Το... μόνιμο μετέωρο βήμα του Ντουρμάζ! (vids)

Το... μόνιμο μετέωρο βήμα του Ντουρμάζ! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Το... μόνιμο μετέωρο βήμα του Ντουρμάζ! (vids)

bet365

O Ντουρμάζ επέλεξε ξανά τον σουηδικό Τύπο για να διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματά του στον Ολυμπιακό, την ώρα που ήταν υποψήφιος για αποχώρηση δύο φορές! Το Gazzetta.gr αναλύει.

Από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στον Ρέντη ο διεθνής Σουηδός βίωνε μία διαρκή αμφισβήτηση για τις ικανότητές του και το τι θα μπορούσε να προσφέρει. Ο Μίτσελ τον πίστεψε έως ένα σημείο, όμως στην συνέχεια οι τραυματισμοί του σε συνδυασμό με την περιπέτεια υγείας της γυναίκας του και τον τρόπο με τον οποίο επέστρεψε τον άφησαν πίσω. Είναι όμως ακριβές το να τονίσει κανείς πως ο Τζίμι Ντουρμάζ έως τώρα στην καριέρα του στον Ολυμπιακό δεν έχει κάνει ποτέ μεγάλο ματς σε άκρως σημαντικό και απαιτητικό αγώνα.

Ούτε μία φορά. Και φυσικά εδώ που έφτασαν τα πράγματα αποδεικνύεται πως τις καλύτερές του μέρες στο Λιμάνι τις πέρασε με τον Βίτορ Περέιρα. Όπως και να έχει είναι γνωστό πως ο Ντουρμάζ από την πρώτη ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό αντιμετώπιζε προβλήματα. Και σε επίπεδο προσαρμογής αλλά και με τραυματισμούς. Έφτασε στο σημείο να συμβεί και το εξής ανεξήγητο: να αποδίδει εξαιρετικά ως εσωτερικός χαφ στην Εθνική Σουηδίας και να μην μπορεί να βρει τα... πατήματά του στον Ολυμπιακό (σ.σ. εκτός από εξτρέμ παίζει και στο κέντρο αλλά και δεκάρι).

Ούτε κατά διάνοια... Και επειδή δεν επρόκειτο και για μία φτηνή μεταγραφή και για έναν μεσοεπιθετικό με αρκετά υψηλό συμβόλαιο αυτό προβλημάτιζε ακόμα περισσότερο... Οι πιο πολλοί από το πρώτο διάστημά του στον Ρέντη απέδιδαν την εικόνα του στο στρες και στο άγχος. Το πρέσινγκ που δεχόταν. Διότι εκτός από τον τραυματισμό που είχε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και τον επιβάρυνε αισθητά, είχε και το μόνιμο άγχος και την πίεση για το εάν θα έμενε στον Ολυμπιακό και μετά τον Γενάρη.

Πέρυσι ο Ντουρμάζ μέχρι και στο... και πέντε των μεταγραφών εμφανιζόταν φευγάτος. Η έλευση του Βίτορ Περέιρα άλλαξε τα δεδομένα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έπιασε από την αρχή τον Ντουρμάζ λέγοντάς του πως «δεν πρόκειται να φύγεις. Εγώ σε πιστεύω και σε υπολογίζω για την ομάδα σου. Ξέρω την αξία σου αλλά πρέπει και εσύ να με... βοηθήσεις με τον τρόπο σου. Δούλεψε σκληρά και παίξε αυτό που μπορείς και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα».

Με αυτήν την κουβέντα ήταν σαν να του έλυσε τα πόδια. Τον... μεταμόρφωσε προς το καλύτερο. Δίνοντάς του αρκετές ευκαιρίες. Μάλιστα ο ίδιος ο παίκτης είχε αποδώσει στον Βίτορ Περέιρα αυτή την... αναγέννησή του έστω για μικρό διάστημα. Ας δούμε όμως και τους αριθμούς του Σουηδού άσου στον Ολυμπιακό πέρυσι. Συνολικά σε 27 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη είχε 5 γκολ και 7 ασίστ. Στην Λίγκα είχε 2 τέρματα σε 19 αγώνες και 3 ασίστ. Στο Κύπελλο 5 ματς με 3 γκολ και 4 ασίστ.

Είχε πετύχει 3 τέρματα κόντρα στον Τύρναβο σε ένα ματς όπου είχε και 3 ασίστ. Απέναντι στον Εργοτέλη ο Τζίμι Ντουρμάζ προερχόμενος από τον πάγκο άνοιξε το σκορ στο 71ο λεπτό, παίζοντας σημαντικό ρόλο για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ψηφίστηκε MVP του αγώνα (σ.σ. καθώς οι κάρτες για την ανάδειξη του κορυφαίου μαζεύτηκαν λίγο μετά το 70'). Το άλλο του τέρμα στην περσινή Σούπερ Λιγκ το είχε σημειώσει απέναντι στον ΟΦΗ.
Είχε βρει δίχτυα στο 44' στο 3-0 των Πειραιωτών σε βάρος των Κρητικών στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Ντουρμάζ έδειχνε σε κάποιο σημείο για την συνέχεια πως είχε τις προοπτικές να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό και σε Ευρώπη αλλά και σε Ελλάδα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο βέβαια ο Ντουρμάζ δεν προσέφερε τα αναμενόμενα και ας βελτιώθηκε αισθητά επί Περέιρα... Σε εξωαγωνιστικό επίπεδο ο Σουηδός διεθνής έμεινε στο μυαλό των οπαδών και για τον πανηγυρισμό του στο ματς με την ΑΕΚ, αν και με ένα πόδι (σ.σ. το άλλο ήταν δεμένο) λόγω του τότε τραυματισμού του...
Η... περιπέτειά του με την γυναίκα του και οι διαρκείς τοποθετήσεις του
Στις 13 Οκτωβρίου του 2014 είδε το φως της δημοσιότητας το αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας που παρουσίασε η σύζυγος του Τζίμι Ντουρμάζ, στην οποία μάλιστα αφιέρωσε το γκολ που είχε βάλει με την Σουηδία κόντρα στο Λιχτενστάιν. Η Γκαμπριέλα μαζί με την ενός έτου κόρη του, Νοβάλιι, είχαν ταξιδέψει στην Σουηδία για τον αγώνα με την Μάλμε. Εκείνη την ημέρα η Γκαμπριέλα αρρώστησε με πνευμονία και ενώ παρουσίασε και αρκετά σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι της.
Ο άσος των Πειραιωτών ήταν κάθε μέρα στο πλευρό της και φυσικά και στεναχωρήθηκε πάρα πολύ και επηρεάστηκε σε σημαντικό βαθμό από αυτήν την κατάσταση. Γενικότερα το 2014 δεν ήταν μία εύκολη χρονιά για τον Ντουρμάζ. Παρόλα αυτά όμως δεν λησμονούσε να μιλάει κάθε λίγο και λιγάκι στον σουηδικό Τύπο. Ίσως ο Ντουρμάζ πέρυσι μίλησε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του στα ΜΜΕ.
Και όλα αυτά βέβαια χωρίς έχει την ανάλογη συχνότητα θετικών εμφανίσεων...
Μετέωρος και το καλοκαίρι, αποκλεισμός από την λίστα του Champions League και ξανά δηλώσεις!
Ο Ντουρμάζ δεν ήταν μόνο φευγάτος τον Γενάρη. Ήταν και το καλοκαίρι. Ακόμα και την περίοδο που παρέμενε ως προπονητής ο Περέιρα... Ακόμα και όταν τα εξτρέμ ήταν λιγότερα σε αριθμό στο ρόστερ κανείς δεν είχε πειστεί πως άξιζε μία ακόμα ευκαιρία. Δούλεψε πολύ και προσπάθησε στην προετοιμασία, βγάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο. Ανάλογη προσπάθεια έκανε και στα επίσημα.
Όσο και εάν έδινε τις... μάχες του, όμως συνεχίζει να έχει δύο σημαντικά μείον. Τακτικά παραμένει άναρχος και απείθαρχος και συνεχίζει να κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια του, θέλοντας κάνει πολλές ατομικές ενέργειες και να επιδεικνύεται με τις ντρίμπλες του. Και ενώ συνεχίζει να υστερεί δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά. Το νέο ισχυρό του... χτύπημα ήρθε με τον αποκλεισμό του από την λίστα του Champions League.
Και ενώ μόλις μία ημέρα πριν 'άδειαζε' τον Μίτσελ και άφηνε ανοιχτά και δημόσια υπονοούμενα για το προηγούμενο καθεστώς στον Ολυμπιακό, μιλώντας με πολύ καλά λόγια για τον Μάρκο Σίλβα μετά τον έπιασε... σοκ και τα έβαλε και με το νυν τεχνικό τιμ ζητώντας εξηγήσεις μέσω του Τύπου! Και αφήνοντας για ακόμα μία φορά αρνητικές εντυπώσεις για την εκτός γηπέδων εικόνα του, την λογική του και τη νοοτροπία του. Για 26χρονος παίκτης με τόσες παραστάσεις θα έπρεπε να είχε διαφορετική προσέγγιση.
Ο ίδιος φαίνεται να δείχνει με τον τρόπο του πως θα σταματήσει να προσπαθεί για την καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό. Και πως θα επιδιώξει να βρεθεί αλλού. Κάτι που είναι και δική του απόφαση. Το σίγουρο είναι πως ο ίδιος ο Ντουρμάζ φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το γεγονός πως ήταν μόνιμα μετέωρος στο Λιμάνι. Κυρίως για το γεγονός πως ουδέποτε προσέφερε τα αναμενόμενα και ποτέ δεν δικαιολόγησε το όνομα ενός διεθνούς παίκτη που ήρθε με περγαμηνές στην Ελλάδα. Φέτος πάντως ξεκίνησε με 2 συμμετοχές στην Λίγκα και 1 ασίστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα