Οι... κολλητοί του Πογιέτ!

Οι... κολλητοί του Πογιέτ!

Γιώργος Τσακίρης
Οι... κολλητοί του Πογιέτ!

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους Ταρίκο και Ότγουεϊ (που έχουν κερδίσει τους ποδοσφαιριστές), τους στενούς συνεργάτες του Ουρουγουανού τεχνικού της ΑΕΚ και τους ρόλους τους...

Στο κάδρο πάντα σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα τοποθετούνται ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής και το ρόστερ. Μοιάζει φαινόμενο σπάνιο να καταφέρνει μέσα σε κάθε ομάδα να ξεχωρίζει και να γίνεται γνωστή η δουλειά των στενών συνεργατών των προπονητών.

Η πιο γνωστή άλλωστε τέτοια περίπτωση, συνεργάτη η αξία του οποίου απογείωνε (και) τον τεχνικό, είναι σίγουρα ο Πίτερ Τέιλορ που αποτελούσε επί σειρά ετών τον πλέον στενό βοηθό, το δεξί χέρι (στην πραγματικότητα το άλλο του μισό προπονητικά) του τεράστιου Μπράιαν Κλαφ...

Το gazzetta.gr ρώτησε, έψαξε και έμαθε σχετικά με τους δυο στενούς συνεργάτες του Γκουστάβο Πογιέτ και σας παρουσιάζει τον τρόπο δουλειάς τους, τις ειδικότητές τους και γενικά τις αρετές τους και τον τρόπο λειτουργίας τους στην καθημερινότητα στα Σπάτα.

Αξίζει να σημειωθεί και έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία πως οι «κιτρινόμαυροι» ποδοσφαιριστές στην πλειονότητά τους έχουν σχηματίσει (απ' όσα λένε) πολύ καλή άποψη για το... κολλητό δίδυμο του 47χρονου Ουρουγουανού προπονητή...

Πρόκειται φυσικά για τον Μαουρίσιο Ταρίκο που βρίσκεται στο πλευρό του 47χρονου Ουρουγουανού από τον πάγκο της Μπράιτον, ήταν στην Σάντερλαντ και φυσικά τώρα στην ΑΕΚ, αλλά και τον Τσάρλι Ότγουεϊ με τον οποίο επίσης συνυπήρξε στις ίδιες ομάδες ο Γκουστάβο Πογιέτ στην προπονητική του θητεία στο Νησί!

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ ΤΑΡΙΚΟ

Αποτελεί τον άνθρωπο που είναι πιο κοντά με τον τεχνικό της ΑΕΚ. Το απόλυτο δεξί του χέρι στο κομμάτι που αφορά τον πάγκο στη διάρκεια του ματς, την τακτική, την ανάλυση αγώνων, αντιπάλων και λαθών, το στήσιμο της εκάστοτε προπόνησης και την κοινή λειτουργία: να προσπαθούν δηλαδή να περάσουν στην πράξη όσα συνηθίζουν να λένε στους «κιτρινόμαυρους» (σ.σ.: από την θεωρία στην πράξη).

Είναι εκείνος που θα μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές (ακόμη και τετ α τετ) και θα δουλέψει αρκετά στο κομμάτι της τακτικής και κυρίως της άμυνας όταν χρειαστεί και εφόσον ο προπονητής έχει εστιάσει σε άλλον τομέα δουλειάς.

Πιο συγκεκριμένο παράδειγμα για να το καταλάβουν όλοι:

Μία φορά την εβδομάδα στο πρόγραμμα των προπονήσεων ο Πογιέτ ασχολείται αποκλειστικά (και για αρκετή ώρα) με τους επιθετικούς του και το τελείωμα των φάσεων (μία από τις αλλαγές στο πρόγραμμα εκγύμνασης αφού νωρίτερα δεν γινόταν και οι παίκτες χαρακτηρίζουν άψογες αυτές τις ασκήσεις).

Πρόκειται για ατέλειωτα... τελειώματα (οξύμωρο ε;). Στη συγκεκριμένη άσκηση ο Ουρουγουανός προπονητής δουλεύει αποκλειστικά με τους επιθετικούς, με εκείνους που θα τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν γκολ (όχι περισσότερους από έξι συνολικά ποδοσφαιριστές) και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δουλεύουν αποκλειστικά με τον Ταρίκο.

Ο Αργεντινός συνεργάτης του Πογιέτ εστιάζει -αυτό του έχει ζητηθεί προφανώς από τον κόουτς- στη δουλειά στην άμυνα (λογικό απ' τη στιγμή που οι επιθετικοί απουσιάζουν) και στο κομμάτι της ανταπόκρισης στην τακτική στην ανασταλτική λειτουργία από τους αμυντικούς και τους μέσους.

Με τον Ταρίκο περνάει αρκετές ώρες στο γραφείο του στα Σπάτα ο τεχνικός της ΑΕΚ. Ανάλυση ποδοσφαιριστών, ανάγνωση και αναγνώριση λαθών, βίντεο και κουβέντα γύρω από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής αλλά και ποιες ανάγκες μοιάζουν μεγαλύτερες σχετικά με το ρόστερ και τις διορθώσεις – προσθήκες σε αυτό...

ΤΣΑΡΛΙ ΟΤΓΟΥΕΪ

Κάποιοι εκτιμούσαν πως ο Λονδρέζος συνεργάτης του Πογιέτ (και εννοώ κάποιους και εντός ΑΕΚ) θα αναλάμβανε το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, το πρόγραμμα εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών της Ένωσης και εκείνο που αφορά τη δύναμη.

Δουλειά που γίνεται συνήθως στο γυμναστήριο και στο γήπεδο με ασκήσεις χωρίς την μπάλα κάτι άγνωστο απ' όσα έχουν δει και συμβαίνουν έως τώρα στα Σπάτα αφού ο Ουρουγουανός τεχνικός σε ότι κάνει και όπως δουλεύει η στρογγυλή θεά έχει βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο...

Το κομμάτι που έχει επωμιστεί ο Τσάρλι Ότγουεϊ στην ΑΕΚ και στην καθημερινότητα στα Σπάτα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δύσκολο... Απαιτεί απόλυτη προσήλωση στην εντολή και μια ισορροπία ρόλου τέτοια που πολλές φορές μπορεί να κρέμεται σε μια κλωστή. Κι αυτό διότι ο Άγγλος συνεργάτης του Πογιέτ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ψυχαγωγικό και ψυχολογικό.

Είναι εκείνος που θα κάνει τα πάντα προκειμένου με την έναρξη της προπόνησης δεν θα ψάχνει κανείς τίποτα στα γήπεδα που γίνεται η δουλειά. Μα κυρίως είναι εκείνος που με τη συμπεριφορά του θα καταφέρει να φέρει σε σούπερ ψυχολογική κατάσταση τους ποδοσφαιριστές πριν αρχίσει η προπόνηση αλλά και ο αγώνας.

Είναι αυτός που πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στους παίκτες της ΑΕΚ. Συμμετέχει και επιβλέπει τις ασκήσεις που είναι σε πιο χαλαρό τέμπο. Πιο συγκεκριμένα για να έχετε ένα σωστό παράδειγμα θα συμμετάσχει και θα ελέγχει τα γκρουπ στην άσκηση που αφορά την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας σε πολύ μικρό χώρο μεταξύ 5 παικτών που έχουν κατοχή και δυο που πρεσάρουν.

Εκεί οι παίκτες χαλαρώνουν. Είναι ο... προθάλαμος για την απόλυτη συγκέντρωση και δουλειά στην τακτική και σε όσα θα ζητήσει ο προπονητής. Σ' αυτές τις ασκήσεις επιβάλλεται η (στα όρια του ανεκτού) χαλαρότητα, τα πειράγματα και ο χαβαλές (αποτελούν το αντίβαρο του λάτρη της απόλυτης πειθαρχίας Πογιέτ). Είναι αυτό που σας αναφέρουμε παραπάνω και έχει να κάνει με το ψυχαγωγικό σκέλος της δουλειάς.

Με το τέλος της προπόνησης θα συνεχιστούν τα πειράγματα, οι ιστορίες από την Αγγλία και όχι μόνο, η δουλειά κοινώς στο ψυχολογικό κομμάτι. Το ίδιο θα γίνει και πριν τον αγώνα στο ξενοδοχείο και στη διάρκεια της παραμονής στα αποδυτήρια πριν τη σέντρα. Στόχος είναι η αποφόρτιση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα