Δωρεάν μαθήματα ομαδικού μπάσκετ από τον Ολυμπιακό! (pics)

Δωρεάν μαθήματα ομαδικού μπάσκετ από τον Ολυμπιακό! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Δωρεάν μαθήματα ομαδικού μπάσκετ από τον Ολυμπιακό! (pics)
Γίνεται μία ομάδα να τα πηγαίνει εξαιρετικά έως τώρα και να μην έχει κανέναν παίκτη στις πρώτες θέσεις του index rating; Ο Ολυμπιακός τα έχει καταφέρει!

Νίκη στο ΣΕΦ επί της Μπαρτσελόνα σχετικά... εύκολα, «διπλό» τεράστιας αξίας στην έδρα της Λαμποράλ Κούτσα, με νέα πολύ θετική εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός τα έχει πάει εξαιρετικά έως τώρα στη Euroleague. Τερμάτισε πρώτος στον oμιλο του στη regular season και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σ' ένα εξαιρετικά δύσκολο Group στο TOP 16 έχει καταφέρει να ξεκινήσει με 2/2!

Είναι δεδομένο πως κάπου θα έχετε διαβάσει για την άμυνα του Ολυμπιακού. Έτσι είναι. Η ομάδα του Πειραιά ποντάρει πολλά στη σωστή αμυντική λειτουργεία της, σχεδόν πάντα αναγκάζει τους αντιπάλους της να πετύχουν λιγότερους πόντους από τους μέσους όρους τους κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δίνει συνεχώς οδηγίες για το συγκεκριμένο κομμάτι.

Εκτός αυτού, όμως, ο Ολυμπιακός παίρνει πολύ καλό βαθμό κι όσον αφορά την ομαδικότητα. Ναι, στη Βιτόρια ο Βασίλης Σπανούλς μέτρησε 19 πόντους κι ηγήθηκε των «ερυθρόλευκων», ωστόσο, αν δει κανείς τη συνολική πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague θα διαπιστώσει πως η συγκεκριμένη ομάδα μόνο... ομάδα του ενός δεν είναι. Όχι του ενός. Ούτε καν των δύο ή των τριών!

Άπαντες έχουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία που πραγματοποιεί φέτος ο Ολυμπιακό και καλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι κανένας παίκτης των «ερυθρόλευκων» δεν βρίσκεται στην πρώτη 15άδα του ειδικού συστήματος αξιολόγησης δεν υπάρχει!

Το ακόμα πιο παράδοξο; Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στη θέση 173! Δηλαδή ο Ολυμπιακός τα έχει καταφέρει χωρίς να εξαρτάται από τον ηγέτη του, ο οποίος στα δύσκολα θα είναι εκεί, ωστόσο με την ομαδικότητα που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είναι ήσυχος και σίγουρος για την απόδοση των συμπαικτών του!

Κι αυτό ίσως είναι και το στοιχείο που μπορεί να πάει τον Ολυμπιακό... Αλλωστε το μπάσεκετ είναι ομάδα των πολλών κι όχι του ενός και η ιστορία έχει δείξει πως μόνο οι ομάδες των πολλών μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.