Η... ακτινογραφία του Εσιέν

Η... ακτινογραφία του Εσιέν

Νίκος Ρόλλας
Η... ακτινογραφία του Εσιέν

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει τις κινήσεις του Μάικλ Εσιέν στο ντεμπούτο του στο Καυτανζόγλειο, όπου παρουσιάστηκε φανερά επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του.

Μετά από πολλές αναβολές και μία ματαίωση αγώνα, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Μάικλ Εσιέν σε επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο. Εκεί όπου οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα με 1-0, μένοντας στα... ρηχά από πλευράς απόδοσης, με τον Γκανέζο να χάνεται και αυτός στην μετριότητα και στην κακή γενικότερα εμφάνιση του «τριφυλλιού».

Φυσικά έχει την δικαιολογία της πολύμηνης απουσίας, καθώς αυτό ήταν το πρώτο του ουσιαστικά παιχνίδι μετά τις 16 Μαρτίου όταν και ο είχε ξεκινήσει βασικός στον αγώνα' της Μίλαν με την Φιορεντίνα, ενώ μία εβδομάδα αργότερα είχε παίξει στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Κάλιαρι. Όπως και να το κάνουμε όμως, η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής αποτελεί ένα δείγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet σε κάθε κερδισμένο στοίχημα του παιχνιδιού ανάμεσα στην Τότεναμ και την Τσέλσι.

Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αναγνωριστικό ή διάστημα προσαρμογής, ο «Βίσονας» ξεκίνησε έχοντας δίπλα του τον Ζέκα και συνολικά είχε 17 σωστές μεταβιβάσεις, 2 κοψίματα, 2 λάθη και 1 κερδισμένο φάουλ. Μάλιστα ειδικά στο πρώτο 20λεπτο οι κινήσεις του ήταν πολύ επιφυλακτικές, παίζοντας στα σίγουρα την μπάλα, κυρίως προς την τετράδα της άμυνας.


Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από 4 μεταβιβάσεις προς τα πίσω, η πρώτη του επιτυχημένη πάσα μπροστά ήρθε στο 16ο λεπτό όταν την έδωσε στον Ντάνιελ Πράνιτς και ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί μία λάθος πάσα στον Μάρκους Μπεργκ σε μία κόντρα επίθεση που επιχείρησαν να βγάλουν οι «πράσινοι».

Γενικώς απέφυγε τα σπριντ και περιορίστηκε στο να καλύπτει χώρους, ειδικά από τα μέσα του πρώτου μέρους που ο Αντρέα Στραματσόνι ζήτησε από τον Κάρλος Ζέκα να ανεβαίνει πιο ψηλά, προκειμένου να καλύψει το κενό που υπήρχε μεταξύ της μεσοαμυντικής γραμμής και της επίθεσης, ενώ στα μαρκαρίσματα απέφευγε να βάλει τα... πόδια του στην φωτιά. Κάτι που είναι ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο, καθώς τα συνεχόμενα προβλήματα που αντιμετώπισε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα του τον κάνουν να είναι «μετρημένος», τουλάχιστον στο ξεκίνημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα και με τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω στο σκορ, κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο ανεβαίνοντας πιο ψηλά και φτάνοντας πιο κοντά στην περιοχή του Χουάντερσον, έχοντας μάλιστα και μία καλή συνεργασία με τον Μάρκους Μπεργκ στο 64ο λεπτό. Στο διάστημα αυτό, είχε 15 σωστές πάσες, 2 κοψίματα και 3 λάθη, ανεβάζοντας παράλληλα ένα κλικ την ταχύτητά του, όχι όμως και τη δύναμη με την οποία έμπαινε στις φάσεις.



Παράλληλα σε όλο το παιχνίδι ανέλαβε την εκτέλεση συνολικά 5 στημένων φάσεων, εκ των οποίων 3 ήταν κόρνερ και 2 φάουλ. Από αυτές, σε μόλις 1 η μπάλα πήγε σε συμπαίκτη του, στο 45ο λεπτό όταν το κόρνερ που εκτέλεσε βρήκε τον Μεχντί Αμπεντ στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς ωστόσο ο Παναθηναϊκός να καταφέρει να απειλήσει.

Βέβαια, όλοι αυτοί οι αριθμοί και τα στατιστικά του Μάικλ Εσιέν μπορούν να βελτιωθούν όταν καταφέρει να βρει ρυθμό και όταν επιλεγεί μία ορθολογική, τόσο από πλευράς συστήματος, όσο και από πλευράς προσώπων, εντεκάδα, που θα τον βοηθάει και κατ' επέκταση θα του επιτρέπει να βοηθήσει το παιχνίδι του «τριφυλλιού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα