Έχει λόγους να ελπίζει o Παναθηναϊκός

Έχει λόγους να ελπίζει o Παναθηναϊκός

Νίκος Ρόλλας
Έχει λόγους να ελπίζει o Παναθηναϊκός

bet365

Το Gazzetta.gr αναλύει τα αγωνιστικά κέρδη του Παναθηναϊκού από την εκτός έδρας νίκη στην Βέροια, ενόψει της συνέχειας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Μπορεί η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου να έχει χαθεί και οι μάχες που δίνει να μην περιορίζονται εντός του αγωνιστικού χώρου, όμως κοιτώντας καθαρά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια... ζωής στην Βέροια, αλλά και κάποια στοιχεία που τον κάνουν να αισιοδοξεί ενόψει της συνέχειας.

Όχι φυσικά για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, καθώς η διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή απαγορεύει τέτοιες ελπίδες, αλλά για να βελτιώσει την βαθμολογική του θέση και να κυνηγήσει με περισσότερες πιθανότητες τον στόχο που του έχει μείνει. Αυτόν δηλαδή της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας...

Έδειξε να... συνέρχεται
Σίγουρα η συνολική εμφάνιση των «πράσινων» δεν διεκδικεί κάποιο Όσκαρ παραγωγικότητας, αλλά σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ηρακλή, παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου δημιούργησαν φάσεις που θα μπορούσαν να τους είχαν εξασφαλίσει γρηγορότερα τη νίκη, όμως οι προσπάθειες του Πέτριτς, του Πράνιτς, του Καρέλη και του Εσιέν, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στα συν, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο... τσαμπουκάς-εγωϊσμός που έδειξαν, κυνηγώντας τη νίκη.



Πατάει καλύτερα ο Εσιέν
Μετά τα όσα έχουν προηγηθεί, ακόμη και η παραμικρή κίνηση του Μίκαελ Εσιέν στον αγωνιστικό χώρο, αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο Γκανέζος μπορεί στο Καυτανζόγλειο να έμεινε στα... ρηχά, ωστόσο στην Βέροια έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αντίθεση λοιπόν με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής όπου ήταν πολύ επιφυλακτικός, δεν έβαζε τα πόδια του στη... φωτιά και γενικώς αντί να μαρκάρει, έκλεινε περισσότερο χώρους, την Κυριακή έβγαζε περισσότερη ενέργεια... Κέρδιζε κεφαλιές, έκανε 3-4 κρίσιμα κοψίματα σε φάσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Λουκ Στιλ, ενώ είχε την ευκαιρία να σκοράρει κιόλας, αλλά το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Λόπεζ. Αν συνεχίσει την βελτίωση αυτή, μένοντας παράλληλα μακριά από τραυματισμούς, σίγουρα θα μπορέσει να ανεβάσει την ποιότητα του «τριφυλλιού».



Βράχοι στην άμυνα
Μετά από δοκιμές τόσων και τόσων ζευγαριών στόπερ μέχρι τώρα στην σεζόν, στην Βέροια ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε τους Σέρχιο Σάντσεθ και Ράσμους Τελάντερ, που είχαν παίξει μαζί στα τελευταία λεπτά της νίκης στην Ξάνθη. Οι δυο τους «καθάριζαν» κάθε κίνδυνο που πήγαινε να δημιουργηθεί μπροστά από την εστία του Λουκ Στιλ, δείχνοντας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να δένουν πολύ καλά οι δυο τους. Βέβαια, ασφαλέστερα συμπεράσματα για την συνύπαρξή τους, θα μπορέσουν να βγουν στα επόμενα παιχνίδια, αν ο Αντρέα Στραματσόνι τους διατηρήσει στο κέντρο της άμυνας, αλλά τουλάχιστον σε πρώτη φάση τα δείγματα είναι θετικά.



Οι διορθώσεις του Στραματσόνι
Μία από τις συστάσεις που συνόδευαν τον Αντρέα Στραματσόνι από την Ιταλία, ήταν οτι δεν φοβάται να προβεί σε αλλαγές σε πρόσωπα και συστήματος. Κάτι που φάνηκε μετά το παιχνίδι στον Ηρακλή. Το 4-4-2 στην ευθεία εγκαταλείφθηκε και στην θέση του μπήκε ο ρόμβος, όπως και η χρησιμοποίηση του Ντάνιελ Πράνιτς ως αριστερού μπακ, καθώς ο Νάνο επέστρεψε στην φυσική του θέση, βοηθώντας την επιθετική ανάπτυξη από τη συγκεκριμένη πλευρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα