Κύπελλο με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας...

Οι «κόκκινοι», γλίτωσαν ακόμα έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό με το τελικό 2-2 στην έδρα της Έξετερ για τον τρίτο γύρο και ο Κλοπ, έχοντας χρησιμοποιήσει σκόπιμα την πλειοψηφία των παικτών από τη δεύτερη ομάδα λόγω... διψήφιου αριθμού τραυματιών αλλά και προκειμένου να προφυλάξει τους βασικούς του για τη δύσκολη συνέχεια στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν μπορούσε να πιστέψει πως στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα, προστέθηκε άλλο ένα ματς.

Λίγο καιρό μετά την πρόσληψή του, μιλώντας για το Λιγκ Καπ σ' εκείνη την περίπτωση, ο Γερμανός κόουτς δεν γνώριζε πότε ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο (το 2012), κάνοντας και τη ... γκάφα με την ερώτηση αν ζουν πολλοί από εκείνους που το πέτυχαν τότε.

Το gazzetta.gr φροντίζει, λοιπόν, να ενημερώσει τον Γιούργκεν Κλοπ για το γεγονός πως η Λίβερπουλ είναι η ομάδα με τους περισσότερους αποκλεισμούς (8) στο Κύπελλο Αγγλίας από αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ και παρουσιάζει τα «παθήματα» του συλλόγου, προς... γνώση και συμμόρφωση ενόψεις της ρεβάνς με την Έξετερ στο «Άνφιλντ»...

Πίσω στον Ιανουάριο του 1993, η Μπόλτον ήταν η πρώτη που προκάλεσε μεγάλο σοκ στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στον μεταξύ τους επαναληπτικό στο «Άνφιλντ». Οι «γουόντερερς», δεν τρόμαξαν από το μέγεθος των «κόκκινων» και έφτασαν να επιβληθούν με σκορ 2-0, με τον αποκλεισμό τότε της Λίβερπουλ να χαρακτηρίζεται... η αρχή του τέλους της θητείας του Γκρέιαμ Σούνες στον πάγκο της, με τον τότε κόουτς να παραιτείται περίπου έναν χρόνο αργότερα...

Έναν χρόνο αργότερα, η Λίβερπουλ την «πάτησε» ξανά, στην ίδια φάση της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, έχοντας ξανά τον τίτλο του φαβορί που όμως αποδείχθηκε ότι δεν μετράει όταν τα εξάταπα πατούν το χορτάρι... Το 1994, λοιπόν, η Μπρίστολ Σίτι κατάφερε κι εκείνη σε επαναληπτικό στο «Άνφιλντ» να πάρει μεγάλη πρόκριση εις βάρος των «κόκκινων» με το τελικό 1-0 σε μια από τις σπουδαιότερες νύχτες για τον νυν σύλλογο της Τσάμπιονσιπ.

Επόμενη «μαύρη» στιγμή για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στο Κύπελλο Αγγλίας, τον Ιανουάριο του 2000, για τον 4ο γύρο του θεσμού αυτή τη φορά. Δίχως να... μπλέκει με επαναληπτικούς, η Μπλάκμπερν πέρασε από την έδρα των «κόκκινων» και προκρίθηκε με το 1-0 που διαμόρφωσε ο Νέιθαν Μπλέικ στο φινάλε. Οι «ρόβερς» είχαν υποβιβαστεί πριν από εκείνη τη σεζόν και επέστρεψαν για την επιτυχία, στο γήπεδο όπου το 1995 είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αποκλεισμός – σοκ και το 2003 στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου, με τη Λίβερπουλ να παίζει και με αριθμητικό πλεονέκτημα για τα τελευταία 20 λεπτά, όμως, όχι μόνο να μην καταφέρνει να βρει το γκολ της ισοφάρισης (είχε βρεθεί πίσω από το 55'), αλλά αντί των Όουεν και Χέσκεϊ στη... σωστή εστία, το κοινό στο «Άνφιλντ» είδε τον Χέντσοζ να πετυχαίνει αυτογκόλ για να γράψει η ιστορία το 2-0 που πέταξε εκτός συνέχειας την ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ.

Το 2005, μια πλειάδα άπειρων παικτών που κλήθηκαν ν' αγωνιστούν απέναντι στη Μπέρνλι, τα έκανε μαντάρα και με κωμικό αυτογκόλ του Τζίμι Τραορέ στο 51ο λεπτό χάρισε στους «clarets» το «εισιτήριο» για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου, με το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ να πραγματοποιεί κάκιστη εμφάνιση.

Στον... τόπο έμεινε η Λίβερπουλ και οι οπαδοί της και το 2008, όταν τον Φεβρουάριο εκείνου του έτους για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου, η Μπάρνσλεϊ είχε το θάρρος και το... θράσος να πάρει νίκη – πρόκριση με ανατροπή μέσα στο «Άνφιλντ», σκοράροντας στην εκπνοή των 90'! Μάλιστα, ο νυν πορτιέρο του Παναθηναϊκού, Λουκ Στιλ, είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές επεμβάσεις για λογαριασμό των νικητών σ' εκείνο το ματς, ενώ κάτω από τα δοκάρια των «κόκκινων» βρισκόταν ο Σαρλ Ιτάνζ, επίσης γνωστός μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο Κάουτ είχε βάλει μπροστά στο σκορ από το 32' τη Λίβερπουλ, όμως οι Φόστερ (57') και Χάουαρντ (90') έδωσαν την πρόκριση στην Μπέρνλι.

Με τρόπο που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο «πόνο» για την αποτυχία, αποκλείστηκε η Λίβερπουλ από το Κύπελλο το 2010. Σε ρεβάνς στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Ρέντινγκ, με τον Στίβεν Τζέραρντ να έχει σκοράρει και να έχει σώσει τα προσχήματα με το 1-1 στο πρώτο ματς, οι «royals» έκαναν τη μεγάλη έκπληξη. Με ανατροπή στο σκορ, με γκολ ισοφάρισης στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας και με το 2-1 να διαμορφώνεται στο 100' από τον νυ άσο της Σαουθάμπτον, Σέιν Λονγκ, η ομάδα που στην Τσάμπιονσιπ παρέπαιε, έκανε το... θαύμα της.

Η τελευταία ντροπιαστική στιγμή για τη Λίβερπουλ στο FA Cup με αποτυχία απέναντι σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας, σημειώθηκε το 2013, με την Όλνταμ να γεμίζει υπερηφάνια και να μεθάει από χαρά έπειτα από 3-2 επί των «κόκκινων» στον 4ο γύρο της διοργάνωσης. Ο Τζόουνς έκανε... γκέλα στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων σ' εκείνο το ματς, η Λίβερπουλ είχε δοκάρι λίγο μετά το δεύτερό της γκολ από τον Άλεν και η ιστορία έγραψε γι' ακόμα μια φορά ότι ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ άφησε την ταμπέλα του «φαβορί» στο... σπίτι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα