Η ιστορία ... ντροπής της Ρεάλ με τον Τσερίσεβ

Η ιστορία ... ντροπής της Ρεάλ με τον Τσερίσεβ

Κώστας Ζάλιαρης
Η ιστορία ... ντροπής της Ρεάλ με τον Τσερίσεβ

bet365

Σάλος έχει προκληθεί από το βράδυ της Τετάρτης με το ερασιτεχνικό λάθος που διόλου αρμόζει στη Ρεάλ Μαδρίτης και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις θέσεις των δύο ομάδων, της Ομοσπονδίας, αλλά και... του Μπενίτεθ που ξαναζεί ίδιο περιστατικό έπειτα από 14 χρόνια!

Αυτό για το οποίο όλοι αυτές τις ώρες κατηγορούν τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ο απαράδεκτος, ερασιτεχνικός και αστείος χειρισμός στην περίπτωση του Τσερίσεβ, ο οποίος, έπαιξε στο παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο την Κάδιθ, το βράδυ της Τετάρτης, δίχως να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και για τα οποία ενημερώθηκαν οι δύο πλευρές, ο ποδοσφαιριστής «κουβαλούσε» τιμωρία από τη Βιγιαρεάλ και δεν θα μπορούσε ν' αγωνιστεί για λογαριασμό της «βασίλισσας», πράγμα που όμως έγινε και πλέον φέρνει τον σύλλογος της Μαδρίτης μπροστά στον τεράστιο κίνδυνο του αποκλεισμού από το Copa Del Rey, λόγω της εξαιρετικά... χαζής διαχείρισης.

Ποιος όμως μπορεί να ευθύνεται γι' αυτό;

Ο Ράφα Μπενίτεθ, ίσως είναι ο τελευταίος, αν και θα έπρεπε να γνωρίζει την κατάσταση για ΚΑΘΕ ποδοσφαιριστή του. Για να συμβαίνει, όμως, αυτό, οφείλει να έχει και την ενημέρωση αλλά και τις οδηγίες από ένα επιτελείο της ομάδας που προφανώς δεν έκανε τη δουλειά του όπως θα έπρεπε.

Από πλευράς των ... κατηγορούμενων, ο τεχνικός διευθυντής των «μερένχες», Εμίλιο Μπουντραγκένιο, υποστήριξε ότι ουδείς είχε σχετική ενημέρωση για τον Τσερίσεβ, ούτε από τη Βιγιαρεάλ, ούτε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας... Κανένα έγγραφο, καμία ειδοποίηση, καμία αναφορά...

Ωστόσο, η «AS» σήμερα δημοσιεύει φαξ το οποίο φέρεται να έχει αποσταλεί από την LFP σε όλες τις ομάδες, προκειμένου να γνωρίζουν αν υπάρχουν τιμωρίες σε ποδοσφαιριστές, ώστε να μην υποστούν κάζο, όπως αυτό που αντιμετωπίζει αυτές τις ώρες η Ρεάλ.

Το έγγραφο, μπορείτε να το δείτε εδώ...

Από την πλευρά του, ούτε ο ποδοσφαιριστής είχε ενημερωθεί από τους διοικούντες το «κίτρινο υποβρύχιο», ισχυριζόμενος πως αν το ήξερε, ίσως και ο ίδιος να είχε αποτρέψει το λάθος... Δεν παύει, όμως, να είναι δικός του ισχυρισμός ώστε να προστατεύσει τον εαυτό και ενδεχομένως την ομάδα του.

Οι άνθρωποι της Κάδιθ, ήταν αμείλικτοι μόλις έμαθαν τι ακριβώς είχε συμβεί. Ηττήθηκαν μέσα στο γήπεδο, όμως, από τη στιγμή που ο κανονισμός είναι τέτοιος που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν μια πρόκριση εις βάρος μιας τεράστιας ομάδας, θα το κάνουν, ανεξάρτητα αν θα πληγεί το κύρος του συλλόγου που έχουν απέναντί τους και στην προκειμένη, της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Κάδιθ, Μανουέλ Βιθκαΐνο, ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί απλά βάσει των όσων του επιτρέπει ο νόμος, ωστόσο, για να... δείξει διπλωμάτης και να μην του γυρίσουν όλα μπούμερανγκ, τόνισε ότι θα ήταν ευχής έργον να διατηρηθούν οι εξαιρετικές σχέσεις που έχει η ομάδα του με τη «βασίλισσα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, Χαβιέρ Τέμπας, έδειξε απογοητευμένος από το τεράστιο λάθος και αυτό που είχε να πει ήταν πως εφόσον αποδειχθεί ότι έχει όντως υπάρξει παρατυπία «θα χάσει το Κύπελλο μια μεγάλη ομάδα...».

Όλα αυτά, προκαλούν ένα... deja vu στον Ράφα Μπενίτεθ, 14 χρόνια μετά! Το 2001, όταν ακόμα ο Ισπανός κόουτς ήταν στον πάγκο της Βαλένθια, είχε... χάσει το μέτρο με τους μη Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές σε ματς Κυπέλλου σε πολύ πρώιμο στάδιο κόντρα στην Νοβέλδα, με την είσοδο του Ντένις Σέρμπαν στο παιχνίδι να «καίει» τον νυν προπονητή των Μαδριλένων.

Από τη στιγμή που ήδη αγωνίζονταν οι Αργεντίνοι, Πάμπλο Αϊμάρ, Ρομπέρτο Αγιάλα, αλλά και ο Γιουγκοσλάβος, Μίροσλαβ Ντούκιτς, έγινε η ... κέντα και η Βαλένθια αποκλείστηκε στα χαρτιά.

Αυτή την πίκρα και την απογοήτευση, ωστόσο, την μετέτρεψε σε αποφασιστικότητα που κράτησε μέχρι το τέλος, για να στεφθούν οι «νυχτερίδες» πρωταθλήτριες Ισπανίας!

Ε, ο Ζεράρ Πικέ δεν θα έχανε την ευκαιρία να ... ρίξει αλάτι στην πληγή κι έκανε την καζούρα του προς τη Ρεάλ, βάζοντας απλά τις φατσούλες που κλαίνε από τα γέλια. Το μήνυμα, μάλλον ελήφθη... Και μετά απορεί γιατί τον αποδοκιμάζουν οι οπαδοί της «βασίλισσας», όπου σταθεί και βρεθεί...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα