Οι ομάδες που δεν υποβιβάστηκαν ποτέ!

Οι ομάδες που δεν υποβιβάστηκαν ποτέ!

bet365

Ένα weekend, όπως αυτό, με δύο ντέρμπι απ’ τα παλιά στη Superleague, Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ηρακλής – ΠΑΟΚ, ε τι μπορείς άλλο να περιμένεις για να ψάξεις κάτι διαφορετικό… Το gazzetta.gr θυμίζει τις ομάδες που δεν υποβιβάστηκαν ποτέ!

ΑΕΚ και Ηρακλής με την δυναμική επιστροφή τους έδωσαν «άλλο χρώμα» στη μεγάλη κατηγορία, έκαναν τα Σαββατοκύριακα των ποδοσφαιρόφιλων πολύ πιο ενδιαφέροντα. Το «επιστρέψαμε», που βγαίνει από τα χείλη των οπαδών, αποτελεί πραγματικότητα. Αν απουσίαζαν, όπως τα προηγούμενα χρόνια, που θα βρίσκαμε δύο ντέρμπι σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη μέσα σε 24 ώρες; Οσοι περισσότεροι, τόσο καλύτεροι. Και ας απουσιάζει αυτή την εποχή ο Άρης από την Superleague. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει κι αυτός…

Διαχρονικά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Για όλες τις ομάδες. Ακόμη και για τις λεγόμενες «μεγάλες». Ομάδες – θρύλοι βρέθηκαν σε μικρότερες κατηγορίες, άλλες αγωνιστικά, άλλες λόγω σκανδάλων και δικαστικών αποφάσεων, άλλες επέστρεψαν, άλλες όχι. Όμως, η «μουτζούρα» υπήρχε και θα υπάρχει…

Υπάρχουν, όμως, σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη 31 ομάδες που δεν έχουν ποτέ τους υποβιβαστεί στις μικρότερες κατηγορίες από τη θέσπιση των εθνικών πρωταθλημάτων. Στην Ελλάδα, μετά και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, οι ομάδες είναι τρεις (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), που από το 1959 μέχρι και σήμερα δεν έχουν λείψει ποτέ από τη μεγάλη κατηγορία. Στην Αγγλία δε, καμία ομάδα δεν έχει αποφύγει, έστω και για μια φορά, τον υποβιβασμό.

Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχουν, όχι πολλές, αλλά υπάρχουν.Πάμε να τις δούμε:

ΕΛΛΑΔΑ: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Νασιονάλ και Πενιαρόλ

ΙΤΑΛΙΑ: Ιντερ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αμβούργο

ΡΩΣΙΑ: Ντιναμό Μόσχας

ΧΙΛΗ: Κόλο – Κόλο

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μπόκα Τζούνιορς

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Μπαρτσελόνα ντε Γκουαγιακίλ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

ΣΚΟΤΙΑ: Αμπερντίν και Σέλτικ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σάντος, Σάο Πάολο, Ιντερνασιονάλ, Φλαμένκο και Κρουζέιρο

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Αγιαξ, Φέγενορντ, PSV, Ουτρέχτη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα