Τα ξεσπάσματα του Γιούργκεν Κλοπ (pics)

Τα ξεσπάσματα του Γιούργκεν Κλοπ (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα ξεσπάσματα του Γιούργκεν Κλοπ (pics)

bet365

Το gazzetta.gr σκέφτεται πως ο Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε εύκολα να είναι... μεσογειακός τύπος, αφού μέχρι στιγμής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει μανουριάσει τρεις φορές με αντίπαλους προπονητές!

Ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων», αφήνει το έντονο ταπεραμέντο του και το πάθος του να ξεχειλίζουν στα παιχνίδια της ομάδας, δείγμα και της έντασης με την οποία ζει κάθε παιχνίδι και απολαμβάνει όλα τα συναισθήματα που του προκαλεί το ποδόσφαιρο.

Στο «Στάδιο του Φωτός», το βράδυ της Τετάρτης, προκλήθηκε ξανά μικρό επεισόδιο με τον Σαμ Άλαρνταϊς και το τεχνικό επιτελείο της Σάντερλαντ όταν ο Ζερμέιν Λενς έκανε ένα πολύ άσχημο τάκλιν στον Μαμαντού Σακό, με τον Κλοπ να ζητάει την αποβολή του ποδοσφαιριστή των «μαυρόγατων» και τον «Big Sam» να τον χαρακτηρίζει... soft Γερμανό, υποστηρίζοντας ότι τέτοια μαρκαρίσματα στην Αγγλία δεν οδηγούν στην κόκκινη κάρτα.

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο παιχνίδι της Βιγιαρεάλ με τη Βαλένθια.

Μάλιστα, μπροστά τους, εκτός από τους κλασσικούς stewards ήταν και αστυνομικοί, αλλά ασφαλώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν, αφού οι ψυχραιμότεροι από τους δύο πάγκους επενέβησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Το αμέσως προηγούμενο περιστατικό, ήταν στις 13/12, όταν η Λίβερπουλ έμεινε στο 2-2 με τη Γουέστ Μπρομ ισοφαρίζοντας στην τελευταία φάση του αγώνα με γκολ του Ορίζι, ώστε ν' αποφύγει μια οδυνηρή ήττα στο «Άνφιλντ» που έγινε... ξανά έδρα και προσπαθούσε να δώσει ώθηση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Σε τέτοιο σημείο, που ο Κλοπ έδωσε εντολή στους παίκτες του με τη λήξη του αγώνα να κατευθυνθούν όλοι μαζί μπροστά στο «Kop» και να κάνουν το γνωστό «Όλε», ώστε να γίνει ακόμα πιο έντονος ο δεσμός με τον κόσμο. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν ήταν το ιδανικό, οι ποδοσφαιριστές έδειχναν να απορούν με την εντολή του προπονητή τους, όμως αυτός, εκείνη τη στιγμή άφηνε το συναίσθημα να νικήσει...

Όπως, δηλαδή, το έκανε και λίγη ώρα νωρίτερα στον πάγκο, όταν και έπειτα από τα όσα είχε δει στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες της Γουέστ Μπρομ, αρνήθηκε εν θερμώ τη χειραψία με τον Τόνι Πιούλις, ενώ, αδιαφορώντας αρχικά για έναν εκ των μελών του επιτελείου των «baggies» που ήθελε να επιδείξει ευγενή άμιλλα, έδωσαν μεν τα χέρια, αλλά ο Γερμανός τραβήχθηκε και του κουνούσε επιδεικτικά το δάχτυλο, όντας ενοχλημένος από το σκληρό παιχνίδι, για το οποίο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου. Βέβαια, ζήτησε μεν συγγνώμη από τον Τόνι Πιούλις για τη συμπεριφορά του, όμως, ο ομόλογός του επέλεξε να συνεχίσει το θέμα με ειρωνεία, λέγοντας: «Να ζητήσω συγγνώμη κι εγώ που η ομάδα μου έκανε τρεις μακρινές μπαλιές περισσότερες από τη Λίβερπουλ σε αυτό το ματς... Όντως, έχει δίκιο. Κι εγώ αν είχα μια ομάδα 20 εκατομμυρίων και δεν μπορούσα να νικήσω μια μικρότερης δυναμικότητας, θα έκανα τα πάντα για να επικεντρωθεί αλλού ο κόσμος...».

Το πρώτο του ξέσπασμα, είχε έρθει στις 8/11, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί», έφυγαν από το «Άνφιλντ» με το υπέρ τους 2-1, υποχρεώνοντας τον Κλοπ στην πρώτη του ήττα στη θητεία του στον πάγκο του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Πάρντιου να βγαίνει νικητής τόσο στο παιχνίδι αυτό καθ' αυτό, όσο και στη μάχη των πάγκων. Κι όταν λέμε μάχη των πάγκων, δεν εννοούμε το θέμα της τακτικής, αλλά της ... κόντρας των προπονητών και του καυγά που ξέσπασε.

Σε αυτό τον καυγά, ο κόουτς της Πάλας ήταν απόλυτα ψύχραιμος και ήξερε ακριβώς πως να διαχειριστεί την κατάσταση και να μη χάσει την ψυχραιμία του, κάνοντας απλά την γνωστή κίνηση... «talk to the hand» στον Γιούργκεν Κλοπ. «Δεν ξέρω πολλά για τον κ.Κλοπ, όσον αφορά τον χαρακτήρα του, αλλά έδειξε κι αυτός ότι ζει έντονα το κάθε παιχνίδι, όπως το κάνω κι εγώ. Μάλλον θα πρέπει να μας κρατούν χωριστά σε όλα τα παιχνίδια μας γιατί ταιριάζουμε πολύ και θα προκαλούνται εντάσεις» είχε πει ο Πάρντιου χαριτολογώντας τότε, προσπαθώντας να αφήσει πίσω το περιστατικό.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα