Η... χαμένη γενιά του Παναθηναϊκού

Η... χαμένη γενιά του Παναθηναϊκού

Νίκος Ρόλλας
Η... χαμένη γενιά του Παναθηναϊκού

bet365

Το Gazzetta.gr θυμάται τους πιτσιρικάδες της προετοιμασίας του 2013 και καταγράφει την πορεία τους.

Το καλοκαίρι του 2013 το πρότζεκτ που αναλάμβανε να φέρει εις πέρας ο Γιάννης Αναστασίου ήταν η ανάδειξη Ελλήνων παικτών από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, πάνω στους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί το «τριφύλλι» τις επόμενες σεζόν. Δυόμιση χρόνια μετά όμως, το πλάνο αυτό δεν φαίνεται να υφίσταται ή τουλάχιστον να υπάρχει με την δομή και την φιλοσοφία που υπήρχε τότε.

Το Gazzetta.gr θυμάται τους... πιτσιρικάδες που έδωσαν το παρών σε εκείνη την προετοιμασία που έμοιαζε περισσότερο με σχολική εκδρομή (σ.σ λόγω του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας) και καταγράφει την πορεία τους.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ
Στην προετοιμασία του 2013, μετρούσε ήδη δύο χρονιές στον Παναθηναϊκό, έχοντας πάρει την πρώτη συμμετοχή σε εκείνο το ισόπαλο 1-1 ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η σεζόν που έκανε αποτέλεσε διαβατήριο για να πάρει μεταγραφή στην Bundesliga και την Μάιντζ, με τους «πράσινους» να βάζουν στα ταμεία τους περίπου 2,25 εκατομμύρια ευρώ.
Συμμετοχές: 48
Γκολ: -

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ
Οι συστάσεις που τον συνόδευαν μιλούσαν για ένα μεγάλο ταλέντο, το οποίο χρειαζόταν δουλειά για να δείξει τις ικανότητές του. Ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει ποτέ τις ευκαιρίες που θα ήθελε, καθώς είχε την... ατυχία να είναι πίσω από τον Ορέστη Καρνέζη, τον Στέφανο Καπίνο, τον Στέφανο Κοτσόλη και μετά τον Λουκ Στιλ. Η μοναδική επίσημη συμμετοχή που έχει στο ενεργητικό του ήταν στο ματς με τον Παναιτωλικό, όταν και μπήκε στα τελευταία λεπτά, ενώ οι δανεισμοί του σε Νίκη Βόλου και Φένλο που ακολούθησαν δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται ενόψει της συνέχειας.
Συμμετοχές: 1
Γκολ: -

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτή τη στιγμή είναι πίσω από τους Λουκ Στιλ, Στέφανο Κοτσόλη και Νίκο Γιαννακόπουλο, χωρίς να έχει πάρει ακόμα επίσημη συμμετοχή με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Και δύσκολα θα συμβεί αυτό στο άμεσο μέλλον, καθώς υπάρχει και ο Κωνσταντίνος Κότσαρης.
Συμμετοχές: -
Γκολ: -

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν τον Οκτώβριο του 2012 έκανε το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό κόντρα στην Τότεναμ, όλοι είχαν να λένε για αυτόν... Ένα παιδί που δεν «μάσησε» κόντρα στον Μπέιλ και στην παρέα του, είχε εξαιρετική απόδοση και θα μπορούσε να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας του «τριφυλλιού» τα επόμενα χρόνια. Γρήγορα κατάφερε να καθιερωθεί στην εντεκάδα της ομάδας, όμως η χρησιμοποίησή του πότε ως δεξί μπακ και πότε ως στόπερ, έβαλε... φρένο στα σημάδια βελτίωσής του και πλέον φέρεται να βρίσκεται στους υπό παραχώρηση παίκτες...
Συμμετοχές: 102
Γκολ: 2

ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΣΒΑΝΗΣ
Η πρώτη χρονιά του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού αποτέλεσε και την σεζόν της ανάδειξής του. Έκανε ντεμπούτο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά τον Αύγουστο το 2013, όμως δεν πήρε ποτέ συνεχόμενες συμμετοχές. Πότε έπαιζε, πότε ήταν στον πάγκο και πότε ήταν εκτός αποστολής, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο να δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο, ο οποίος το καλοκαίρι τον απέκτησε ως ελεύθερο.
Συμμετοχές: 24
Γκολ: -

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ
Πήρε την πρώτη του συμμετοχή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ το 2012 όταν και έβγαλε την ασίστ στον Τοτσέ για να ανοίξει το σκορ. Είχε προοπτικές όμως στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που ακολούθησε, ο Παναθηναϊκός τράβηξε το... λαχείο που ακούει στο όνομα του Νάνο. Έτσι, με τον Ισπανό να παίζει βασικός στα περισσότερα παιχνίδια, ο 21χρονος πλέον ακραίος μπακ δεν είχε χρόνο συμμετοχής και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως ήταν η νίκη επί του ΟΦΗ πέρυσι με 3-2 στο Ηράκλειο, δεν μπόρεσε να δείξει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση.
Συμμετοχές: 45
Γκολ: 1

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Βρήκε γρήγορα... πατήματα την σεζόν 2012-13, αποτελώντας ένα μπακ, το οποίο μπορούσε να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι, έχοντας όμως κάποιες ανασταλτικές αδυναμίες. Το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, μοιράστηκε την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, μαζί με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, όμως το καλοκαίρι του 2014 δόθηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου. Η διάλυσή της είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει τον Ιανουάριο και φέτος εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του Γιενς Βέμερ, να παίξει σε συνολικά 14 παιχνίδια. Σύμφωνα όμως με τις μεταγραφικές αναζητήσεις των «πράσινων» δεν φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αντρέα Στραματσόνι για εναλλακτική του Γερμανού.
Συμμετοχές: 38
Γκολ: 2

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ο 21χρονος μέσος έδωσε το παρών στην προετοιμασία του 2013 όμως ουδέποτε κατάφερε να πείσει τον Γιάννη Αναστασίου, καθώς έπαιξε μόλις σε 3 ματς Κυπέλλου πριν παραχωρηθεί το καλοκαίρι του 2014 δανεικός στην Νίκη Βόλου. Τον Ιανουάριο του 2015 πήγε στην Λαμία και από εκεί το καλοκαίρι στην Σπάρτη.
Συμμετοχές: 3
Γκολ: -

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Θα μπορούσε να είχε καλύτερη εξέλιξη, αν δεν αντιμετώπιζε εκείνο τον σοβαρό τραυματισμό τον Ιανουάριο του 2014 που ουσιαστικά τον έθεσε νοκ άουτ για πάνω από έξι μήνες. Ως αρχηγός της ομάδας Νέων εκείνο το διάστημα, σίγουρα θα είχε πάρει κάποιες ευκαιρίες από τον Γιάννη Αναστασίου, όμως η περιπέτεια αυτή, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξή του.
Συμμετοχές: -
Γκολ: -

ΤΑΣΟΣ ΛΑΓΟΣ
Από τους λίγους που κατάφερε κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και να καθιερωθεί στην εντεκάδα. Αρχικά ήταν η εναλλακτική του Μέντες Ντα Σίλβα και όταν η απόδοση του Ολλανδού άρχισε να πέφτει κάτω του μετρίου, πήρε την θέση του, παρουσιάζοντας συνεχόμενη και σταθερή βελτίωση. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έχουν απαντήσει αρνητικά σε τουλάχιστον δύο προτάσεις για την παραχώρησή του σε ομάδες του εξωτερικού.
Συμμετοχές: 110
Γκολ: 5

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ
Αν και ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας Νέων, ποτέ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2014 να μετακομίσει ως ελεύθερος στον Άρη. Στο διάστημα που μεσολάβησε ήταν απλά στην αποστολή για το ματς με τον Πλατανιά, τον Σεπτέμβριο του 2013.
Συμμετοχές: -
Γκολ: -

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ
Από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, όμως δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί. Άλλοτε ήταν εκτός αποστολής, άλλοτε έμενε στον πάγκο. Πότε ξεκίναγε βασικός και πότε έμπαινε ως αλλαγή. Πλέον δεν φαίνεται να υπολογίζεται και βρίσκεται στην λίστα με τους υποψήφιους προς παραχώρηση παίκτες, με την μορφή δανεισμού.
Συμμετοχές: 53
Γκολ: 2

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Γρήγορος με χαμηλό κέντρο βάρους, ο 22χρονος επιθετικός δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε, αν και υπό συνθήκες θα μπορούσε να δοκιμαστεί και στα άκρα. Προ Γιάννη Αναστασίου μέτρησε δύο συμμετοχής και με τον Ολλανδό στον πάγκο, έπαιξε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με την Βέροια στην Λεωφόρο. Τον Ιανουάριο του 2014 δόθηκε δανεικός στην Παναχαϊκή και από εκεί το καλοκαίρι στην Σαν Ζιλός που αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία του Βελγίου.
Συμμετοχές: 3
Γκολ: -

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΗΣ
Στην προετοιμασία είχε καλή παρουσία, καθώς δεν υπήρχε ακόμη ούτε ο Μάρκους Μπεργκ, ούτε ο Νίκος Καρέλης. Στη συνέχεια όμως, με την άφιξη αυτών των δύο, περιορίστηκε αρκετά, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής με εξαίρεση τα παιχνίδια με Καλλονή και Ξάνθη, ενώ το επόμενο καλοκαίρι παραχωρήθηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου. Μετά την διάλυσή της πήγε στην Λαμία και από εκεί τώρα είναι στον Πανελευσινιακό.
Συμμετοχές: 3
Γκολ: 0

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ
Αν και στις δύο αγωνιστικές της σεζόν 2013-14 μέτρησε ισάριθμες συμμετοχές, έχοντας άλλες τρεις από το Κύπελλο της προηγούμενης χρονιάς, στη συνέχεια χάθηκε. Δόθηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου και από εκεί στον Πανιώνιο.
Συμμετοχές: 5
Γκολ: -

*Στην λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται ο Χάρης Μαυρίας, καθώς λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή της ομάδας, πήρε μεταγραφή στην Σάντερλαντ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα