Μπερντ Σούστερ: Τα πάντα... όλα (vids)

Μπερντ Σούστερ: Τα πάντα... όλα (vids)

Νίκος Ρόλλας
Μπερντ Σούστερ: Τα πάντα... όλα (vids)

bet365

Το Gazzetta.gr συγκέντρωσε 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Μπερντ Σούστερ που είναι στην... πόρτα της Εθνικής, 10 δηλώσεις που έχουν γίνει αυτόν και τα στατιστικά του ως προπονητής.

1. Οι εμφανίσεις του με την Άουγκσμπουργκ μέχρι το 1978 έστρεψαν πάνω του την προσοχή πολλών ομάδων. Εκείνο το καλοκαίρι, το 19χρονος τότε πιτσιρικάς βρέθηκε να έχει υπογράψει με δύο ομάδες. Την Γκλάντμπαχ και την Κολωνία, η οποία τελικά κέρδισε την δικαστική διαμάχη που δημιουργήθηκε...

2.Ως ποδοσφαιριστής ήταν ο 12ος παίκτης στην ιστορία, που έκανε απευθείας την διαδρομή Βαρκελώνη-Μαδρίτη, μετακομίζοντας από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ το 1988.

3.Έχοντας περάσει από τον πάγκο της Κολωνίας, της Σαχτάρ, της Λεβάντε και της Χετάφε, του παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης του χτυπάει την... πόρτα. Το συμβόλαιό του όμως είχε buy-out ύψους 480.000 ευρώ, το οποίο πλήρωσε μόνος του για να μπορέσει να μετακομίσει στην Μαδρίτη.

4.Με τον Γερμανό τεχνικό στον πάγκο, η Ρεάλ Μαδρίτης την σεζόν 2007-08 κατέκτησε το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ρεκόρ πόντων. Συνολικά, οι «μερένχες» συγκέντρωσαν 85 πόντους, ξεπερνώντας την Μπαρτσελόνα.

5.Στους ομίλους του Champions League, την σεζόν 2007-08 πέφτει στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με τα γκολ των Γκαλέτι και Σέζαρ, ανατρέπουν το προβάδισμα που είχαν οι γηπεδούχοι με το γκολ του Ραούλ από το 2ο λεπτό και ενώ παίζουν από το 13' με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τοροσίδη. Παρά την εξαιρετική εμφάνιση τη ομάδας του Τάκη Λεμονή, οι Ισπανοί παίρνουν τη νίκη με 4-2 χάρη στα γκολ των Ρομπίνιο, Σνάιντερ και Ραούλ. Στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου στον Πειραιά, οι δύο ομάδες αναδεικνύονται ισόπαλες 0-0.


6. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως παίκτη, έχουν να λένε για το πόσο περίεργος χαρακτήρας είναι και πόσο δύσκολη τους έκανε την ζωή. Απόδειξη; Η δήλωση του προπονητή της Μπαρτσελόνα Ούντο Λάτεκ, ο οποίος τον χαρακτήρισε δημοσίως «μεθύστακα». Το 1982 σε ηλικία 24 ετών αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας, επειδή όπως χαρακτηριστικά είχε πει δεν ήθελε να είναι ο νεροκουβαλητής του Πολ Μπράιτνερ.

7. Είναι από τους λίγους παίκτες που έχει φορέσει την φανέλα και των τριών μεγάλων ομάδων της Ισπανίας, καθώς μετά τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, πήγε στην Ατλέτικο. Εκεί τον θυμούνται ως τον «ξανθό άγγελο», καθώς με εκείνον στον χώρο του κέντρου, οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησε τον Κύπελλο Ισπανίας, τον πρώτο τους τίτλο δηλαδή μετά από 17 χρόνια.

8. Ο 55χρονος πλέον Μπερντ Σούστερ είναι πολύ θρήσκος, καθώς ασπάζεται την Χριστιανική Επιστήμη. Η πίστη του μάλιστα είναι σε τέτοιο βαθμό που επί των ημερών του στην Ατλέτικο είχε αρνηθεί την χορήγηση αντιβιοτικών για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε, παραμονές ενός σημαντικού αγώνα.

9. Για πολλά χρόνια που χρέη μάνατζέρ του εκτελούσε η γυναίκα του, Γκάμπι, με την οποία πλέον έχει χωρίσει... Η επιρροή της μάλιστα πάνω του, ήταν τέτοια ενώ αποτελούσε μέλος της Εθνικής, είχε καταφέρει να της εξασφαλίσει ειδική άδεια, προκειμένου να είναι η μοναδική γυναίκα που θα είναι στο ξενοδοχείο της ομάδας.

10. Ακόμη μία απόδειξη των όχι και τόσο καλών σχέσεων που είχε ακόμη και με τους συμπαίκτες του, είναι η δήλωση του Ρούντι Φέλερ. Παρά το γεγονός οτι ήταν συμπαίκτες τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Μπάγερν, είχε δηλώσει πως «Ο Μπερντ Σούστερ δεν είναι καλεσμένος στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι μου».

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ...
Φάμπιο Καπέλο (2006): «Σούστερ; Ποιος είναι ο Σούστερ; Δεν τον ξέρω. Όλοι εσείς μιλάτε για το ίδιο όνομα».

Πολ Μπράιτνερ (1983): «Όταν ο Μπερντ είναι μόνος του είναι ένα καλό παιχνίδι. Μόλις εμφανιστεί η γυναίκα του Γκάμπι, μεταμορφώνεται σε ένα γουρούνι».

Ντιέγκο Μαραντόνα (1984): «Ο “Ξανθός” είναι ο μοναδικός παίκτης στην Μπαρτσελόνα που μπορούσε να με βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές που πέρασα εκεί».

Ντιέγκο Μαραντόνα (1986): «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ στην Ιταλία. Ο Σούστερ θα πρέπει να έρθω. Θα πλήρωνα για να έρθει και να παίξουμε μαζί».

Βίκτορ Μουνιόθ (1988): «Πάντα τραβούσε τον δικό του μοναχικό δρόμο. Θα ήταν καλός τενίστας».

Ούλι Στίλικε (1989): «Δεν εξεπλάγην που η Ρεάλ τον απέλυσε. Εξεπλάγην που τον προσέλαβε πριν από δύο χρόνια».

Χέσους Χιλ (1990): «Μετά την ήττα στο UEFA θα υπέγραφα και τον διάολο. Ο Μπερντ όμως είναι προτιμότερη λύση. Είναι ακριβός, αλλά είναι ο άνθρωπος που χρειαζόμαστε. Μόνο αυτός μπορεί να φτιάξει την κατάσταση. Ψάχνουμε για θαύματα».

Στέφαν Έφενμπεργκ (1994): «Αν ο Μπερντ συνεχίζει να παίζει έτσι, θα χάσω την θέση μου στην Εθνική ομάδα. Οι πάσες του στον Κίρστερν και Θομ είναι πολύ επικίνδυνες».

Μισέλ Πλατινί (2004): «Ο μοναδικός παίκτης που έχει εντυπωσιάσει είναι ο Μπερντ Σούστερ».

Φραντς Μπεκενμπάουερ (2007): «Ως ποδοσφαιριστής ήταν πραγματικός... master σε αυτό που έκανε. Δεν υπάρχουν πολλοί που να κάνουν με την ίδια επιτυχία αυτά που έκανε».

TA ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ...

 

EURO Τελευταία Νέα