Η Ελληνική... τραγωδία με αριθμούς

Η Ελληνική... τραγωδία με αριθμούς

Νίκος Ρόλλας
Η Ελληνική... τραγωδία με αριθμούς

bet365

Νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ έκανε η Εθνική ομάδα που συμπλήρωσε 12 παιχνίδια χωρίς νίκη. To gazzetta αναλύει και θυμίζει τα... φαντάσματα του 1958 και του 1974.

Η... κατρακύλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς ούτε και στο παιχνίδι του Μπέλφαστ κατάφερε να πάρει τη νίκη και να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των αγώνων με τις ισοπαλίες και τις ήττες.

Μάλιστα, αντί η Εθνική ομάδα να δείξει σημάδια... ζωής κατάφερε να καταγράψει νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της, καθώς για πρώτη φορά έχει 12 σερί αγώνες χωρίς επιτυχία, ξεπερνώντας την επίδοση των 11 ματς από το 1930 και το 1970.

Νίκες και γκολ
Κοιτώντας κανείς την συνολική εικόνα των προκριματικών του Euro 2016, βλέπει πως από βαθμολογικής άποψης η Ελλάδα των 3 βαθμών, ξεπερνά μόνο τις Ανδόρα, Γιβλαρτάρ, Μολδαβία που έχουν 0, το Σαν Μαρίνο με 1 και τις Καζακστάν, Μάλτα που έχουν 2.

Όσον αφορά τις επιδόσεις στο σκοράρισμα; Η Εθνική με τα τρία γκολ των Καρέλη, Παπασταθόπουλου, Αραβίδη (όσα δηλαδή έχει η Ανδόρα, η Μολδαβία και η Μάλτα), ξεπερνά το Σαν Μαρίνο που έχει βρει δίχτυα μόλις 1 φορά και το Γιβραλτάρ που έχει σκοράρει 2. Τόσα βέβαια έχει και το Λιχτεστάιν, το οποίο όμως έχει 5 βαθμούς.

Με μηδέν νίκες
Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Ουγγαρία, την Κυριακή το απόγευμα, καλείται να πάρει τη νίκη, προκειμένου να μην ισοφαρίσει την επίδοση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του 1958 και του 1974 στην Δυτική Γερμανία.

Στην πρώτη περίπτωση, σε όμιλο των τριών ομάδων, κόντρα σε Γιουγκοσλαβία και Ρουμανία, είχε 1 ισοπαλία και 3 ήττες, ενώ στην δεύτερη απέναντι πάλι στην Γιουγκοσλαβία και την Ισπανία, είχε μετρήσει 4 ήττες.

 

EURO Τελευταία Νέα