Νύχτες ευρωπαϊκής ντροπής του Παναθηναϊκού (vids)

Νύχτες ευρωπαϊκής ντροπής του Παναθηναϊκού (vids)

Gazzetta team
Νύχτες ευρωπαϊκής ντροπής του Παναθηναϊκού (vids)

bet365

Μαύρη νύχτα, χρονιά χαμένη από Αύγουστο μήνα.. Ο Panathinaikos για φέτος τελείωσε και το gazzetta.gr παρουσιάζει στιγμές στις οποίες τσαλακώθηκε το ευρωπαϊκό DNA του «τριφυλλιού».

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, υπέστη τεράστιο σοκ σε ένα καλοκαίρι όπου είχε γίνει ξεκάθαρο εξ αρχής πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και αυτοσκοπός είναι η κατάκτηση του τίτλου και η ευρωπαϊκή πορεία έπειτα από την σημαντική ενίσχυση του ρόστερ και τα χρήματα που διατέθηκαν. Η Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν άφησε τον Παναθηναϊκό εκτός ομίλων Γιουρόπα Λιγκ, έβαλε τέλος στην παρουσία του «τριφυλλιού» στην Ευρώπη από τις 27 Αυγούστου (!) και το κλίμα μυρίζει μπαρούτι στην ομάδα, πράγμα που έγινε ξεκάθαρο και μετά το τέλος του αγώνα με τους Αζέρους στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Πριν από τη φετινή νύχτα ντροπής, είχαν μεσολαβήσει και ορισμένες άλλες, εξίσου οδυνηρές, ανάμεσα φυσικά επιτυχίες που έχουν τη δική τους σημασία, βαρύτητα και αίγλη στην ιστορία του συλλόγου.

Το 1999, στις 21 Οκτωβρίου, οι «πράσινοι» χάνουν από την άσημη Γκράτσερ στην Αυστρία με σκορ 2-1 στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Ο Σιμπνιέφσκι είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1...

Έξι χρόνια αργότερα, ναι μεν ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερνώντας το εμπόδιο της Βίσλα Κρακοβίας, ωστόσο, οι Πολωνοί είχαν επικρατήσει με σκορ 3-1 στο πρώτο ματς στην έδρα τους, για να ηττηθούν στην Αθήνα με το τελικό 4-1.

Φέτος, η Καμπάλα είχε πετάξει εκτός συνέχειας των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ τον Απόλλων Λεμεσού. Το 2009, ο Παναθηναϊκός την είχε... πάθει από κυπριακό σύλλογο, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-1 από την ομάδα του Τιμούρ Κεστπάγια τότε, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πάγκο του «τριφυλλιού» βρισκόταν ο Χενκ Τεν Κάτε. Οι «πράσινοι» είχαν περάσει στην επόμενη φάση, επικρατώντας 1-0 της Ανόρθωσης στο δεύτερο μεταξύ τους ματς στο ΟΑΚΑ.

Ανάλογου μεγέθους ντροπή με τη φετινή, είχε βιώσει ο Παναθηναϊκός και το 2011, όταν η Οντένσε από τη Δανία είχε καταφέρει να πάρει νίκη με σκορ 4-3 στο ΟΑΚΑ έπειτα από το ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ξανά στα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, οι «πράσινοι» το 2011, σε συνέχεια του αποκλεισμού από την Οντένσε, έπεσαν πάνω στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-0 στο ματς του Ισραήλ, όπου ο Παναθηναϊκός παραπονέθηκε για γκολ που δεν μέτρησε σε φάση όπου η μπάλα φάνηκε να έχει περάσει την τελική γραμμή από προβολή του Τοτσέ.

Το 2012, η ελληνική ομάδα κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να δεχθεί τρία γκολ από τη Μάριμπορ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ακόμα πιο οδυνηρή και ντροπιαστική ήταν η ήττα με κάτω τα χέρια από την Εστορίλ την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Πορτογαλία, σε νύχτα που... κοντράρει άνετα αυτή της Πέμπτης 27ης Αυγούστου, της ρεβάνς με την Καμπάλα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα