Τα... κλειδιά της επιτυχίας του Παναθηναϊκού

Τα... κλειδιά της επιτυχίας του Παναθηναϊκού

Νίκος Ρόλλας
Τα... κλειδιά της επιτυχίας του Παναθηναϊκού

bet365

Το Gazzetta.gr αναλύει τα τέσσερα πρόσωπα που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την τύχη του Παναθηναϊκού στην ρεβάνς με την Μπριζ.

Δύο ημέρες απομένουν μέχρι την ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Μπριζ, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το βράδυ. Οι «πράσινοι» μπορεί να έχουν το προβάδισμα από το 2-1 της Λεωφόρου, την προηγούμενη Τρίτη, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει χαλάρωση...

Άπαντες στον επαναληπτικό θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο μέγιστο βαθμό, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και να καταφέρει τελικά το «τριφύλλι» να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τα play off του Champions League, όμως η απόδοση κάποιων θα παίξει σημαντικότερο ρόλο για διάφορους λόγους.

Το Gazzetta.gr επισημαίνει ποιοι είναι αυτοί και γιατί η παρουσία τους θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τύχη που θα έχει η ρεβάνς στο «Σταντ Γιαν Μπρεϊντέλ»...

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Όλα δείχνουν οτι θα κληθεί να αποτελέσει τον παρτενέρ του Στάθη Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας, καλύπτοντας το κενό που άφησε η αποβολή του Σέρχιο Σάντσεθ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου στην Λεωφόρο. Ο 22χρονος στόπερ, τα τελευταία δύο χρόνια αναγκάστηκε να παίζει περισσότερο στην δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα όποτε χρησιμοποιείται στην φυσική του θέση να δείχνει έξω από τα... νερά του. Κάτι που φάνηκε και την Τρίτη σε δύο φάσεις, χωρίς ευτυχώς να το πληρώσει ο Παναθηναϊκός. Την Τετάρτη θα πρέπει όμως να βρει τον εαυτό του και να συνδυάσει το δεδομένο πάθος που διαθέτει με την ουσία, αποφεύγοντας και το παραμικρό σφάλμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Ο Γιάννης Αναστασίου γνωρίζει οτι είναι παίκτης ψυχολογίας για αυτό και τις τελευταίες ημέρες φέρεται να τον έχει από κοντά, προκειμένου να τον «ανεβάσει» και να του αποβάλει το άγχος.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ
Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που θέλουν τον Γιάννη Αναστασίου να τον διατηρεί στον χώρο του κέντρου, είτε μαζί με τον Τάσο Λαγό, είτε χωρίς, δεδομένα πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοσή του. Ο ρόλος που έχει είναι νευραλγικός, καθώς δεν θα πρέπει να περιορίζεται απλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά με γρήγορες και κυρίως σωστές μεταβιβάσεις θα πρέπει να επιχειρεί να βγάλει μπροστά την ομάδα, με στόχο το γκολ που θα γείρει υπέρ των «πράσινων» την... πλάστιγγα της πρόκρισης. Στο πρώτο ημίχρονο της Λεωφόρου αν και ήταν σωστός από τακτικής άποψης, έκανε κάποια λάθη, όμως στην επανάληψη (σ.σ με την είσοδο και του Τάσου Λαγού) διορθώθηκε, βελτιώθηκε και αμυντικά και δημιουργικά, με αποτέλεσμα να παίξει καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Παναθηναϊκού. Η απόδοσή του στο δεύτερο 45λεπτο αποτελεί οδηγό ενόψει της ρεβάνς.



ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ
Ξεκίνησε κεφάτος το πρώτο μέρος στον αγώνα της Λεωφόρου, όμως «θυσιάστηκε» λόγω της αποβολής του Σέρχιο Σάντσεθ. Στην ρεβάνς ο ρόλος του θα είναι διπλός, καθώς θα είναι επιφορτισμένος όχι απλά με το δημιουργικό κομμάτι και την εκμετάλλευση της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται ο Μάρκους Μπεργκ και ο Νίκος Καρέλης, αλλά και με την κατοχή της μπάλας. Δεδομένα οι Βέλγοι θα πιέσουν, θα τρέξουν και γενικώς θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία του Παναθηναϊκού. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει από αυτόν να εκμεταλλευτεί την κλάση του και να «παγώσει» τον ρυθμό ή να παίξει γρήγορα, ανάλογα με τις συνθήκες και να τροφοδοτήσει την επιθετική γραμμή της ομάδας.



ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ
Για τον Σουηδό δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα σχετικά με το τί πρέπει να κάνει... Αν είναι ο εαυτός και δημιουργεί κινδύνους για την αντίπαλη εστία και κενούς χώρους προς εκμετάλλευση για τον Νίκο Καρέλη, οι πιθανότητες είναι το μέρος του Παναθηναϊκού. Άλλωστε η άμυνα της Μπριζ έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι, οτι δεν αποτελεί το δυνατό σημείο της ομάδας του Μισέλ Πρεντόμ. Αρκεί να έχει «καθαρό μυαλό» και σωστή τροφοδότηση από τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Για όλα τα υπόλοιπα έχει αποδείξει οτι έχει τον τρόπο για να τα καταφέρει.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα