Εuropa League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «32»

Θοδωρής Βασίλης
Εuropa League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «32»

bet365

Από την Ντόρτμουντ και την Σεβίλλη, στην Σιόν και την Μίντιλαντ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 16 πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και την Δευτέρα το μεσημέρι θα μάθει τον αντίπαλό του στην φάση των «32» της διοργάνωσης. Μια διοργάνωση η οποία την φετινή σεζόν έχει ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» το μεσημέρι της Δευτέρας θα μάθουν τον αντίπαλό τους και υπάρχουν ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η Σεβίλλη και η Φιορεντίνα που καλό θα ήταν να μείνουν μακριά, αλλά και ομάδες που θα ήταν ευκαιρία-όπως η Σιόν και η Μίντιλαντ-για τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα.

Μια κλήρωση που μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις και να φέρει στο «Καραϊσκάκη» παλιούς γνώριμους όπως ο Μίτσελ και ο Βίτορ Περέιρα. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους 16 πιθανούς αντιπάλους.

Η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ για κάθε κερδισμένο στοίχημα στην αναμέτρηση της Μαϊντζ με τη Στουτγάρδη για την Bundesliga.

Μακριά και αγαπημένοι

Στο γκρουπ αυτό υπάρχουν ομάδες που καλό θα ήταν να μην βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού σε αυτή την φάση.

Ντόρτμουντ

Η θέση της είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου είναι από την πρώτη στιγμή στα δύο τρία φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Βεστφαλοί τερμάτισαν στην δεύτερη θέση στον όμιλο πίσω από την Κράσνονταρ πληρώνοντας το γεγονός ότι αγωνίστηκαν με αλλαγές σχεδόν σε όλα τα ματς του ομίλου. Στο πρωτάθλημα είναι δεύτερη πίσω από την Μπάγερν Μονάχου με τον Ομπαμεγιάνγκ να πετάει φωτιές έχοντας πετύχει ήδη 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Σεβίλλη

Όταν μιλάμε για την κάτοχο των δύο προηγούμενων τροπαίων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Ουνάι Έμερι έχει φτιάξει μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις η οποία παρά το γεγονός ότι έχασε το μεγάλο της αστέρι, Κάρλος Μπάκα, συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς. Είναι από τα φαβορί για το τρόπαιο και καλό θα ήταν να μην βρεθεί από τόσο νωρίς στο δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδος.

Φιορεντίνα

Θα περίμενε κανείς ότι οι «βιόλα» θα επηρεάζονταν τόσο από την αποχώρηση του Βιτσέντζο Μοντέλα όσο και από την μείωση του μπάτζετ. Παρόλα αυτά ο Πάολο Σόουζα ουδόλως επηρεάστηκε (και από τις αντιδράσεις του κόσμου για το γιουβεντίνικο παρελθόν του) και με μεθοδικότητα έχει αναγκάσει όλη την Φλωρεντίνα να ελπίζει για το Scuddeto αφού είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρώτη Ίντερ. Στην Ευρώπη τερμάτισε δεύτερη πληρώνοντας δύο απρόσμενες ήττες στο «Αρτέμιο Φράνκι». Καλό θα ήταν η Φιορεντίνα να μείνει μακριά.

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας

Η πρώην ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Τα «λιοντάρια» με τον Ζόρζε Ζέσους να αναλαμβάνει το καλοκαίρι δείχνουν πιο έτοιμοι από ποτέ να γίνουν η κυρίαρχη δύναμη στην Πορτογαλία. Η Σπόρτινγκ έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της, ενώ και στην Ευρώπη προκρίθηκε παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα ματς αγωνίστηκε με αναπληρωματικούς. Θα είναι ιδιαίτερο ματς για τον Μάρκο Σίλβα, αλλά για τους Πειραιώτες θα είναι δύσκολο.

Βαλένθια

Η καλύτερη δυνατή-αν μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο-από τις ισχυρές. Οι «νυχτερίδες» αυτή την στιγμή δεν διανύουν και τις καλύτερες ημέρες με τον Νούνο να αποτελεί παρελθόν και τον πρωτάρη Γκάρι Νέβιλ να αναλαμβάνει προπονητής. Το «Μεστάγια» είναι πάντα δύσκολη έδρα να αγωνιστεί κανείς, αλλά η φετινή Βαλένθια έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, ενώ και η έλλειψη ενός προπονητή που δεν έχει δοκιμαστεί κάνει πιο βατή μια πιθανή κλήρωση.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη

Στο γκρουπ αυτό υπάρχουν ομάδες που έχουν το δικό τους βαθμό δυσκολίας αλλά δεν φοβίζουν και είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού.

Άντερλεχτ

Μια ομάδα που δεν θα έλεγαν όχι στον Ολυμπιακό από αυτό το γκρουπ δυναμικότητας είναι η Άντερλεχτ. Η ομάδα του Χάσι απώλεσε το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν από την Γάνδη και στόχος της είναι η επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη πέρασε από έναν δύσκολο όμιλο με Τότεναμ και Μονακό. Μεγάλο αστέρι είναι ο Οκάκα ο οποίος μετακόμισε το καλοκαίρι από την Σαμπντόρια, ενώ αξίζει προσοχή το νέο εξαγώγιμο προϊόν του βελγικού ποδοσφαίρου, Γιούρι Τίλεμανς.

Σάχταρ Ντόνετσκ

Σε όμιλο με Ρεάλ και Παρί δεν μπορείς να έχεις ελπίδες για πολλά πράγματα και η τρίτη θέση για την Σαχτάρ ήταν η φυσιολογική εξέλιξη. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου μπορεί να μην έχει την σούπερ ομάδα των προηγούμενων ετών (έχουν αποχωρήσει βασικοί παίκτες, ενώ και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασε τον σύλλογο με αλλαγή έδρας) αλλά ο Λουτσέσκου είναι αλεπού των πάγκων κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι σοβαρός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Βιγιαρεάλ

Η φιλόδοξη Βιγιαρεάλ προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλο πίσω από την Ραπίντ Βιέννης και στόχος της είναι να φτάσει στην διοργάνωση όσο πιο μακριά γίνεται. Ο Μαρθελίνιο έχει φτιάξει μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις που εντυπωσιάζει και στο ισπανικό πρωτάθλημα και δίνει μάχη για το τέταρτο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ισπανικές ομάδες είναι πάντα αξιόλογες και καλό θα ήταν από αυτό το γκρουπ να μείνει μακριά από τους Πειραιώτες.

Γαλατάσαραϊ

Οι πρωταθλητές Τουρκίας έρχονται-όπως και ο Ολυμπιακός-από το Τσάμπιονς Λιγκ ως τρίτοι. Σε όμιλο με Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα δικαίως τερμάτισε τρίτη αν και παραλίγο να πάθει ζημιά από την Αστάνα την τελευταία αγωνιστική και να πει αντίο στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα επίσης η «τσιμ μπομ» δεν πάει καθόλου καλά αφού είναι στην 4η θέση έχοντας αλλάξει προπονητή με τον Μουσταφά Ντενιζλί να παίρνει την θέση του Χαμζάογλου. Παρά τα όποια φετινά προβλήματα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος.

Φενέρμπαχτσε

Άλλος ένας παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού που μπορεί να βρεθεί στον δρόμο του. Ο λόγος για τον Βίτορ Περέιρα ο οποίος μετά τους Πειραιώτες ανέλαβε το δύσκολο έργο να διαχειριστεί μπάτζετ που θα το ζήλευαν οι μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο. Το καλοκαίρι τα «καναρίνια» έφεραν στην ασιατική πλευρά της Πόλης τους Φαν Πέρσι, Νάνι, Κίερ, Μάρκοβιτς, Φερναντάο με στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Τουρκίας. Και όμως το ξεκίνημα δεν ήταν καλό και ο εύκολος αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ έφερε τριγμούς στην ομάδα με την καρέκλα του Περέιρα να τρίζει. Στο Γιουρόπα Λιγκ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Μόλντε δείχνοντας ότι ο Πορτογάλος έχει θέμα στο πως να διαχειριστεί τα τόσα αστέρια που έχει στην διάθεσή του. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν ματσάρες αν τελικά κληρωθεί.

Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ του Μίτσελ την φετινή σεζόν την χαρακτηρίζει μια λέξη. Αστάθεια. Η σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να αποχωρεί και στην θέση του να αναλαμβάνει ο Μίτσελ. Η αποχώρηση πολλών και σημαντικών παικτών το καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να αποδυναμωθεί κάτι που φαίνεται και στο πρωτάθλημα (9η θέση με 22 βαθμούς διαφορά από την πρώτη Παρί). Στην Ευρώπη χρειάστηκε την τελευταία αγωνιστική των ομίλων να δείξει χαρακτήρα και να επικρατήσει της Σλόβαν Λίμπερετς στην Τσεχία. Και μόνο για την επιστροφή του αγαπημένου Μίτσελ αξίζει να κληρωθεί.

Στο χέρι του

Στο γκρουπ αυτό βρίσκονται οι ομάδες που είναι επιθυμητοί στον Μάρκο Σίλβα και τους παίκτες του.

Σιόν

Η ελβετική Σιόν πήρε την πρόκριση ως δεύτερη πίσω από την Λίβερπουλ αφήνοντας εκτός τα άλλα δύο φαβορί του ομίλου Μπορντό και Ρούμπιν Καζάν. Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο ιδιόρρυθμος Κριστιάν Κονσταντέν ο οποίος αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 6η θέση με 22 βαθμούς και φαντάζει ως μια από τις καλύτερες επιλογές για τον Ολυμπιακό.

Μίντιλαντ

Οι πρωταθλητές Δανίας κατάφεραν με την ισοπαλία που απέσπασαν από την Μπριζ να είναι η ομάδα που ακολούθησε τη Νάπολι στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι παίκτες του Γιές Θόρουπ ξεκίνησαμ από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποκλείστηκαν από τον ΑΠΟΕΛ στον 3ο προκριματικό γύρο. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και στην Ελλάδα την γνωρίσαμε πέρυσι από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του περσινού Γιουρόπα Λιγκ. Λουκούμι για τον Ολυμπιακό.

Σεντ Ετιέν

Οι «στεφανουά» είχαν ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης κάτι που το κατάφεραν. Στον όμιλο τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από την Λάτσιο αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο πρωτάθλημα αντίθετα τα πράγματα το τελευταίο καιρό δεν πάνε και τόσο καλά και με μια νίκη στα πέντε τελευταία ματς η ομάδα έχει πέσει στην 6η θέση. Λείπει κάποιο μεγάλο όνομα από την ομάδα του Γκαλτιέ και αποτελεί ένας καλός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε υπάρχουν και προηγούμενα από τον αποκλεισμό της σεζόν 2008-09 με τις δύο νίκες των Γάλλων.

Σπάρτα Πράγας

Άλλη μια ομάδα που θα ήταν ιδανική για τον Ολυμπιακό. Το συγκρότημα του δικού μας Ζντένεκ Σκάζνι πήρε την πρόκριση αποκλείοντας τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΑΠΟΕΛ στον όμιλο χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Αστέρι της ομάδας είναι ο επίσης γνωστός στην Ελλάδα (από το πέρασμά του στην Ξάνθη) Νταβιντ Λάφατα. Σε περίπτωση κλήρωσης οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν διπλό κίνητρο αφού με την Τσεχία δίνουμε την μάχη για την 13η θέση.

Άουγκσμπουργκ

Καρυδάτη πρόκριση για την Άουγκσμπουργκ η οποία χρειαζόταν νίκη με 2 γκολ διαφορά και πάνω (εκτός από 2-0) μέσα στο Βελιγράδι επί της Παρτιζαν και τα κατάφερε με γκολ του άλλοτε άσου του Άρη Ραούλ Μπομπαντίγια στο 89'. Η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Κώστας Σταφυλίδη γράφει ιστορία αφού μετά την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση την περσινή σεζόν, τώρα πέρασε και από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται χαμηλά δείχνοντας δυσκολίες στο να κρατήσει καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Καλός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα