Ο Σαλπιγγίδης με τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Θοδωρής Βασίλης
Ο Σαλπιγγίδης με τον κόσμο του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποτελεί παρελθόν από την Τούμπα κλείνοντας το κεφάλαιο ΠΑΟΚ μετά από πολλά επεισόδια. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την σχέση αγάπης-μίσους μεταξύ «Σάλπι» και κόσμου.

Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο λέει ένα γνωστό τραγούδι και ο στίχος αυτός δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την σχέση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο 34χρονος επιθετικός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για δεύτερη φορά από τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr ας παρουσιάζει την σχέση αγάπη-μίσους μεταξύ του ίδιου και των φίλων του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο κοντός από την Πολίχνη και το όνειρο του ΠΑΟΚ

«Είμαι από τη Θεσσαλονίκη και υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ όλη μου τη ζωή», δήλωνε ο Σαλπιγγίδης στην UEFA και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα όταν το 1999 σε ηλικία 18 ετών ανέβηκε στην επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ. Πριν όμως κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, είχε προηγηθεί το αγροτικό του σε Λάρισα και Καβάλα με αξιοζήλευτη παρουσία (7 γκολ στους «βυσσινί», 25 στην Καβάλα). Η παρουσία του στην Καβάλα του ανοίγει την πόρτα της Τούμπας με τον Άγγελο Αναστασιάδη να του δίνει την ευκαιρία να λάμψει. Η αποχώρηση του Οκκά για την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2003 του ανοίγει την πόρτα της ενδεκάδας και ο ίδιος δεν αφήνει την ευκαιρία να χαθεί από τα χέρια του.

Βασικός και αναντικατάστατος αποτελεί την αιχμή δόρατος του Δικεφάλου και το 2006 καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 17 γκολ. Το καλοκαίρι εκείνο όμως είναι ξεχωριστό και θα σημαδέψει για πάντα την σχέση του με τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Γούμενος αποφασίζει να κάνει δεκτή την πρόταση του Παναθηναϊκού ο οποίος πρόσφερε 1,8 εκατ. ευρώ καθώς και τους Τόργκελε, Χαραλαμπίδη, Τσίγκα, μια πρόταση που δύσκολα δεν θα γινόταν δεκτή αν σκεφτεί κανείς τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ.

Ο κόσμος του Δικεφάλου του Βορρά όμως, κάνει μια τελευταία προσπάθεια να τον κρατήσει στην Τούμπα χαλώντας τα σχέδια των δύο ομάδων, σχεδιάζοντας την απαγωγή του από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος(!). Μάλιστα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν καταστρώσει ολόκληρο πλάνο με ΒΑΝ να τον περιμένει ώστε να τον κλέψει από τα χέρια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» όμως και συγκεκριμένα ο Σπύρος Λιβαθηνός είχε ενημερωθεί για τα σχέδια και μαζί με τον εκπρόσωπο του παίκτη αποφασίζουν να τον βγάλουν από την πλαϊνή έξοδο. Έτσι, το πλάνο απαγωγής μετατρέπεται σε φιάσκο και τα όποια πλάνα τους για εκδιωγμό του Γούμενου πέφτουν στο κενό (η μη πώληση του Σαλπιγγίδη θα ανάγκαζε τον τότε μεγαλομέτοχο να αποχωρήσει από την ομάδα).

Ο Σαλπιγγίδης υπογράφει στον Παναθηναϊκό και μέσα σε ένα βράδυ η αγάπη και η λατρεία για τον Δημήτρη από την Πολίχνη είχε μετατραπεί σε άσβεστο μίσος. Πλέον ο Σαλπιγγίδης ήταν «persona non grata» για τον λαό του ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος που πρόδωσε τα όνειρά τους πουλώντας την ιδέα που λέγεται ΠΑΟΚ.

Ο προδότης που έγινε «χαμουτζής»

Γι αυτούς έγινε ο «χαμουτζής» που πήδηξε από το καράβι όταν ο Βαρδινογιάννης του πρόσφερε το «μαρούλι», παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι φίλοι της ομάδας είχαν μαζέψει λεφτά για να παραμείνει στον σύλλογο. Ο ίδιος πάντως, όποτε είχε την ευκαιρία υπερασπιζόταν την απόφασή του αυτή λέγοντας ότι με την μεταγραφή του θα πληρωνόντουσαν οι πρώην συμπαίκτες του.

Για τον κόσμο είχε «πεθάνει» με τον ίδιο ως σωστός επαγγελματίας να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για τον Παναθηναϊκό. Τέσσερα χρόνια παρουσίας στο «τριφύλλι» μόνο φίλους κάνει στην Παιανία ενώ και ο Νικόλας Πατέρας του καταθέτει δελεαστική πρόταση για να ανανεώσει αλλά ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει ξανά στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. Το γυαλί όμως είχε ραγίσει για τα καλά και ο κόσμος δεν ήταν αποφασισμένος να τον δεχτεί πίσω, αντίθετα όποτε μπορούσε έδειχνε ότι η κοινή τους συνύπαρξη μόνο προβλήματα θα έφερνε.

Επέστρεψε για να τους κερδίσει

Άλλωστε τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί το Πάσχα του 2009 όταν είχε δεχτεί φραστική επίθεση από μερίδα οπαδών την ώρα που έπινε τον καφέ του. «Είμαι ΠΑΟΚ και το ξέρετε όλοι. Το έχω δηλώσει και στο περιοδικό του Παναθηναϊκού. Αν ήξερα ότι θα αναλάμβανε ο Ζαγοράκης, δεν θα έφευγα ποτέ», δήλωνε ο ίδιος στους οπαδούς. Με την γνωστοποίηση της επιστροφής του «Σάλπι» σύνδεσμοι βγάζουν ανακοινώσεις εκφράζοντας την αντίθεσή τους. Από την πλευρά της η διοίκηση δεν κάνει και καμία φοβερή προσπάθεια να βοηθήσει στις διαφορές των δύο πλευρών με τον παίκτη να ακούει τα εξ αμάξης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης του ξεκαθαρίζει ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και τον προτρέπει να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει και με τις εμφανίσεις του θα κάνει τους οπαδούς να τον αγαπήσουν ξανά. Ο ίδιος προσπαθούσε για το καλύτερο κι έφτασε στο σημείο να διχάσει τον κόσμο. Κάποιοι τον αποθέωναν και άλλοι τον περίμεναν στην γωνία στην πρώτη στραβή. Ο ίδιος δεν μιλούσε και προσπαθούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο να κερδίσει την μάχη με την εξέδρα. Μια μάχη όμως άνιση, αφού δύσκολα μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τον όχλο. Κάπως έτσι το Μάιο του 2014 σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Σαλπιγγίδης προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς ένα φίλαθλο που τον έβριζε χυδαία. Η χειρονομία του εξόργισε τον κόσμο ο οποίος τον περίμενε μετά το τέλος του αγώνα για εξηγήσει.

H Vistabet προσφέρει απόδοση 2.80 το ειδικό στοίχημα να σκοράρει ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον 2 γκολ στη ρεβάνς με την Μπρόντμπι για τα πλέι οφ του Europa League.

Το γυαλί είχε σπάσει

Ο ίδιος είχε καταλάβει το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. «Σε όλη μου την πορεία στο ποδόσφαιρο δεν έχω αντιδράσει σε ότι κι αν ακούω από την κερκίδα, ακριβώς από σεβασμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η σημερινή μου αντίδραση πάνω στην ένταση ενός παιχνιδιού ήταν απέναντι σε κάποιον μεμονωμένο φίλαθλο που με έβριζε χυδαία, παρόλα αυτά αναγνωρίζω ότι και αυτό ήταν λάθος και ζητώ συγγνώμη από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους», ανέφερε σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Όλα αυτά τα περιστατικά όπως είναι φυσικό τον επηρεάζουν και δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα τα οποία στέκονται στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το κακό όμως είχε γίνει και στο τέλος της σεζόν που βρήκε τον ΠΑΟΚ τελευταίο και καταϊδρωμένο στα πλέι οφ, ο Σαλπιγγίδης συγκέντρωσε ξανά τα... πυρά του κόσμου.

Το κλίμα για τον «Σάλπι» στη Θεσσαλονίκη έχει βαρύνει αρκετά και πλέον φαινόταν από μακριά ότι αυτή η σχέση είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όσες προσπάθειες και να γίνουν. Κάπως έτσι το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει, για τον άνθρωπο που ήθελε να γίνει παλαιστής, που πάλεψε με θεούς και δαίμονες αλλά τελικά κατάλαβε ότι μόνο το διαζύγιο μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία τόσο σε αυτόν όσο και στους φίλους του Δικεφάλου.

 

Τελευταία Νέα