Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: Ποιος είναι καλύτερος; (pics)

Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: Ποιος είναι καλύτερος; (pics)

bet365

Ο αναγεννημένος Άρης, η δυνατή ΑΕΚ και ο ταλαντούχος, αλλά προβληματικός ΠΑΟΚ έχουν δώσει στη μάχη για τη 3η θέση του πρωταθλήματος ξεχωριστό ενδιαφέρον...

Το gazzetta, μάλλον πρόωρα, κάνει έναν μικρό απολογισμό της πορείας των τριών μέχρι στιγμής και προσπαθεί να ξεχωρίσει την ομάδα που πείθει περισσότερο συγκριτικά με τις άλλες δύο.

Πιο πειστικός ο Άρης

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Άρη το περασμένο καλοκαίρι μπορούν ήδη να χαρακτηριστούν επιτυχημένες, καθότι όλοι οι ξένοι έχουν δώσει στον «αυτοκράτορα» κάτι το διαφορετικό. Χάγκινς, Γουάιτ ΜακΝιλ κυρίως, αλλά και ο Γουότερς έχουν ανεβάσει επίπεδο τον Άρη, που κατά διαστήματα παίζει πολύ καλό μπάσκετ, ενώ βάζει όποιον τον παρακολουθεί στη διαδικασία να σκεφτεί «ρε λες;»

Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι ο Άρης μπορεί φέτος να απειλήσει τους δύο «μεγάλους», ωστόσο τα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά, τόσο σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη.

Εντός συνόρων ο απολογισμός του Άρη είναι 6 νίκες και 2 ήττες για το πρωτάθλημα, αλλά και μία νίκη επί της ΑΕΚ για το κύπελλο, στην αρχή της σεζόν, ενώ στο EuroCup, δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, καθώς με ρεκόρ 4-3 βρίσκεται στην 2η θέση του 4ου ομίλου.

Η ασταθής ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος δείχνει πως έχει διάθεση να ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ και δείχνει διατεθειμένος να κάνει ότι χρειαστεί για να συμβεί. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις προσθαφαιρέσεις παικτών το τελευταίο διάστημα.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό, έτρεξε ένα σερί 9 νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο οποίο έβαλε τέλος ο Άρης χθες (29/11) και έβαλε τις βάσεις τόσο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup, όσο και στο πρωτάθλημα.

Η έλευση του Ντι Τζέι Κούπερ έχει ως στόχο να δώσει μια σταθερότητα στη περιφερειακή γραμμή της Ένωσης, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου η ομάδα να βρει χημεία.

Στο πρωτάθλημα μετράει μόλις μία ήττα και με ρεκόρ 7-1 στις πρώτες αγωνιστικές μόνο ικανοποιημένη μπορεί να είναι. Στο EuroCup βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, καθώς με ρεκόρ 4-3 είναι στην 4η θέση του 6ου ομίλου, μαζί με τις Νεπτούνας και Νίζνι.

Ο ΠΑΟΚ που προβληματίζει

Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η «καψούρα» των οπαδών (οι οποίοι δε γεμίζουν ποτέ το γήπεδο), Κώστας Βασιλειάδης υπέγραψε συμβόλαιο επιστροφής, οι «τρύπες» της περσινής σεζόν καλύφθηκαν, ωστόσο στη πράξη, το σύνολο του Μαρκόπουλου παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα.

Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 3-4 και ένα παιχνίδι λιγότερο (κόντρα στον Παναθηναϊκό), έχει χάσει και αυτός (όπως και η ΑΕΚ) το ντέρμπι από τον Άρη, ωστόσο κανείς δε μπορεί να ξεγράψει μια ομάδα με το όνομα και το υλικό αυτό.

Η προσθήκη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη έδωσε μία επιπλέον επιλογή στη θέση «5», ενώ φαίνεται πως, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα, έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

Στο EuroCup μπορεί να προκριθεί, αλλά η εικόνα του δεν επιτρέπει στον κόσμο να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Η τελευταία εντός έδρα ήττα από την πρωτοπόρο του 5ου ομίλου, Ζενίτ, έριξε τον ΠΑΟΚ στην τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 2-5. Μαθηματικά η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έχει ελπίδες, ωστόσο δεν έχει δείξει ότι μπορεί να ορθοποδήσει στο παρκέ.

Με αύρα από το παρελθόν

Βάζοντας κάτω όλα τα παραπάνω, μπορεί κανείς να πει ότι ο Άρης είναι η ομάδα η οποία έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης του πρωταθλήματος. Παίζει καλύτερο μπάσκετ, δείχνει ότι το θέλει περισσότερο και το σημαντικότερο, υπάρχει ουσιαστικό πλάνο.

Ο Δημήτρης Πρίφτης, αθόρυβα, αλλά καταλυτικά έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες και σιγά σιγά ο Άρης αποκτά μια προσωπικότητα η οποία ανταποκρίνεται στην τεράστια ιστορία του.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, πόσο μάλλον για να γίνουν προβλέψεις αναφορικά με το ποια ομάδα θα κατακτήσει την 3η θέση. Το πρωτάθλημα έχει πολύ μέλλον ακόμη, το ημερολόγιο δείχνει 29/11 και μέχρι την ώρα της... κρίσης οι τρεις ομάδες θα περάσουν από μπόλικα crash tests που θα επιτρέψουν σε πιο ασφαλείς κριτικές.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα