9 λόγοι που δεν πρέπει να πουληθεί ο Μπεργκ

9 λόγοι που δεν πρέπει να πουληθεί ο Μπεργκ

Νίκος Ρόλλας
9 λόγοι που δεν πρέπει να πουληθεί ο Μπεργκ

bet365

Το Gazzetta.gr εξηγεί τους 9 λόγους που δεν πρέπει να πουληθεί, τουλάχιστον φέτος, ο killer με το νούμερο 9, Μάρκους Μπεργκ.

Όσο ο Μάρκους Μπεργκ θα σκοράρει ακατάπαυστα, τόσο οι υποψήφιοι για την απόκτησή του θα αυξάνονται. Και σε λίγο καιρό μάλιστα, δεν θα είναι επιπέδου Στόουκ, Φροζινόνε και ομάδων από την Σαουδική Αραβία, αλλά σύλλογοι από μεγάλα πρωταθλήματα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Νομοτελειακά θα γίνει κάποτε αυτό και πλέον θα είναι καθαρά στο χέρι του Σουηδού το αν θα φύγει ή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα που αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά.

Όπως και να έχει όμως, αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Ή και το μεθεπόμενο, ακόμη καλύτερα. Δεδομένα όμως, δεν πρέπει να γίνει εφέτος. Στην ίσως πιο κομβική χρονιά του project, oι «πράσινοι» δεν μπορούν να χάσουν τον καλύτερο και πιο παραγωγικό επιθετικό τους για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους εξήγησε ο Νίκος Αθανασίου την Πέμπτη...

Σήμερα, το πιάνουμε πιο... αναλυτικά το θέμα και σας παρουσιάζουμε τους 9 λόγους που το νούμερο 9 του «τριφυλλιού» δεν πρέπει να αλλάξει κάτοχο.

1. Γιατί είναι ηγέτης
Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο παίκτης που θα στηριχθείς πάνω του, σε οποιαδήποτε έδρα, κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Δεν «μασάει» από καυτές ατμόσφαιρες, δεν «κολλάει» σε δυνατούς αντιπάλους και δεν πτοείται από χαμένες ευκαιρίες, όπως π.χ το χαμένο πέναλτι με την Μπριζ. Ακόμα και στην κακή του μέρα, μπορεί να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και με ένα άγγιγμα του να αλλάξει πορεία στην μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

2. Γιατί είναι φοβερός χαρακτήρας
Ποδοσφαιριστές σαν τον Μάρκους Μπεργκ, σπανίζουν... Ειδικά όταν μιλάμε για παίκτες τέτοιας κλάσης. Δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα, αν και θα μπορούσε να ζητήσει αύξηση στις οικονομικές του απολαβές μετά τον πρώτο του χρόνο στην ομάδα, ενώ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους στο Κορωπί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι για την κλάση και τις ικανότητές του, στάζουν μέλι συμπαίκτες και αντίπαλοι.

3. Γιατί η τιμή δεν θα είναι ικανοποιητική
Μπορεί να υπέγραψε νέο συμβόλαιο, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν διατηρούν το 100% των δικαιωμάτων του. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο 40% ανήκει στο Αμβούργο, κάτι που σημαίνει οτι ακόμη και αν έρθει πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρησή του, τα 6 θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Αν όμως συνεχίσει να κάνει... παπάδες και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά παιχνίδια της σεζόν, δεδομένα η τιμή του θα ανέβει. Και πολύ μάλιστα... Όπως θα ανέβει και το κέρδος της ομάδας, που μπορεί να φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

4. Γιατί δεν βρίσκεις ισάξιο αντικαταστάτη
Αν είναι να πουλήσεις τον καλύτερο παίκτη σου, που πάνω του έχεις χτίσει την ομάδα, θα το κάνεις στην αρχή του καλοκαιριού. Δεν θα το κάνεις το τελευταίο μήνα των μεταγραφών που θα σε πιέζει ο χρόνος, ακόμη και αν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις ένα σημαντικό μέρος από τα κέρδη της πώλησης. Η βιασύνη ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

5. Γιατί φέτος ο Παναθηναϊκός κοιτάει ψηλά
Άπαντες έχουν παραδεχθεί πως φέτος ο πήχης έχει μπει ψηλά στον Παναθηναϊκό. Για αυτό αποκτήθηκε ο Εσιέν, για αυτό έπεσε μετά το βάρος στον Σάντσεθ, για αυτό και με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε ο Στιλ ντύθηκε στα πράσινα ακόμη ένας τερματοφύλακας, ο Γιαννακόπουλος. Για να μην υπάρχει η παραμικρή τρύπα στο ρόστερ. Ε, δεν γίνεται λοιπόν σε μία χρονιά που θέλεις πρωτάθλημα στην Ελλάδα και διάκριση στην Ευρώπη, να πουλήσεις τον καλύτερό σου παίκτη.

6. Γιατί κάνει κλικ στον κόσμο
Μπορεί ο Μάικλ Εσιέν να είναι το μεγάλο όνομα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, έστω και αν δεν έχει κάνει σεφτέ ακόμα, όμως ο Μπεργκ είναι το νούμερο 1 στις καρδιές των οπαδών και δύσκολα θα αλλάξει αυτό. Ακόμη και αν οι «πράσινοι» τον αντικαταστήσουν με ένα μεγαλύτερο όνομα, το «ξενέρωμα» του κόσμου θα είναι μεγάλο. Κάτι που κανείς δεν θέλει σε μία τόσο σημαντική σεζόν...

7. Γιατί έχει χημεία με την ομάδα
Φέτος μπαίνει στην 3η του σεζόν. Λόγω των μεγάλων αλλαγών που έγιναν το 2013 θεωρείται από τους παλιούς, με εξαίρεση φυσικά τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία. Έχει αποκτήσει χημεία με την ομάδα, κάτι που φαίνεται στο γήπεδο και ειδικά στην συνεργασία του με τον Καρέλη. Θα μπορέσει ο αντικαταστάτης του να «δέσει» τόσο καλά και τόσο γρήγορα με την ομάδα, προκειμένου να αρχίσει να αποδίδει αμέσως και να μην χαθεί σημαντικό έδαφος στην μάχη για την διεκδίκηση των στόχων. Μάλλον όχι...

8. Γιατί συγκρίνεται με Βαζέχα και Σισέ
Στην σύγχρονη Παναθηναϊκή ιστορία, όλοι οι επιθετικοί έχουν ένα μέτρο σύγκρισης για το αν είναι καλοί ή όχι. Τις επιδόσεις του Κριστόφ Βαζέχα και του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Μπεργκ έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, στις δύο ολοκληρωμένες σεζόν του στο «τριφύλλι». Άρα...

9. Γιατί προσφέρει τέτοιες βραδιές
Παραφράζοντας την κινέζικη παροιμία «μία εικόνα, χίλιες λέξεις», για τον Μπεργκ ισχύει το «ένα βίντεο, χίλιες λέξεις», καθώς είναι από τους λίγους που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και να μας προσφέρουν στιγμές σαν και αυτές στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα