Αυτά (δεν) κάνουν οι ξένοι της ΑΕΚ (pic)

Αυτά (δεν) κάνουν οι ξένοι της ΑΕΚ (pic)

Φάνης Παναγιώτου
Αυτά (δεν) κάνουν οι ξένοι της ΑΕΚ (pic)

bet365

Στην ΑΕΚ πήραν την απόφαση ν’ αλλάξουν ορισμένους από τους ξένους κι όχι άδικα, όπως δείχνουν οι αριθμοί και παρουσιάζει το gazzetta.gr…

Το να χάσει η ΑΕΚ από την πολύ ποιοτική και με μεγάλο μπάτζετ Γαλατάσαραϊ δεν ήταν αυτό που ενόχλησε. Αυτό που ενόχλησε είναι η αγωνιστική παρουσία των παικτών της Ένωσης. Όχι όλων. Από την αρχή της σεζόν υπάρχουν ξένοι που δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες, ενώ από την άλλη οι Έλληνες δίνουν κάτι παραπάνω από το 100% για να φτάσει η ομάδα στις νίκες.

Πάρτε για παράδειγμα τον… ασταμάτητο Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον αξιόπιστο Γιάννη Καλαμπόκη και τον μαχητικό Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος μπαίνει δίνει λύσεις στη θέση του πλέι μέικερ. Δεν είναι μόνο αυτοί, ωστόσο στην προκειμένη το θέμα είναι οι ξένοι κι αυτά που κάνουν στο παρκέ. Για την ακρίβεια αυτά που… δεν κάνουν!

Το καμπανάκι χτυπάει για τους OD Ανοσίκε και Κρις Γουόρεν. Αμφότεροι απογοήτευσαν κόντρα στη Γαλατάσαραϊ και πρόσθεσαν ακόμα μία αρνητική εμφάνιση στο ενεργητικό τους. Ο πρώτος αγωνίστηκε μόλις 05:27 και πρόλαβε να μαζέψει τρία αμυντικά ριμπάουντ, κάνοντας όμως και δύο λάθη. Όσο για τον Αμερικανό γκαρντ; Έβαλε 5 πόντους με 1/5 τρίποντα κι έδωσε μόλις 1 ασίστ σε 24:34 συμμετοχής.

Για τους Ανοσίκε και Γουόρεν η απόφαση είναι ειλημμένη Θ’ αποχωρήσουν από την ΑΕΚ, με τον Ντράγκαν Σάκοτα και τους συνεργάτες τους να περιμένουν τα τελευταία κοψίματα από το ΝΒΑ, προκειμένου να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους. Ο Γουόρεν αποκτήθηκε έπειτα από την πολύ καλή σεζόν που έκανε στην Τουρκία (σ.σ. έβαζε κοντά στους 14 πόντους κατά μέσο όρο), ωστόσο δεν έχει προσαρμοστεί, κάτι που ισχύει και για τον Ανοσίκε, ο οποίος πήρε τη θέση του Όρτον -που αποχώρησε για πειθαρχικούς λόγους- αλλά… δεν σκοράρει με τίποτα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει κι η στατιστική. Το gazzetta.gr με αφορμή τις εξελίξεις στην ΑΕΚ παρουσιάζει τις επιδόσεις των ξένων της ομάδας στις έως τώρα αναμετρήσεις κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχει σημαντικό θέμα. Δεν είναι μόνοι οι Γουόρεν & Ανοσίκε, που έτσι κι αλλιώς θ’ αποτελέσουν παρελθόν. Ούτε ο Σκραμπ έχει προσαρμοστεί πλήρως, ούτε ο Χέρστον αγωνίζεται ως ηγέτης, ενώ οι Κάρτερ & Μιλόσεβιτς αντιμετώπισαν τραυματισμούς κι ακόμα δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Κοντολογίς, η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει άμεσα λύσεις από ξένους παίκτες, διαφορετικά δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα