Οι επιλογές του Ολυμπιακού σε όλες τις θέσεις

Οι επιλογές του Ολυμπιακού σε όλες τις θέσεις

Δημήτρης Τομαράς
Οι επιλογές του Ολυμπιακού σε όλες τις θέσεις

bet365

Με την απόκτηση των Ιντέγιε και Ερνάνι ο Ολυμπιακός ενδυναμώθηκε για τα καλά μεσοεπιθετικά. Το Gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα και οι επιλογές του ρόστερ!
Ο Μάρκο Σίλβα αντιμετωπίζει πλέον έναν άκρως ευχάριστο... πονοκέφαλο στην μεσοεπιθετική του γραμμή, μετά την τελική αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό σκέλος και τις προσθήκες των Ιντέγιε Μπράουν και Ερνάνι. Με εξαίρεση το κέντρο της άμυνας και το αριστερό της άκρο όπου εκεί υπάρχουν κάποια... ερωτηματικά για το πόσο δυνατός μπορεί να είναι ο πειραϊκός σύλλογος σε όλες τις άλλες θέσεις ο πρωταθλητής Ελλάδας έδειξε πως έκανε το κάτι παραπάνω.
Και πως σίγουρα συγκριτικά με πέρυσι θα είναι ανώτερος. Και όλα αυτά χωρίς να χάσει περσινά βασικά του στελέχη σαν τον Ρομπέρτο, τον Ομάρ, τον Μαζουάκου και τον Μιλιβόγιεβιτς. Αντίθετα ορισμένοι παίκτες που αποτέλεσαν παρελθόν, ορθώς αποχώρησαν. Υπάρχουν τα σχετικά παραδείγματα των Φράνκο Χάρα και Ματιέ Ντοσεβί. Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω τους παίκτες ανά θέση:
ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ: Ο 29χρονος Ρομπέρτο, ένας παίκτης για τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε δώσει 6 και πλέον εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Και βέβαια παραμένει λίρα εκατό για την ομάδα του και ο βασικός της πορτιέρο. Πίσω του έχει τον 21χρονο και πολλά υποσχόμενο Στέφανο Καπίνο για να κλείσει η τριάδα με τον επίσης 21 ετών, Λευτέρη Χουτεσιώτη που δουλεύει και βελτιώνεται με την πρώτη ομάδα εδώ και δύο χρόνια. Και ο Καπίνο και ο Χουτεσιώτης βέβαια έχουν πολλές προοπτικές και περιθώρια εξέλιξης...
ΣΤΟΠΕΡ: Ούτε ένας ούτε δύο αλλά έξι το σύνολο είναι τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού. Το πιο βαρύ... πυροβολικό στα μετόπισθεν και ο κεντρικός αμυντικός που παρουσιάζει την πιο καλή εικόνα είναι ο Πορτογαλομαροκινός Μανουέλ Ντα Κόστα στα 29 του χρόνια. Δίπλα του έχει ξεκινήσει σαν βασικός ο αριστεροπόδαρος Δημήτρης Σιόβας, που όμως συνεχίζει να δείχνει πως δεν έχει επανέλθει ακόμα στα παλιά του πολύ καλά του επίπεδα. Οι άλλες λύσεις για τα μετόπισθεν είναι ο 26χρονος Αλμπέρτο Μποτία που βρέθηκε ιδιαίτερα κοντά στην αποχώρηση, ο 21χρονος Δημήτρης Γούτας, ο 25χρονος Τάσος Αυλωνίτης και ο 20χρονος Πραξιτέλης Βούρος. Εξ αυτών ο Σιόβας παίζει και αμυντικό χαφ, ο Αυλωνίτης επίσης ενώ ο νεαρός Βούρος παίζει και αμυντικός μέσος και δεξί μπακ.
ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ: Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που αγωνίζεται και σαν δεξί εξτρέμ και ο Λεάντρο Σαλίνο είναι τα δύο βασικά... όπλα του Μάρκο Σίλβα για το δεξί άκρο της άμυνάς του. Ο Σαλίνο φέτος έχει δοκιμαστεί και σαν αριστερός ακραίος αμυντικός ενώ μπορεί να βοηθήσει και σαν αμυντικός χαφ. Ο Μανώλης Σαλιάκας (18 ετών) είναι ένας πιτσιρικάς που παίζει ως δεξί μπακ, έξω δεξιά στον άξονα και δεξιός εξτρέμ.
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ: Εδώ υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο Αρτούρ Μαζουάκου, για τον οποίο ολόκληρο το καλοκαίρι αναλώθηκε στην αγωνιστική και προσωπική του νοοτροπία και στο πως θα έπαιρνε ή όχι μεταγραφή. Δεδομένα πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη, που είναι ένα επιθετικογενές μπακ. Από πέρυσι βέβαια έχει πτωτική πορεία ενώ θα χρειαζόταν ένα back up, μετά την αποχώρηση του Κώστα Γιαννούλη. Αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Ολυμπιακός όσο καλή διάθεση και εάν έχει δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στον νεαρό αριστερό μπακ - χαφ, Κώστα Τσιμίκα για εναλλακτική.
ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ: Η ένταξη του Έστεμπαν Καμπιάσο στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας. Ο 35χρονος Αργεντίνος σε πρώτη φάση πάντως έδειξε πως θα είναι περισσότερο σε δημιουργικό ρόλο παρά σε αμυντικό, όμως είναι σαφές πως με την μεγάλη ποιότητά του και την εμπειρία του μπορεί να συμβάλλει εκεί. Σε αυτήν την θέση είναι ο 24χρονος Λούκα Μιλιβόγιεβιτς -τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν θα έχει λόγω τιμωρίας στα δύο πρώτα ματς του Champions League και που στον σύλλογο έχει δοκιμαστεί και σαν στόπερ- καθώς και ο 28χρονος αρχηγός του, Γιάννης Μανιάτης, ο 22χρονος Ανδρέας Μπουχαλάκης και ο επίσης 22 ετών, Φάνης Τζανδάρης. Ο Μανιάτης είναι επίσης δεξί μπακ και κεντρικός χαφ, ο Καμπιάσο και οκτάρι ενώ έχει δοκιμαστεί και σαν στόπερ, ο Μπουχαλάκης επίσης κεντρικός χαφ και έξω δεξιά στον άξονα και ο Τζανδάρης σε πιο δημιουργικό ρόλο στο κέντρο.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ: Ο 23χρονος και χαρισματικός Παϊτίμ Κασάμι όλο ήταν να βρεθεί σε άλλη ομάδα και όλο έμενε... Εν τέλει ο Ελβετός διεθνής συνεχίζει στον Ολυμπιακό και είναι καθαρά στο χέρι του να καθιερωθεί ξανά. Εκτός από τα καθήκοντα ενός δημιουργικού μέσου ο Κασάμι παίζει και πιο ψηλά στον άξονα αλλά και στα άκρα. Βέβαια κυρίως επιφορτισμένος με την δουλειά της δημιουργίας και της οργάνωσης στο κέντρο θα είναι ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Στον άξονα σε καθήκοντα δημιουργού παίζει με άνεση και ο Τσόρι ενώ το ίδιο μπορεί να πράξει και ο Κώστας Φορτούνης. Σαν επιλογή υπάρχει και ο ταλαντούχος Κουαζίμ Λάτσι, που έχει παίξει σε πάνω από πέντε θέσεις στην καριέρα του. Ο 19χρονος Αλβανός αγωνίζεται σαν αμυντικό χαφ, κεντρικό χαφ και δεκάρι.
ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΧΑΦ: Ο Τσόρι Ντομίνγκες παραμένει όλα τα... λεφτά για τον Ολυμπιακό σε αυτήν την θέση. Κοντά στον... δάσκαλο ο... μαθητής, Κώστας Φορτούνης, πιο βελτιωμένος και περισσότερο ουσιαστικός από ποτέ. Σε αυτήν την θέση και κινούμενος στον χώρο πίσω από τον φορ έχει δοκιμαστεί πολλές φορές και ο 33χρονος πια Νταβίντ Φουστέρ. Άλλες ελληνικές εναλλακτικές χωρίς όμως να έχουν πάρει ευκαιρίες και να φαίνεται να υπολογίζονται είναι οι Γιάννης Γιαννιώτας και Δημήτρης Κολοβός.
ΔΕΞΙΑ ΕΞΤΡΕΜ: Εδώ επικρατεί ένας πραγματικός... χαμός. Εκτός από τον νεοαποκτηθέντα Φελίπε Πάρντο που κυρίως είναι δεξί εξτρέμ, υπάρχουν οι Σεμπά, Άλαν Πουλίδο, Νταβίντ Φουστέρ, Δημήτρης Κολοβός, Γιάννης Γιαννιώτας και φυσικά ο Κώστας Φορτούνης με τον Τζίμι Ντουρμάζ αλλά και ο Ερνάνι, ένα πολύ δυνατό... όπλο, που μπορεί να παίξει και δεξιά. Σύνολο εννιά παίκτες.
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΞΤΡΕΜ: Πάνω κάτω η ίδια... εικόνα με το άλλο άκρο της επίθεσης. Και εδώ οι επιλογές είναι ουκ ολίγες. Καθαρόαιμα αριστερά εξτρέμ βέβαια είναι οι Τζίμι Ντουρμάζ, Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Κολοβός και Άλαν Πουλίδο. Και εδώ βέβαια μπορεί να προσφέρει και ο Ερνάνι.
ΣΤΡΑΙΚΕΡ: Οι βασικές επιλογές είναι ο Ιντέγιε Μπράουν, ο Νιγηριανός άσος και μέχρι πρότινος παίκτης της Γουέστ Μπρόμιτς και ο Ισλανδός διεθνής Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Στην κορυφή της επίθεσης παίζει και ο Σεμπά, αν και καθαρό δεξί εξτρέμ. Υπάρχει φυσικά και ο Άλαν Πουλίδο.
* Στις επιλογές δεν έχουμε συμπεριλάβει λόγω του σοβαρού τραυματισμού του τον 26χρονο Μπεν, που έχει αποκτηθεί και παίζει ως φορ και εξτρέμ. Επίσης τον 26χρονο δεξιό μπακ και στόπερ, Μανώλη Μπέρτο, που έμεινε δανεικός στην Ξάνθη,
ΤΙ ΕΔΩΣΕ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ
Και επειδή πάντα υπάρχουν οι λάτρεις της λογιστικής καλό είναι να ρίξουμε μία... ματιά στο τι έδωσε φέτος ο Ολυμπιακός για τις μεταγραφές του. Και φυσικά να συνυπολογίσουμε πως δεν μπήκαν φέτος σοβαρά ποσά στα ταμεία της ομάδας από αποχωρήσεις παικτών με μεταγραφή.
Δημήτρης Γούτας από Ξάνθη: 800.000 συν ποσοστό μεταπώλησης
Εστέμπαν Καμπιάσο (ελεύθερος από Λέστερ): 2 εκατ. ευρώ το κόστος συμβολαίου
Ερνάνι από Πόρτο: 1 εκατ. ευρώ ο ετήσιος δανεισμός συν οψιόν αγοράς (σ.σ. δεν έχει διαρρεύσει το ποσό αλλά οι πληροφορίες μιλούν για 5 εκατ. ευρώ)
Άλφρεντ Φινμπόγκασον (δανεισμός από Ρεάλ Σοσιεδάδ): 1 εκατ. ευρώ και 4,5 εκατ. οψιόν αγοράς
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ: 22.000.000 ευρώ
* Πρέπει εκτός των άλλων να σημειωθεί πως φέτος προσφέρθηκαν νέα συμβόλαια σε Αρτούρ Μαζουάκου, Γιάννη Μανιάτη, Νταβίντ Φουστέρ και Τσόρι Ντομίνγκες. Το ίδιο ήταν να συμβεί και με τον Ομάρ ενώ είχε προηγηθεί ο Δημήτρης Σιόβας. Οι Φάνης Τζανδάρης, Μπεν και Γκιόργκι Λόρια αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι. Στην Gallery δείτε τις δύο πρώτες ενδεκάδες της χρονιάς με Πανιώνιο και Λεβαδειακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα